Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 24 квітня 2024, 11:01
7450
0

ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми

У першому раунді Джадд обіграв снукериста з Ірану з рахунком 10:5

| Оновлено 24 квітня 2024, 11:01
7450
0
ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми
WST. Джадд Трамп

На чемпіонаті світу зі снукеру в Шеффілді англієць Джадд Трамп розпочав свій шлях у Крусіблі з перемоги у першому раунді над іранцем Хосейном Вафаей з рахунком 10:5.

Торік Трамп програв Ентоні Макгіллу у першому раунді, не зумівши виграти жодного рейтингового турніру за весь сезон. Але у сезоні 2023/24 його доля змінилася: він завоював п'ять рейтингових титулів, а також вийшов ще у три фінали. Джадд змагався з Ронні О'Салліваном за статус найкращого гравця сезону, і ця пара вважається фаворитом на головний приз у розмірі 500 тисяч фунтів стерлінгів у Шеффілді.

Другий номер світового рейтингу Джадд Трамп виграв свій єдиний титул у Крусіблі у 2019 році і тепер сподівається приєднатися до елітної групи із шести гравців, які два або більше разів піднімали трофей у Театрі Мрії.

19-й номер рейтингу Хосейн Вафаей міг стати важким випробуванням на ранньому етапі. Але 34-річний Трамп, хоч і був не в найкращій формі, але вів у рахунку з самого початку до кінця матчу. Після першої сесії Трамп був попереду 6:3, зробивши брейки 63, 66, 72, 56 та 77. Потім Вафаей взяв 10-й фрейм, а Трамп домінував у наступних двох, і рахунок став 8:4.

У 13-му фреймі Вафаей, поступаючись з рахунком 0:57, отримав шанс на камбек, але не зміг забити передостанній червоний у верхній кут, вирішивши грати лівою рукою, а не використовувати подовжувач. Трамп покарав його за помилку (9:4). Джадд міг завершити матч у 14-му фреймі, але не зумів вийти на останній рожевий. Вафаей забив рожевий та чорний (5:9), проте потім 43 очки Трампа допомогли йому виграти 15-й фрейм та матч (10:5).

Джадд Трамп у наступному раунді (1/8 фіналу) зустрінеться з Томом Фордом, який обіграв Рікі Волдена (10:6).


WST. Джадд Трамп

Джадд Трамп: «Це був важкий матч, хоч я завжди добре грав проти Хуссейна, і мені подобається грати з ним. Я зробив кілька хороших кліренсів у першій сесії, і це допомогло завершити матч. Я не хотів вилітати у першому раунді два роки поспіль.

Я приїхав сюди з великою впевненістю після такого хорошого сезону. Приємно почуватися частиною турніру зараз. І я тепер можу з нетерпінням чекати на другий раунд. Я можу спостерігати, як решта переживають, і мені подобається ця подія. Буду дивитися багато матчів по телевізору.

Я ще не вирішив, чи повернуся я до Брістольа перед наступною грою. Я поговорю з братом, і ми вирішимо. У якомусь сенсі приємно перебувати у Шеффілді та відчувати шум міста».

Тим часом, 4-разовий чемпіон світу Марк Селбі перебуває на межі поразки в матчі 1-го раунду, поступившись Джо О'Коннору в першій сесії з рахунком 2:7.

За матеріалами World Snooker Tour

Чемпіонат світу 2024 зі снукеру

1/16 фіналу, 21 квітня, Шеффілд (Англія)

  • Чжан Анда (Китай) – Джек Джонс (Уельс) – 4:10
  • Алі Картер (Англія) – Стівен Магуайр (Шотландія) – 7:10
  • Том Форд (Англія) – Рікі Волден (Англія) – 10:6
  • Джадд Трамп (Англія) – Хосейн Вафаей (Іран) – 10:5

Сітка плей-оф

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.