Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2067
0

У Шахтарі розповіли, чи продадуть Судакова, якщо не вийдуть в ЛЧ

Клуб має намір продовжувати свою трансферну політику, незважаючи ні на що

У Шахтарі розповіли, чи продадуть Судакова, якщо не вийдуть в ЛЧ
shakhtar.com. Георгій Судаков

Член тренерського штабу «Шахтаря» Карло Ніколіні розповів, які завдання стоять перед командою на найближчий час, а також пояснив, чи залежить майбутнє Георгія Судакова від потенційного виходу чи невиходу «гірників» у Лігу чемпіонів наступного сезону.

«Ми зосереджені на фіналі сезону. На нас чекає фінал Кубка і ми зберігаємо лідерство у турнірній таблиці чемпіонату. Проте впевненості у завоюванні путівки до Ліги чемпіонів, як і раніше, немає. Нам потрібно буде подивитися, чи буде необхідність проходити через кваліфікацію, чи це станеться автоматично. Це залежатиме від рейтингу України».

«Чи вплине потенційна нездатність «Шахтаря» прямо потрапити до Ліги чемпіонів на питання із продажем Судакова? Я не думаю. Навіть якби це було так, це було б в останніх числах роботи ринку. Президент, як завжди, хоче збудувати конкурентоспроможну команду. Тому, якби були попередні кроки, було б важливо мати можливість протистояти їм, використовуючи найкращі ресурси. «Шахтар» не адаптує ринок до певних умов».

«Інтерес з боку «Наполі» та «Ювентуса»? У січні він був більш-менш конкретний. Однак зараз не час відмовлятися від гравця. Наразі Судаков націлений на перемогу у чемпіонаті, яка може визначити вихід до Ліги чемпіонів. Окрім того, відбудеться чемпіонат Європи. Він футболіст, як і багато інших, за яким стежать найсерйозніші клуби, зокрема згадані. Однак, якщо команди не визначаться зі своїм майбутнім, особливо на лаві запасних, ніякий прорив неможливий. Ризик полягатиме у покупці гравця, який не відповідає принципам гри. Планування відсутнє навіть у таких клубів, як «Наполі» та «Ювентус», які натомість мають щось гарантувати. «Ювентусу» слід почати визначати майбутнє свого наступного тренера, як і «Наполі», особливо після того, що сталося цього сезону, котрий розчаровує. Зараз середина квітня, і ми досі не знаємо, хто буде тренером наступного сезону. Зважаючи на все, це була марна трата часу. Можливо, вони вже мають дуже чіткі ідеї, я цього не виключаю. Однак, судячи з того, що ми читаємо та чуємо, я не думаю, що існує певність. Ризик також полягає в тому, що можна загальмувати та підтримати інтерес англійських клубів, які можуть прискорити переговори та зробити покупку реальністю», – заявив Ніколіні.

Раніше Ніколіні дав зрозуміти, що в «Шахтарі» готові вже найближчого літа розглянути продаж лідера оборони Миколи Матвієнка, але лише за «правильну» суму.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Стало відомо, чому Анчелотті скоро посадить Луніна на лаву запасних
Футбол | 30 квітня 2024, 10:06 5
Стало відомо, чому Анчелотті скоро посадить Луніна на лаву запасних

Бельгійський воротар Тібо Куртуа повернувся після травми

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.