Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 02:40
1706
8

Юрій РОМЕНСЬКИЙ: «Фоменко є уособленням справжнього професіонала»

Колишній партнер Фоменка розповів про свого друга

| Оновлено 14 травня 2024, 02:40
1706
8
Юрій РОМЕНСЬКИЙ: «Фоменко є уособленням справжнього професіонала»
ФК Динамо Київ. Юрій Роменський

Воротар київського «Динамо», одеського «Чорноморця» та зібрної СРСР кінця 70-х – першої половини 80-х років Юрій Роменський із сумом відреагував на звістку про смерть колишнього одноклубника по столичному клубові Михайла Фоменка.

– Сумно, дуже сумно. Нехай земля йому буде пухом, Царство Небесне, – сказав він у коментарі Sport.ua. – Михайло Фоменко був дуже гарним футболістом, тренером і відповідальною людиною. Він є уособленням справжнього професіонала. Дуже шкода, що закінчився його життєвий шлях. Кожного з нас рано чи пізно чекає така доля, нічого не поробиш. Ми з Михайлом Івановичем перетинались, коли я грав у «Динамо», а він, закінчивши перед цим активні виступи у якості гравця, працював тренером з динамівським дублем. У 1980 році ми стали чемпіонами СРСР, та й очолювана ним команда теж виграла першість резервістів. Пригадується, влітку 1979 року Валерій Лобановський готував збірну України до участі у Спартакіаді народів СРСР, і ми проводили десятиденний тренувальний збір у Ялті. Тоді я тренувався разом із багатьма легендарними динамівцями, які ще вигравали Кубок кубків та Суперкубок УЄФА чотирма роками раніше. «Динамо» хоч і покинули автори того тріумфу Фоменко та Решко, проте ще залишились Коньков, Колотов, Буряк, Блохін, Веремеєв. З ними я і грав у складі.

Нагадаємо, що 29 квітня у віці 75 років помер український футболіст та колишній головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром
Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1
Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 16 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MrStepanovM .
Фоменко назавжди заплямував свою репутацію випустивши тимощука на останніх хвилинах матчу ЄВРО 2016 з Польщею..Ми програвали 0-1...і таке..щоб шльондра встановила рекорд і побігала з прапором України, об який він згодом витер ноги!
Диванний Експерт
«відповідальна людина, справжній професіонал»….. та фіг там… бачили його «професіоналізм» , коли замість Гусєва, який заробив місце в збірній хорошою грою в кваліфікації, взяв ніякого тимощука , випустив його на 2-3 хв, щоб той набрав 100 ігор за збірну.😡
vovei
и Зинченко тоже
luceorius
 Роменський веде мову про Фоменка-футболіста, йому принаймні вистачило розуму не писати поганого про новопредставленого.  Питання до чотирьох попередніх коментаторів та їх вподобайників - ви хоч християни?