Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
2081
8

БІДНИЙ: «Мудрик у списку? Це не означає, що він щось порушив»

В. о. міністра молоді та спорту – про скандальний список порушників

БІДНИЙ: «Мудрик у списку? Це не означає, що він щось порушив»
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

Виконувач обов'язків міністра у справах молоді та спорту України Матвій прокоментував потрапляння низки зіркових футболістів-легіонерів до списку порушників, які не повернулися в країну після перетину кордону:

«Слід розуміти, що Мудрик був у списку людей, які прострочили термін перебування за кордоном. Ми не ведемо офіційний реєстр людей, які ухиляються від обов'язку захищати країну. Міністерство, як орган державної влади, веде контрольний облік людей, які поїхали і протермінували терміни свого перебування за кордоном, – ось і все.

Служба безпеки України звернулася до нас із пропозицією оприлюднити цей список. Ми побачили, що ця ситуація викликала суспільний резонанс. Крім того, включилася російська пропаганда.

Мудрик свого часу виїхав як футболіст «Шахтаря», а згодом уклав контракт із «Челсі». Наявність у цьому списку не означає, що людина щось порушила. Він створений, щоб Мінмолодьспорту могло стежити за кожним окремим випадком.

Ми переформатуємо його і пояснимо, які категорії спортсменів є. У нашому розумінні гравці команд із найкращих чемпіонатів Європи мають право на перетин кордону. Згідно з Постановою КМУ, гравці рейтингових ліг (зокрема і європейських) з ігрових видів спорту мають право на перетин кордону з дотриманням, звісно, інших умов, встановлених державою. У підсумку ми отримаємо ще одного посла України у світі».

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Niknik
Мудрик заслуговує на відстрочку так як він сплатив до бюджету більше грошей ніж деякі підприємства, які мають купу броні. А от піде...си депутати то трутні 
Boris Korshun
В нього відстрочка, він інвалід.
Yass
Цей "посол" уже веде в інстаграм перемовини з представницею росії. Хоча ми багато чого не знаємо. Можливо, він вже зустрічався з нею і секcуaльнo покарав загарбницю.