Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 02:39
522
1

Валерій ІВАЩЕНКО: «Лише на нічиїх Оболоні втриматися в УПЛ не вийде»

Головний тренер «пивоварів» розповів про останні виступи команди

| Оновлено 14 травня 2024, 02:39
522
1
Валерій ІВАЩЕНКО: «Лише на нічиїх Оболоні втриматися в УПЛ не вийде»
ФК Оболонь Київ. Валерій Іващенко

В поєдинку 26-го туру чемпіонату УПЛ футболісти «Зорі» та «Оболоні» підписали мирну угоду – 0:0.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер «пивоварів» Валерій Іващенко поділився враженнями від цього протистояння:

– Суперники часу на розкачку не витрачали. Мабуть, тому, що добре знають можливості одне одного. Адже взимку на зборі в Туреччині мешкали в одному готелі, були присутні на спарингах. Ба більше, під час березневої паузи в чемпіонаті УПЛ провели між собою контрольний матч. Обидві команди діяли з відкритим забралом, не бракувало й гольових моментів.

– «Оболонь» завдала аж 15 «пострілів» по воротам «Зорі». Це була Ваша вказівка команді?

– Я налаштовую своїх підопічних якомога частіше турбувати воротарів суперників дальніми ударами. Тим паче, що в наших гравців Руслана Черненка, Сергія Суханова, Ростислава Таранухи сильні удари. От ще б тільки з прицілом не було збоїв.

– З іншого боку «Оболонь» після тривалої перерви зберегла свої ворота недоторканими й це в поєдинку з «Зорею», яка вміє доволі гостро атакувати.

– В мене було вдосталь інформації, як луганчани в наступі використовують фланги, що треба бути насторожі з їхнім нападником, легіонером Герреро – одним з кращих в чемпіонаті УПЛ. Тому важливо було зіграти біля своїх володінь компактно, аби не виникали вільні зони, а Герреро по черзі опікали наші стопери Валерій Дубко та Данило Карась. Ось чому до гравців оборони в мене претензій немає.

– «Оболонь» в четвертому матчі поспіль зіграла внічию. Чим Ви можете пояснити таку миролюбність підопічних?

– Це просто збіг обставин. Я в кожному поєдинку націлюю підопічних на пошук найкоротшого шляху до воріт суперника, діяти агресивно на чужій половині поля. Хоча, мабуть, складне турнірне становище таки тисне на підопічних, а боязнь не програти змушує не ризикувати й це призводить до скутості. Переконаний, що коли б «Оболонь» перебувала, образно кажучи, в зоні комфортності, то все було б дещо інакше, бо на тренуваннях підопічні доводять, що вміють комбінувати. Зрештою, ми й самі прекрасно усвідомлюємо, що «Оболоні» треба терміново перемагати. На одних нічиїх втриматися в еліті буде надзвичайно важко.

Раніше ми повідомляли, що захисник «Оболоні» Владислав Приймак отримав травму перед грою з «Зорею».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил