Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 22 квітня 2024, 01:46
12346
39

Костюк програла 4-й ракетці світу у фіналі престижного турніру в Штутгарті

Після трьох фантастичних перемог Марта не зуміла продовжити свою казку на змаганнях у Німеччині

| Оновлено 22 квітня 2024, 01:46
12346
39
Костюк програла 4-й ракетці світу у фіналі престижного турніру в Штутгарті
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№27 WTA) не змогла виграти турнір WTA 500 у Штутгарті (Німеччина).

У матчі за титул українка поступилася Єлені Рибакіній з Казахстану (№4 WTA).

Штутгарт. Фінал
Марта Костюк (Україна) – Єлена Рибакіна (Казахстан) – 2:6, 2:6

Це була 3-тя зустріч тенісисток, українка виграла один поєдинок. У поточному сезоні Марта зіграла вже у другому фіналі категорії WTA 500, але обидва рази поступилася. Перший матч за титул у 2024-му був у Сан-Дієго, там українка програла британці Кеті Бултер (7:5, 2:6, 2:6).

На шляху до фіналу у Штутгарті українка виграла у трьох суперниць із топ-10: Чжен Ціньвень (№7 WTA), Коко Гофф (№3 WTA) і Маркети Вондроушової (№8 WTA).

З понеділка Костюк стане 21-ю ракеткою світу, оновивши особисте досягнення. У Чемпіонській гонці українка підніметься з 12-ї на 7-му сходинку.

Для Рибакіної це був п'ятий фінал у сезоні і третій титул, раніше вона брала титули в Брісбені і в Абу-Дабі. У півфіналі у Штутгарті Єлена зупинила на той момент чинну дворазову чемпіонку Ігу Свьонтек.

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
На жаль, результат такий же, як проти Іги у півфіналі Індіан-Веллса. Розгром. Рибакіна потужністю просто задавила Марту, і якщо план на гру й існував, то його навіть не видно було, бо всю гру вела суперниця. Рівень лідерок сезону Марта поки не тягне. Це показує, який великий шлях їй ще доведеться пройти, щоб досягнути серйозних титулів. Однак три поспіль перемоги над гравчинями з топ-10 додають оптимізму. Тим більше, що у них гра Марти теж далеко не була ідеальною. А перемагати вдавалося - це вже ознака певного рівня.
Над чим у першу чергу працювати, відомо. Подача та гра на важливих м'ячах. Перше - техніка, друге - психологія. Але вектор руху однозначно вірний. Далі буде. Все ще попереду.
Андрій Заліщук
все тільки починається, сьогодні просто сіла батарейка, але всеодно респект їй за такий красивий вихід до фіналу, обіграла трьох із топ-10 на шляху до вирішального матчу, потенціал є, їй тільки 21 рік
Alehandro
Треба щось робити з подачею. У суперниці фора зі старту, бо завжди можна сподіватись на кілька ізі-поінтів на чужій подачі. Робити по 3 подвійні за гейм це не серйозно...
Sp-0007043
Дякую Марті за видовищну гру і перемоги над топами. Не розумію тих хто невдоволений таким досягненням. Адже у тенісі результати досягаються поступово великою працею. Я більш ніж задоволений. Якщо Марта ще підправить на тренуваннях подачу а з досвідом зможе навчитись
 концентруватись в найвідповідальніші моменти то зможе завойовувати титули. Вона вже наступає топам на п'яти навіть не маючи подачі. Я вірю в нашу Міс Супер Шоу теніс.
sv_2000
Поки що не готова Марта на рівних боротися з Рибакіною. Ну, нічого... Треба працювати далі, перемоги прийдуть. Дякую Марті за неймовірний турнір та за чудові емоції!
introvert
Чергового дива не сталось, на фінал сил Марті таки не вистачило. Дива бувають безлімітними лише в казці, в реальному світі на жаль все по-іншому.
Звісно, суперниця теж долучилась до підсумкового результату, Рибакіна вийшла на гру максимально налаштованою, з налагодженою першою подачею і хорошим планом на гру. Але були моменти, коли Марта могла і навіть зобов`язана була перехоплювати ініціативу, але фізичний стан розкритися на повну їй не дозволив. Хоча навіть так Марта боролася до останнього.  
Ну що ж, все одно це був шалений тиждень. З трішки змазаним завершенням, але не страшно - значить ніякого спочивання на лаврах в майбутньому, і спортивна злість цієї дівчинки на найближчих турнірах нам гарантована)) Дякую за чудовий тиждень, Марта!
Leonidas B
Дякуємо Марто!
C.Пеклов
так дива не сталося.всеж дуже багато сил було витрачено в попередних матчах та й подача знов підвела.І всеж виступ Марти на турнірі це успіх.Дякую Марті за ці хвилини радості які вона дарувала нам на протязі тижня!Бажаю Марті добре відпочити і радувати нас на наступних турнірах!Хай щастить!
myroslavmail
нічого, Марта молодець! Отримував задоволення від її гри з топ-ами!
mevast
Після перегляду гри Свьонтек - Рибакіна було все зрозуміло. Чергового дива не сталося. Прикро не за поразку. Прикро, що Марта не змогла навязати боротьбу. З самого початку відчувалась скованість. Можливо втома, чи *перегоріла*. Тільки на це може відповісти сама Марта. Добре, хоч на цій сторінці більш - менш зважені коментарі. Завищений, необгрунтований оптимізм часто приводить до протилежних результатів (... вже завтра будемо в Криму..).  Приєднуюсь до дописувачів зі словими вдячності Марті та побажань вдосконалювати гру.
      А щодо першої ракетки, то розгляд заявок та винесення рішення відкладається на невизначений термін.
Vitaly Kozak
Нічого страшного не сталось. Як писав український класик: "Опит - велике діло". Марті всього 21 рік. Її сьогоднішня суперниця в такому віці жодного кубка WTA не вигравала, а тепер має захищати один тисячник і три WTA500.
kollekciy
Дякую Марті за ще один довгий турнір. Тут прогнозовано Марта трохи перегоріла, як у попередніх фіналах, та не змогла показати такого куражу, як з Маркетою. А, Рибакіна яка здолала Ігу в хорошій формі, сьогодні також показала стабільну гру. Марті ще потрібно, додаткова практика для такого рівня. Сьогодні в Марти частково подача була, і я думаю, якщо вона буде продовжувати грати багато таких ігор вона розподається.
  
aleks8-48
Гадаю,що фiнал в турнiрi де грали кращi тенiсистки свiту та отриманний приз, можна росцiнювати,як тiтул.
dudigo78
От Рибакіна напіздюнькала перед матчем, бо казала, що легко точно не буде. А по факту це був її найлегший з чотирьох матчів на турнірі
Vlad Holl
Всі суперниці були дуже серйозні і Марта пройшла трьох з першої десятки , на четверту трошки не вистачило. Дякуємо за гру , за емоції , є над чим  працювати і осибливо над подачею. Відпочинь трошки і до Мадриду. 
Наступну неділю  Марта , вперше почне у 20 - ці , думаю, що скоро будеш у 10-ці.
Первый Среди Равных
Цікаво, цій росіянці потисла руку хоч вона живе в Москві але з певних пір представляє Казахстан.
Памятаю коли Костюк взяла свій перший титул в фіналі проти Грачової, то не було ні рукостискань ні спільних фото. Ну воно як би зрозуміло. Але віднедавна Грачова представляє Францію. Значить тепер якщо зустрінуться, то уже буде руку тиснути? Ну якщо росіянці Рибакіній - да, то і Грачовій тепер да? 
antt
Треба було все таки Марті  хоч трохи більше геймів забрати  у Рибакіної. А то повторила результат Мельбурна. Навіть важко подумати  за яких умов Костюк у цієї тенісистки вигравала. А то з самого початку результат був очевидний. Можливо Марта подумала що вона всіх тепер може пройти після гоф і  вондрушової. Думаю заява про майбутні  титули зайві , все таки відвідувачі  не прийшли за такими заявами а боротьбою якої не було фактично. Жодного брейка. Взявши перший брейк сету, казашка чи не дуже, гарантувала собі  практично виграш сету. А в інтерв'ю перед матчем назвала Марту бійцем (файтером). Думаю це просто загальна фраза, що мала на увазі  що гра для неї буде легкою. Яка такою для неї і  вийшла. Взагалі  ця тенісистка по виду без емоцій на відміну від Марти. Хоча вчора у фінальному геймі  було видно посмішку яка свідчила що за кілька хвилин вона переможе Свьонтек.
assa and
Марта була ні чім не гірше Рибакіной, але двойні на своїх подачах, прості помилки вибили її з гри. А також психолочіно (ментально) їй треба попрацювати
antt
І десь зимою Костюк сказала, що хоче бути відомою. Дійсно завдяки перемогам до фіналу вона стала сенсацію, але сьогодні, інтриги було мало. Але вона вирішила компенсувати своїми емоціями - це часто повторювали режисери трансляції, якби якийсь серіал. Не знаю, чи це завжди так на її матчах, але думаю це також дуже зайве, тим більше коли тенісу реального було мало з її сторони. І як було сказано в трансляції - вийшов найкоротший фінал. Чи один з найкоротших. Тому думаючи про наступні фінали з її боку треба було не забувати що вона фіналістка престижного турніру, і не треба було робити цей фінал історично коротким попри відсутність шансів поїхати на Порше після завершення матчу.
Mr Voevudskiy
Обычно в финалах у людей рыгают, но оказывают сопротивление, но наши ведь.. лишь бы туда пролезть. Дальше можно и слиться)