Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 квітня 2024, 22:10
3612
27

Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 23 квітня 2024, 22:10
3612
27
Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря
ФК Динамо

«Кривбас» на виїзді здолав «Чорноморець» і залишився у чемпіонських перегонах. А ось «Дніпро-1» з них вибув – команда Юрія Максимова вкотре оступилася (цього разу поділила очки з «Вересом»). «Динамо» у присутності на стадіоні свого колишнього тренера Мірчі Луческу розгромило «Полісся». «Металіст 1925» знову не виграв. Команда Віктора Скрипника зіграла внічию з «Оболонню». В останньому матчі туру «Шахтар» обіграв «Зорю».

Загроза туру

Матч «Чорноморець» – «Кривбас» був під загрозою зриву. І виною тому – аж ніяк не стан команд чи газону на одеському стадіоні. А кацапи. Через постійні рашистські обстріли Одеси й постійні сигнали повітряної тривоги були реальні побоювання, що календарний поєдинок 25 туру на стадіоні «Чорноморець» не відбудеться. Але все завершилося благополучно. Гра відбулася: гості, пропустивши першими, здобули вольову перемогу, продовживши, за словами Вернидуба, боротися за найвищі місця в чемпіонаті.

Фейр-плей туру

Вирішальний м'яч у поєдинку «Чорноморець» – «Кривбас» гості забили після неоднозначної ситуації. Гравець «Чорноморця» Бадібанга зіштовхнувся у своєму штрафному майданчику з одноклубником Салюком. Після зіткнення Володимир залишався на газоні. Однак цей факт не завадив гостям продовжити гру. І не лише продовжити, а й забити м'яч. Відзначився Бандейра. Начебто все за правилами зробив у тому епізоді «Кривбас», але не залишає відчуття, що гості вчинили не зовсім по-чоловічому.

Радість туру

На 87-й хвилині футболісти «Колоса» забили другий гол у ворота «Ворскли», на що полтавська команда не змогла відповісти й одним влучним ударом. Практично всі гравці ковалівської команди у тому моменті побігли до лави для запасних. Вітати із перемогою свого тренера Ярослава Вишняка. Очевидно, після цієї перемоги – першої в останніх семи поєдинках – питання про зміну наставника в «Колосі» не буде таким актуальним, як було. Вишняк може зітхнути з полегшенням.

ФК Колос

Помилки туру

«Верес» забив у грі проти «Дніпра-1» після грубої помилки суперника. Причому показово помилився не якийсь боязкий новачок, а капітан. Сваток на рівному місці віддав м'яч точно в ноги супернику. Далі суперник (Яго) відпасував на Дахновського, і той у дотик пробив у дальній кут.

Відразу два привезення було зафіксовано і в матчі «Олександрія» – ЛНЗ. І обидві похибки – на совісті олександрійських легіонерів. Спочатку Кампуш на рівному місці відпасував на опонента, і Наумець цим подарунком скористався максимально. А потім настала черга грубо помилятися Беззері, який точною передачею вивів гравця суперників (Ейнела) на побачення з голкіпером. Суперник такий ідеальний шанс відзначитися не змарнував.

Вболівальники туру

На матч «Динамо» – «Полісся» завітав колишній наставник динамівців Мірча Луческу, який залишив тренерський місток «біло-синіх» у листопаді минулого року. Румунський тренер спостерігав за грою із ВІП-ложі стадіону. Разом із головним тренером збірної України Сергієм Ребровим та екс-капітаном «Динамо» Олегом Лужним. Прихід Луческу на стадіон виявився на успіх: його колишні підопічні здобули впевнену перемогу 3:0.

Цифра туру

Гра проти «Полісся» для голкіпера «Динамо» Георгія Бущана стала ювілейною – сотою, проведеною у чемпіонатах країни. І в половині цих поєдинків Бущану вдавалося зберегти свої ворота в недоторканності. За показником «сухих» матчів у «Динамо» він вийшов на друге місце. А попереду – нинішній наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський.

Пам'ять тура

Перед матчем «Динамо» - «Полісся» гравці команд вшанували пам'ять фанів столичного клубу, які загинули на війні з росією. Гравці розгорнули банер із написом: «Вічна слава героям України» і 47-ма фото загиблих героїв.

ФК Динамо

Одкровення туру

Після розгромної поразки від «Динамо» виконувач обов’язків головного тренера «Полісся» Сергій Шищенко визнав справедливість результату: «Можу сказати лише одне: сьогодні на полі була лише одна команда – «Динамо». У нас сьогодні практично нічого не виходило в атаці, а в обороні було дуже багато помилок. «Динамо» було агресивнішим, у їхньому виконанні був дуже хороший контроль м'яча, гарне порозуміння. До такої гри ми виявилися неготовими».

Голкіпер туру

Героєм матчу «Минай» – «Рух» став голкіпер закарпатської команди Кемкін. Олександр здійснив щонайменше п'ять блискучих сейвів. Якби не впевнена гра вартового воріт «Минаю», особливо на останніх хвилинах гри, то «Рух» точно здобув би перемогу. Але Кемкін був дуже проти.

Тенденція туру

«Металіст 1925» знову не виграв. Знову – це вже 13-й поспіль поєдинок у сезоні. Тим самим харків'яни оновили антирекорд клубу за кількістю матчів без перемог. Цього разу харків'яни не обіграли «Оболонь» - свого прямого конкурента у боротьбі за виживання. Віктор Скрипник на чолі «25-х» досі не виграє.

Гол туру

Розкішний м’яч у ворота «Металіста 1925» забив півоборонець «Оболоні» Черненко. В дебюті поєдинку Русланові вдався дальній і сильний, а головне точний удар із правого флангу в ближній верхній кут воріт. Кіпер харків’ян Мозіль виявився безсилим у тій ситуації.

Характер туру

Так сталося, що «Шахтар» грав із «Зорею» двічі за останні чотири дні. Спочатку команди провели пропущений поєдинок 10 туру, а потім завершували програму 25 ігрового дня. В обох випадках донеччани здобули перемоги. Непрості перемоги. Цього разу підопічним Пушича довелося відіграватися після того, як на початку другого тайму Антюху вдалося пробити Різника. Але «гірникам» вдалося не лише зрівняти рахунок, а й вирвати перемогу. У середині другого тайму Егіналду відновив статус-кво, а за три хвилини до кінця основного часу Сікан забив переможний м'яч.

Заміни туру

На 57-й хвилині матчу «Шахтар» - «Зоря» головний тренер «гірників» Марино Пушич зробив дві заміни, які у підсумку відіграли ключову роль. Замість Шведа та Невертона на полі з'явилися Кевін та Сікан. Цим двом судилося перевернути гру. Спочатку Кевін асистував на Егіналду, який ударом головою зрівняв рахунок. А потім той же Кевін віддав результативну передачу на Сікана, який знову таки головою забив переможний м'яч.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Болею за Динамо больше 30 лет, вроде сейчас неплохо играют.
Но блин может тренера наймем по угловым))))?
20 угловых за матч 0 голов.
За 2 года 2 мяча с углового.
Все команды забивают со стандартов, Динамо нет.
DK1961
И точно: дау нецкие называли случеску мистером, когда он рулил их крысиный клуб, и даже когда продался в Зенит, а при появлении в Динамо он у них сразу стал старым маразматиком. Это полностью доказывает:
1.Вашу ржавую лицемерную сущность.
2. Что вы тайные путинские ждуны и всегда ими были, а ваш псевдоукраинский патриотизм (даже с помощью исковерканной гуглом мовой) никого на самом деле не обманет.
DK1961
Как сказал тренер Зари Коваль "У судьи есть волшебная палочка, которая мигом переворачивает игру в другую сторону...нарушение на Горбаче "не видим" и тут же нам гол забивают...и так всю игру...помощь Шахтёру". Ну, эта палочка оплачена грязными лохметовскими деньгами, отнятыми эти бандитом и убийцей у народа Украины.
nick07
єдине з чим можна посперечатись це чемпіонські амбіції Кривбасу, враховуючи що у них ще поєдинки з ДК і ДД-1, та запас матчів у суперників то це майже неймовірно щоб Кривбач втрутився у чемпіонську гонку
AK.228
Старий напевно шапку досі шукає 
Chort
МАЯ КРОТО БОТО БАНДА ВЫ ЧТО ВААБЩЕ ПРИХУЕЛИ, САБАКИ ПАЧЕМИ НАС АПЯТЬ В ГАВНО МАКАУЮТ,ПАЧЕМУ МЫ АПЯТЬ ОЧКА ПАДСТАВЛЯЕМ, ЗАПАВНИТЕ МАИ ДАРАГИЕ ЖОПУ МЫ ПАДСТАВЛЯЕМ ТОЛЬКО БУРЯТАМ. ШАХТЕР ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ РИНАТ НАШ БОГ И ЦАРЬ
OtsoCity
Хтось пам'ятає коли останній раз лайно суркисів (динамо) вигравало у Шахтаря, у якому році це було?
OtsoCity
чого хвойди суркисів (динамо), злякалися їхати грати в Дніпро?
DK1961
Ввиду полного отсутствия извилин ржавые оппоненты отвечают только матом и оскорблениями, что ещё раз подчеркивает - эта крысиная ржавчина относится именно к руському миру. Который они на самом деле всегда и ждали
OtsoCity
Дуже добре👍
Sheva19
Ну что менты погани .Кривбасс у Вас тоже теперь щури ??????
Ukraine78
Здравствуйте я знаю как выиграть у России теоритечески. Нужно чтобы весь мир помогал нам финансово , а это означает что все наши украинцы должны создавать аккаунты массово новые и существующие ( Инстаграм , Тик Ток и Фейсбук и т.д во всех возможных соцсетях мира! И тогда люди нам будут кидать деньги и будет много оружия за счет их финансов! Максимальный репост по всему миру срочно!!