Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 22 квітня 2024, 13:27
6177
1

Реал – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Ель-Класіко, яке може повністю розчистити «Мадриду» шлях до чемпіонства

| Оновлено 22 квітня 2024, 13:27
6177
1
Реал – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
ФК Реал

21 квітня о 22.00 за київським часом відбудеться найзнаковіше наразі протистояння на рівні клубного футболу: «Реал» прийматиме «Барселону». Зустріч між заклятими опонентами пройде на «Сантьяго Бернабеу» під наглядом арбітра Сесара Градо.

Реал

За сім турів до фінішу чемпіонату Іспанії «Реал» випереджає все ще чинного чемпіона країни – «Барселону» - на вісім очок. Перемога відкриє підопічним Карло Анчелотті пряму дорогу до трофею.

До головного поєдинку внутрішнього календаря «вершкові» підходять у відмінному настрої. Та й стані також.

Серед тижня «вершкові» здійснили виснажливий, але успішний вояж у Манчестер, де в рамках чвертьфінального поєдинку у відповідь Ліги чемпіонів зустрілися з чемпіоном Англії – «МанСіті».

Матч вийшов видовищним, наполегливим та по-справжньому епічним. В активі команди Гвардіоли була не тільки виїзна нічия, а й, будемо відверті, більш представницький склад та гра. Але «Реал» їхав на «Етіхад» теж не прохолоджуватися.

У підсумку переможця довелося визначати у серії післяматчевих пенальті. Після того, як основний та додатковий час завершився внічию 1:1.

Героєм післяматчевої пенальтійної серії став український вартовий воріт «Мадрида» Андрій Лунін, який зміг нейтралізувати два удари.

«Великий Лунін»: так коротко, але ємно охарактеризував після матчу дії свого колеги основний голкіпер «Реала» Тібо Куртуа, який продовжує відновлюватися від наслідків чергової травми.

Можна не сумніватися, що вихід до півфіналу Ліги чемпіонів, та ще й на полі чинного володаря трофею, дав величезний позитивний заряд для команди Карло Анчелотті. Якщо вся Європа небезпідставно вважала команду Гвардіоли найсильнішою на континенті, то відтепер найсильнішою командою континенту можна вважати «Мадрид». І напередодні принципової битви з «Барселоною» цей позитивний заряд обов'язково стане підмогою для мадридців.

Диспозиція «Реала» напередодні Ель-Класіко проста та зрозуміла. Завдання-мінімум – не програти, щоб зберегти статус-кво (відрив над конкурентом у вигляді восьми очок). Якщо називати речі своїми іменами, то навіть нічия може гарантувати «вершковим» титул чемпіонів Іспанії, адже навряд чи в матчах, що залишилися, «Барса» буде здатна надолужити втрачене. А крім «Барселони», втрутитися в чемпіонські розбірки більше нема кому. «Жирона» та «Атлетіко» ще більше відстали.

Але якщо «Реал» здобуде перемогу, то про чемпіонську інтригу цього сезону можна сміливо забути. Тому що розрив між двома першими командами стане аж 11 очок, і в якому б економ-режимі не намагався грати «Мадрид» у поєдинках Ла Ліги, що залишилися, титул він уже не проґавить.

Барселона

У команді Хаві зараз переважають кардинально протилежні мотиви, ніж на «Сантьяго Бернабеу». Ліга чемпіонів досі була останньою надією «Барси» на порятунок сезону. Тому що на інших фронтах нинішнього сезону чинний чемпіон Іспанії не вражає. М'яко кажучи. Суперкубок Іспанії «Барса» розгромно програла «Реалу», з Кубка короля вилетіла ще до фіналу, у чемпіонаті країни залишаються лише примарні шанси відстояти титул. Тому ЛЧ і залишалася тим променем надії, що освітлював «блаугранас» усю весняну частину сезону.

Але й на цьому фронті «Барселона» зазнала болючого удару. Насамперед – удару по амбіціях, по самолюбству. Після виїзної перемоги над «ПСЖ» у першому чвертьфіналі ЛЧ (3:2) здавалося, що питання про вихід команди Хаві до півфіналу найпрестижнішого континентального турніру – практично вирішене. Але не так сталося, як гадалося. На «Камп Ноу» господарі зазнали розгромної поразки 1:4. І тепер фактично весь сезон накрився мідним тазом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Виліт від «ПСЖ» став особливо болючим ще й тому, що у разі проходу чемпіонів Франції ґрунтувалася надія, що головний тренер «Барселони» Хаві передумає і не залишить свою посаду після закінчення сезону, хоч він офіційно і пообіцяв піти. Якби «Барса» опинилася у півфіналі, його б ніхто не відпустив. Ні президент, ні вболівальники, ні підопічні.

Але зараз ситуація інша. Після того, як Хаві публічно заявив, що після закінчення цього сезону піде «перезаряджати батарейки», його команда набрала дуже пристойний хід. І в чемпіонаті, і у ЛЧ. Здавалося, що команда ожила, розправила крила. Але фіаско у грі проти «Сен-Жермен» ці крила, напевно, підрізало. Чомусь здається, що тепер ніхто не вмовлятиме Хаві залишитися.

Проте поки що чинний керманич «блаугранас» налаштовується дати справжній бій «Реалу». За інформацією іспанської преси, після поразки від «ПСЖ» Хаві намагався вивести своїх підопічних зі стану гроггі. «Йдемо на Мадрид. Жодних виправдань у нас вже немає», - нібито ці слова сказав тренер барселонців напередодні першого тренування перед грою з «Мадридом».

Цілком можливо, що Хаві вдасться достукатися до своїх гравців, і вони подолають посттравматичний синдром. Але чи вистачить цього для перемоги над дуже мотивованим та сильним опонентом?

Історія протистоянь

Закляті суперники зустрічалися між собою незліченну кількість разів. А якщо брати до уваги і різні напівофіційні виставкові турніри, і контрольні матчі, то й того більше. Але якщо зважати лише на офіційні поєдинки, то цифри будуть наступні. Загальна кількість зіграних матчів між головними іспанськими грандами – 246. «Реал» переміг 105 разів, «Барселона» здобула поки що рівно сто перемог. 51 зустріч завершилася нічийним результатом. Різниця м'ячів – 433:417 на користь «Мадрида».

Прогноз

«Мадрид» зараз на підйомі. «Барса» зараз у депресії. Очевидно, що підйом сильніший за депресію. Можливо, якщо об'єктивно міряти силу опонентів, то буде приблизна рівновага. Склад «Мадрида» практично оптимальний на даний момент. Ще більш оптимальним цей склад зробили б Куртуа і Алаба, але вони вже давно травмовані. Тож знову у воротах має зіграти наш Лунін. Головна кадрова пробоїна каталонців – відсутність Гаві. Але його теж уже давно немає через серйозну травму.

Але якщо говорити загалом, то нинішня «Барселона», на відміну від нинішнього «Реала», не вміє тримати удар. До того ж обов'язково потрібно врахувати і фактор рідних для «Реала» стін. «Вершкові», напевно, захочуть оформити титул де-факто на «Сантьяго Бернабеу». І не тільки захочуть, а й зроблять для цього все, що від них залежить.

І ще один аргумент на їхню користь – особа головного арбітра. Незважаючи на те, що Градо вперше обслуговуватиме головне протистояння Примери, цього суддю можна вважати «зручним» саме для «Реала»: за нього «вершкові» здобули дев'ять перемог у 15 матчах, де був головним Градо. А ось «блаугранас» здобули лише дві перемоги за цього рефері (у семи матчах). Тож рекомендуємо ставити на перемогу «Реала». З перевагою у два м'ячі. Ризикнемо припустити, що матч завершиться з рахунком 3:1.

Орієнтовні склади:

«Реал»: Лунін, Менді, Рюдігер, Фернандес, Карвахаль, Тчуамені, Кроос, Вальверде, Беллінгем, Родріго, Вінісіус

«Барселона»: тер Штеген, Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу, де Йонг, Гюндоган, Педрі, Ямаль, Рафінья, Левандовськи.

21 квітня, неділя

«Реал» – «Барселона»
Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
РЕАЛ БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сесар Градо
Прогноз Sport.ua – 3:1

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Бундеслізі РБ Лейпциг не втримав перемоги над Хоффенхаймом
Футбол | 04 травня 2024, 02:30 0
У Бундеслізі РБ Лейпциг не втримав перемоги над Хоффенхаймом

Для господарів поля на 90-й хвилині рахунок зрівняв Андрей Крамарич

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max-Morlock
хз, но я за Лунина из Краснограда Харьковского