Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 21 квітня 2024, 16:15
1924
0

Персона SoccaUA – Денис Хруль

Гравець збірної України

| Оновлено 21 квітня 2024, 16:15
1924
0
Персона SoccaUA – Денис Хруль

Хруль Д. – футболіст, гравець ФК Штурм (Іванків), гравець збірної України з соккеру (socca) та студентської збірної України, віце-чемпіон світу Socca World Cup 2023.

Як опинилися у футболі?

Опинився у футболі за власним бажанням ще в 6 років в селі Щасливе в місцевій школі, там була дитяча академія «Княжа», там і займався футболом до випуску з академії.

Перехід на паркет, дещо згодом на соккер, де було найважче пристосуватися?

Перехід в соккер був раніше, аніж на паркет. В соккер запросив мене Геннадій Лунін, який був тренером команди КЛО, котра виступала в чемпіонаті з соккеру. Потім відразу був запрошений в збірну U21 з соккеру, тому це дуже допомогло для адаптації в даному виді спорту й майже з перших ігор розумів специфіку гри.

Моя думка, що з великого футболу легше перейти в соккер, аніж з футзалу, а згодом запросили в команду вищої ліги міста Києва «Інтер» Донецьк. Перехід на паркет був дуже тяжким, перший час було дуже тяжко зрозуміти специфіку гри в футзал, але я думаю, що я впорався з цим й команда стала чемпіоном!

Вибрати одне: футбол, футзал, соккер? Чому?

На цей момент, я б вибрав футбол, саме в футболі я отримую найбільше задоволення від тренувань та ігор, ну і футбол для мене номер 1 з видів спорту у світі. Але якщо чесно, то в цих трьох видів спорту є своя специфіка гри, й вона особлива для кожного виду спорту.

Як вдається поєднувати виступи на університетському рівні, клубному й збірній?

Поєднувати вдається, але це дуже тяжко, зараз бувають тижні, за які треба зіграти до 5 матчів, тяжко не тільки фізично, а ще й морально, не дивлячись навіть на мій вік. Тому приходиться чимось жертвувати, зараз для мене в пріоритеті команда «Штурм» в великому футболі, але по можливості допомагаю в матчах команді університету та граю за ФК «Жуляни».

СОККЕРБОЛ чемпіонат Києва 2023/24, вища ліга. Дострокове чемпіонство з ФК «Жуляни», ваші враження?

Соккербол у цьому сезоні розпочинався дуже цікаво. Зібралось 6 дуже сильних команд, в кожній з яких в заявці були найкращі футболісти та футзалісти міста Києва. Трішки прикро, що мало команд, дуже велика перерва була між першим і другим колом, але рівень дуже високий чемпіонату. Кожна гра була, як фінал. Здається, навіть на чемпіонаті світу були ігри, в яких було легше ніж тут.

Наше чемпіонство (про ФК «Жуляни») - велика праця нашої команди, тренера та наших президентів. Вони зуміли зібрали дві чудових навіть не пʼятірки, а шестірки. Класний колектив. Ми з першої секунди всі відчували один одного на полі, всі викладались на максимум в кожній грі й це призвело до результату. Ми продемонстрували свою силу й довели, що ми є найсильнішою командою в чемпіонаті з соккеру сезону 2023/2024.

Збірна України з соккеру, з ким особливо хочеться бачитися і поспілкуватися?

В Ессені на чемпіонаті світу в Німечині 2023 було дуже чудово і атмосферно! За цією атмосферою і за збірною вже дуже скучив. Хотілось би побачити всіх хлопців, які за кордоном грають, та тренера Віталія Мельника. Найбільше скучив за жартами Миколи Кодацького, весела людина, багато часу з ним провели в Інтері та в збірній, одним словом «людина-жарт».

Вже за два тижні Кубок Європи з соккеру. Збірна — готова, ваша версія?

Тут мені дуже важко сказати, зараз в наших умовах війни дуже складно зібрати збірну і провести підготовку таку, як хотілось би. Я поки не знаю хто потрапить до складу, але ми вже показали, що наша збірна може грати й показувати результат, все в наших головах та наших ногах, якщо ми поїдемо, то кожен віддасть свої сили, повністю себе на цьому чемпіонаті, то будемо боротися за Кубок Європи 2024.

Можете сформувати цілі Хруля на Молдову?

План - потрапити в склад збірної, а ціль - стати володарем Кубку Європи. Але ще не можу сказати, що я там буду, є деякі питання, які зараз вирішуються з клубом. Та навіть якщо я не поїду, то дуже хочу щоб наша збірна стала чемпіоном. Збірна України заслуговує бути в числі найкращих.

Побачимо Дениса Хруля на піску?

Скоріше за все, що ні, ще жодного разу не грав на піску в чемпіонаті Києва та України, якось цей вид спорту мене обходить стороною, пробував тільки за університетську команду й не більше.

Прошу обрати партнера для виконання буліту за нічийного результату на останній хвилині у фіналі Кубку Європи 2024?

Звичайно не хотілось би доводити все до булітів, але обрав би Олександра Уруцького.

Роман Мамчур

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони
Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0
Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.