Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 21 квітня 2024, 21:05
2216
2

МИКИТИН: «Буду здивований, якщо Металург втримається в Першій лізі»

Екстренер «Металурга» оцінив останні виступи команди

| Оновлено 21 квітня 2024, 21:05
2216
2
МИКИТИН: «Буду здивований, якщо Металург втримається в Першій лізі»
ФК Металург. Володимир Микитин

В 5 турі групи «Вибування» Першої ліги «Металург» був розтрощений «Буковиною» – 0:5.

Колишній головний тренер запоріжців Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями від сьогоднішнього протистояння:

- Дива не могло статися. Я тому й залишив «Металург», бо не хотів ганьбитися. Адже було зрозуміло, що коли взимку «Металург» покинули 17 гравців, то їхні юні дублери стануть хлопчиками для биття.

- Хто винен в такому катастрофічному становищі колись грізного «Металурга», який виховав цілу групу уславлених футболістів?
- Повторюю, цього відступу слід було чекати, адже «Металург» – бюджетна команда, а за воєнного стану кошти на її утримання могли тільки зменшуватися. Вина клубного керівництва лише в тому, що за доволі тривалий час, так і не заручилася підтримкою інвесторів. Ба більше, коли б торік не було продано лідера Олексія Сидорова до «Металіста 1925», то не впевнений, що запорізька команда ще б існувала.

- Зважаючи на те, як розгорталися події, можливо, «Металургу» варто було зійти з дистанції, щоб не програвати всі матчі поспіль?
- Я пропонував клубному керівництву інший варіант. Оскільки провідних гравців було втрачено, то доцільніше було продовжити виступ лише в Другій лізі, де ми були представлені «Металургом-2». Йдеться не лише про економію коштів, резервістам було б цікавіше набувати ігрової практики в поєдинках з рівними за силою суперниками. Проте мене не послухали, вважаючи, що того очкового запасу вистачить, аби зберегти «прописку» в Першій лізі. Я так не думаю.

- Після п'ятої поразки поспіль турнірне становище «Металурга» стало загрозливим, особливо, коли врахувати, що Першу лігу залишають відразу три команди, а ще дві гратимуть в перехідних матчах.
- Як кажуть, де тонко, там і рветься. З різних причин в сьогоднішньому поєдинку з «Буковиною» в «Металурга» на заміні було тільки три гравці, а в стартовому складі вийшли кілька 16-17-річних хлопців. Їм ще набиратися досвіду в матчах ДЮФЛ України, а не в Першій лізі.

Та найгірше, що для тренувального процесу взагалі майже не залишається часу. А для юних футболістів це дуже важливо. Судіть самі. Домашні поєдинки «Металург» проводить в Умані, а це майже 500 кілометрів від Запоріжжя. Після повернення додому через якийсь день вже треба вирушати на наступний поєдинок, цього разу – до Хуста, до якого 900 кілометрів. Коли ж відновлюватися, готуватися? Не дивно,що за такого щільного графіку кількість травм зростає.

- І чим цей сезон може закінчитися для «Металурга»?
- Я буду приємно здивований, якщо «Металург» уникне прямого вильоту з Першої ліги. Хоча якщо пощастить, то в перехідних матчах шанси в юних запоріжців врятуватися від пониження в класі будуть незначні. Хоча, як на мене, головне, аби Запоріжжя взагалі не залишилося без футболу, – сказав Микитин.

Раніше ми повідомляли, що відбулися ще чотири матчі в рамках п'ятого туру другого етапу Першої ліги.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Може, він бомбу ніс?» Леоненко припустив, чому Дем'яненка не пустили в УАФ
Футбол | 03 травня 2024, 12:59 7
«Може, він бомбу ніс?» Леоненко припустив, чому Дем'яненка не пустили в УАФ

Колишній футболіст «Динамо» дуже незадоволений ситуацією

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Login_loginchuck
Металисту тоже первая лига не надо, но это все все равно не тот наш Метал - наш еще возродится, в Украине, не под богуслаевым, будут другие спонсоры
Max-Morlock
зимой «Металлург» покинули 17 игроков...
Им теперь и Вторая за счастье