Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 18 квітня 2024, 21:18
1997
0

Збірні України дізналися суперників по фінальним турнірам Євро

Вперше в історії українського волейболу відразу чотири збірні зіграють на чемпіонатах континенту

| Оновлено 18 квітня 2024, 21:18
1997
0
Збірні України дізналися суперників по фінальним турнірам Євро
CEV

Цьогорічний сезон виходить найпродуктивнішим для юнацького, юніорського та молодіжного волейболу України. З шести збірних різних вікових категорій одразу чотири зуміли пробитися до фінальних етапів. І ось стали відомі всі суперники наших команд у вирішальних етапах Євро-2024.

Отже, розпочнемо із наймолодших українських волейболістів вікової категорії до 18 років. Вони минулої неділі завершили відбірковий турнір у групі С в іспанському місті Думбрія на другому місці. Це дозволило підопічним Костянтина Рябухи кваліфікуватися у фінальний етап чемпіонату Європи серед чотирьох найкращих команд, які також посіли другі місця.

Фінальний раунд турніру пройде з 10 по 21 липня 2024 року у болгарських містах Софії та Пловдіві. Збірна України виступатиме у столиці Болгарії в групі 1, де її суперниками будуть – Польща, Болгарія, Туреччина, Австрія, Фінляндія та Португалія.

Зазначимо, що у першому етапі відбору на чемпіонаті Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA) українці поступилися збірній Польщі 1:3.

Одразу дві збірні України виступатимуть у віковій категорії до 20 років.

Юніори під керівництвом заслуженого тренера України Володимира Романцова у другому відбірному раунді у столиці Естонії Таллінні посіли перше місце, перемігши всіх опонентів із рахунком 3:0. Тепер вони зіграють у фінальному турнірі чемпіонату Європи, який пройде з 26 серпня по 7 вересня 2024 року в сербському місті Врнячка Баня та грецькому місті Арта. Згідно із жеребом українці також виступатимуть у групі 1, а їхніми суперниками стануть – Сербія, Польща, Туреччина, Франція, Латвія, Фінляндія та Австрія.

Наші волейболісти у першому раунді відбору чемпіонаті EEVZA грали з Польщею (1:3) та Латвією (3:0).

Жіноча збірна України U-20 (старший тренер Артем Дігтяренко) у другому відбірковому турнірі у Німеччині також посіла перше місце, перемігши у всіх трьох матчах із співвідношенням партій 9-1. У фінальному турнірі, який відбудеться у Софії (Болгарія) та Дубліні (Ірландія) з 5 по 17 серпня 2024 року, українки виступатимуть в групі 2. Тут на них очікує протистояння з такими командами – Італія, Польща, Сербія, Португалія, Чехія, Фінляндія та Ірландія.

У першому раунді відбору на чемпіонаті EEVZA українки програли Польщі 0:3.

І, нарешті, у період з 1 до 6 липня 2024 року в Італії пройде фінальна частина чемпіонату Європи серед жінок вікової категорії до 22 років. В ньому візьме участь збірна України, яка виборола це право ще минулого року, виступаючи у кваліфікаційному турнірі під керівництвом Андрія Романовича. Тоді українки посіли друге місце у групі А в Португалії та зуміли пробитися до фінальної частини Євро.

В Італії збірна України гратиме у групі А, де її зустрінеться з командами Італії, Туреччини та Латвії.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.