Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 квітня 2024, 14:57
1769
0

Верес – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Похибка обійдеться гостям значно дорожче

| Оновлено 21 квітня 2024, 14:57
1769
0
Верес – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У неділю, 21 квітня, у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться матч двадцять п'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють рівненський «Верес» і дніпровський «Дніпро-1». Стартовий свисток рефері Клима Заброди з Києва пролунає о 13:00 за київським часом.

Верес


Чемпіонат виходить на фінішну пряму, тому окрему вагу в загальному результаті виступів команд отримує кожен окремий компонент. Для когось це може бути календар, для когось – резерви в ротації, у когось може бути переповнений лазарет, а комусь просто пощастить зіграти більше матчів у присутності рідних фанатів, що в теорії також грає на користь команді. За останній пункт буде відчайдушно хапатись рівненський «Верес», оскільки у нього залишилося всього три домашні матчі, два з яких будуть проти прямих конкурентів у боротьбі за виживання.

Але майбутня гра до цієї категорії жодного стосунку не має. Тут все просто – аутсайдер чіплятиметься за очки для того, щоб залишитися в «еліті», а фаворит робитиме те ж саме для того, щоб утримувати позиції у верхній частині турнірної таблиці. Очевидно, що «зійтися посередині» в такій ситуації не вийде – хтось, або навіть обидві команди, повинні будуть зазнати втрат у відповідальний момент.

І тут саме час подивитися на досвід виступу команди Олега Шандрука проти команд із верхньої частини турнірної таблиці. Непоганий досвід, треба визнати, – у «Динамо» очки на своєму полі забрали, у «Шахтаря» і «Полісся» – теж. Із «Кривбасом», хіба що, історія успіху не задалася, але там що не матч, то якийсь скандал. Відтак, «Верес» чіпляється і планує робити це до останнього. Під питанням стан досвідченого півзахисника Андрія Кухарука – не проблема, Дмитро Кльоц його успішно замінив по ходу минулої гри. Є ротація, є цілі, є цілком прийнятний календар. Це в найближчих трьох іграх, ще грати проти «Руха» і «Динамо», рівнянам буде дуже складно, а ось потім почнеться справжнє полювання.

Дніпро-1


Після минулого сезону, досить успішного, треба визнати, у дніпровського «Дніпра-1» були винятково чемпіонські амбіції на старті і навіть щось там команда намагалася зробити в кваліфікації єврокубків, але в підсумку залишила свій слід в історії в негативному сенсі – відразу в три турніри не зуміти відібратися треба було ще постаратися. Як підсумок, початок сезону виявився змазаним, середина майже проваленою, а потім прийшов Юрій Максимов і на хвилі зміни тренера вдалося хвацько виправити гнітючу ситуацію.

Але пісні, танці та зітхання від успіхів команди на чолі з новим головним тренером швидко закінчилися, і в другій частині сезону «Дніпро-1» зробив усе, щоб за шість матчів до кінця сезону і близько не потрапляти в когорту команд, які претендують на чемпіонство. Немає перемог в останніх двох матчах проти «Металіста 1925» (1:1) і «Зорі» (2:2), не було їх і до цього в іграх проти ЛНЗ (1:1), «Руха» (0:1) і «Миная» (1:1). У останніх, явних аутсайдерів ліги, узагалі за сезон жодного разу не виграли – несерйозний, виходить, претендент.

Та й куди тут уже розганятись? До «Шахтаря» на першій сходинці дистанція становить 11 очок, із грою в запасі у донеччан, тож ні, чемпіоном СК цього року вже точно не стане. Тут хоч би втримати ту четверту сходинку, яка є станом на сьогодні, тому що календар попереду просто жахливий. «Динамо», «Кривбас», «Олександрія», «Шахтар» і «Чорноморець» – кожному супернику потрібні будуть три очки, а де тоді їх брати «Дніпру-1»? «Рух» і «Полісся» тим часом готові скористатись черговою помилкою команди Максимова.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Вереса» і «Дніпра-1» раніше перетинались 4 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку гостей – 4 успішні ігри. Команди востаннє грали між собою в жовтні минулого року, коли на «Дніпро-Арені» гол Олександра Філіппова та автогол Семена Вовченка принесли перемогу дніпрянам (2:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 33-річний Клим Заброда з Києва, який на своєму рахунку має вже 6 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Максим Чос та Ігор Рибченко, а резервним арбітром відпрацює Назарій Дьордь. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Шандором і Семеном Шлончаком. У Заброди є досвід проведення матчів за участю «Вереса» – 2 перемоги та 1 поразка, тоді як із «Дніпром-1» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Верес»: Когут – Шевченко, Вовченко, Курко, Балан – Кльоц, Кучеренко – Шастал, Яго, Дахновський – Мрвальєвич.

«Дніпро-1»: Волинець – Пасіч, Сарапій, Сваток, Мірошниченко – Рубчинський, Бабенко – Леднєв, Очеретько, Горбунов – Гуцуляк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди зіграють у результативний футбол. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

21 квітня, неділя

«Верес» – «Дніпро-1»
Рівне. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УПЛ ТБ
ВЕРЕС – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клим Заброда (Київ)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ірак обіграв Індонезію у матчі за бронзу. Хто став суперником України на ОІ
Футбол | 02 травня 2024, 21:45 0
Ірак обіграв Індонезію у матчі за бронзу. Хто став суперником України на ОІ

На Олімпіаду від Азії пробилися Японія, Узбекистан, Ірак

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 0
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.