Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 квітня 2024, 18:52
2888
10

Дві грубі помилки. ЛНЗ у гостях переміг Олександрію

Черкаський клуб збільшив відрив від команди з Кіровоградської області

| Оновлено 21 квітня 2024, 18:52
2888
10
Дві грубі помилки. ЛНЗ у гостях переміг Олександрію
ФК Олександрія

У неділю, 21 квітня, ФК «Олександрія» та черкаський ЛНЗ зустрілися у матчі 25-го туру чемпіонату України з футболу. До цієї зустрічі команди в турнірній таблиці розділяють чотири залікові бали. Черкаський клуб з 29 очками посідав дев’яте місце, команда з Кіровоградщини – була дванадцятою з 25 очками.

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань був вимушений вирішувати проблему відсутність двох провідних виконавців: центральний захисник Логінов і атакувальний півзахисник Шулянский отримали травми в попередньому матчі. У центрі захисту вийшов номінальний опорний півзахисник Білошевський, місце на лівому фланзі атаки зайняв Біляєв. ЛНЗ вийшов на матч фактично в оптимальному складі. Порівняно з поєдинком проти «Вереса» Олег Дулуб провів одну зміну: у центрі поля Бойко грав замість Бара.

Цікаво, що опорний півзахисник «Олександрії» Калюжний перші п’ять стартових турів чемпіонату провів у складі команди Ротаня, а потім його віддали в оренду в ЛНЗ. Після завершення першої частини сезону тренерський штаб «Олександрії» повернув Калюжного, хоча наставник ЛНЗ Олег Дулуб дуже хотів залишити хавбека у складі своєї команди.

ФК Олександрія

У першому таймі господарі були активнішими та, відверто кажучи, кращими за гостей. «Олександрія» з перших хвилин заволоділа перевагою. Більшу частину ігрового часу команди провели на половині ЛНЗ. Команда Ротаня в атаці діяла швидко та різноманітно. Уже на 16-й хвилині олександрійці змогли вийти вперед. Після навісу з кутової позначки гравець ЛНЗ вибив м'яч. На підборі зіграв Калюжний, який намагався пробити з-за меж штрафного майданчика, але зробив це незграбно. Вийшов такий собі навіс, у штрафному майданчику Кампос намагався пробити через себе, але м'яч влучив у захисника. Потім футбольний снаряд відлетів до Копини, який приблизно з 14 метрів злету завдав удару – м'яч полетів у кут воріт. Кучеренко стрибнув за ним, але врятувати команду не зміг – м’яч влетів під самісіньку стійку воріт.

Надалі господарі продовжували атакувати. Вони завдали чимало ударів і втричі перевершили гостей у цьому компоненті: 9 проти 3 (5 проти 2 у площину воріт). Однак удари не були небезпечними, Кучеренко спокійно справлявся з ними. Крім того, команда Ротаня класно пресингувала й фактично не дозволила гостям нічого створити в атаці. Але на першій компенсованій до основного часу хвилині Кампос поблизу центра поля через технічний брак втратив м'яч на рівному місці. Футбольний снаряд відскочив до Хобленка, той відпасував на хід Наумцю, який увірвався у штрафний майданчик та точно пробив в дальній кут воріт.

Другий тайм розпочався… з помилки Кампоса. Легіонер знову втратив м’яч в центрі поля, але на щастя для «Олександрії» Білошевський у підкаті завадив гостям провести небезпечну атаку. Господарі як і в першому таймі володіли перевагою, але вона була вже не така відчутною. Гості намагалися відповідати своїми атаками на тиск підопічних Ротаня.

На 59-й хвилині Копина з правого флангу увійшов у штрафний майданчик і від лицевої лінії скинув під удар Михайленку. Той пробив з 11 метрів, але у ворота не влучив. Через п’ять хвилин Кучеренко витягнув м'яч з-під поперечини після удару у виконанні Калітвінцева з меж штрафного майданчика. Класною скидкою п’ятою відзначився Кулаков. Майже одразу Ковалець з розвороту пробив з близької відстані, але з гострого кута – м'яч влучив у хрестовину.

ФК Олександрія

На 67-й хвилині ЛНЗ провів класну атаку, кількома передачами партнери вивели на ударну позицію Пасіча, але м'яч після його пострілу пролетів поруч з дальньою стійкою воріт. На 76-й хвилині Рибалко зіграв на перехопленні в районі центральної лінії поля, класно обіграв суперника та розігнав атаку ЛНЗ. У завершальній стадії Ейнел завдав удару з лінії штрафного майданчика – Шевченко у стрибку відбив м'яч.

Через шість хвилин стався вирішальний момент у матчі. Безерра віддав пас назад приблизно з середини своєї половини поля. Передача вийшла жахливою. М'яч перелетів захисників, а до голкіпера не долетів. Ейнел заволодів футбольним снарядом, наблизився до воріт та пробив у кут воріт. Шевченко намагався дотягнутися до м’яча, але не зміг.

«Олександрія» зазнала поразки у своєму 340-му матчі в УПЛ. Вона не може здобути перемогу вже п’ять матчів поспіль. Цей програш може суттєво ускладнити життя команді Ротаня. До небезпечної зони турнірної таблиці – лише п’ять очок, при цьому команди, які йдуть нижче «Олександрії», мають матчі у запасі. ЛНЗ продовжує на виїзді грати краще, ніж вдома. Черкаська команда в цьому сезоні УПЛ на своєму полі набрала менше очок (12), ніж в гостях (20). Після цієї перемоги підопічні Дулуба вийшли на сьоме місце в чемпіонаті.

Українська Прем'єр-ліга. 25 тур.

«Олександрія» – ЛНЗ – 1:2

Голи: Копина (16) Наумець (45+1), Ейнел (82).

Попередження: Муравський (12), Хобленко (38).

«Олександрія»: Шевченко Білошевський (Скорко, 66), Мартинюк, Кампос, Копина Калюжний (Костишин, 87), Ковалець (Шостак, 80), Калітвінцев, Бєляєв (Безерра, 66), Михайленко Кулаков (Погорілий, 80).

ЛНЗ: Кучеренко Норенков (Насонов, 12), Муравський, Саліху, Стасюк Бойко (Рибалка, 69), Яшарі, Тілль (Бар, 46) Наумець (Ейнел, 57), Пасіч Хобленко (Молло, 46).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Ніка» (Олександрія).

Наші оцінки:

Заміни «Олександрія»: Скорко - 5.0, Безерра - 4.5, Шостак, Погорілий, Костишин - усі б/о.

Заміни ЛНЗ: Насонов - 6.0, Рибалка - 6.5, Бар - 6.0, Ейнел - 7.0, Молло - 6.0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Ейнел Соареш (ЛНЗ Черкаси).
45’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Наумець (ЛНЗ Черкаси).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Колина (Олександрія).
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Черкаси, під керівництвом Дулупа, в непогану команду перетворюються. Останні 3 тура - відібрали очки у Динамо, виграли у Вереса та Олександрії, в табличкі вже на 7-ме місце піднялися.
А Олександрія, як в тій пісні: "две шаги налево, две шаги направо, шаг вперед и два назад"
Перець
Ще раз доводить ,що Ротаньбол все ж таки існує практично в кожній грі
shef63
Ролтань продовжує пробивати дно.
R1d3r
ЛНЗ с победой, а наРотань не тренер, это очевидно. )
Максим Заиченко
ЛНЗ Красені. 
"Великий фахівець" ротань вкотре показує  свій рівень. Точніше всю безглуздість своєї типу роботи. Це лайно такий клуб губить.
ErichMariaШевченко
Динамо ещё повезло с НЛЗ