Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Баварія
17.04.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:2 1 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 квітня 2024, 21:53
5871
3

Баварія – Арсенал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Поєдинок-відповідь 1/4 фіналу відбудеться в Мюнхені

| Оновлено 17 квітня 2024, 21:53
5871
3
Баварія – Арсенал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Перші матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів видалися на славу, і в кожній парі інтрига збереглася і на матч-відповідь. Це стосується і протистояння між «Баварією» та «Арсеналом», яке ще одразу після жеребкування називали одним із найбільш рівних і непередбачуваних. І бойова нічия 2:2 у Лондоні минулого тижня лише підтвердила цю характеристику.

Баварія

Для «Баварії» нинішній сезон виходить, можливо, найважчим у новітній історії клубу. 11-річна гегемонія «Зірки півдня» в німецькій Бундеслізі офіційно завершилася минулої неділі – чудовий «Баєр» Хабі Алонсо завоював свою першу в історії срібну салатницю.

Експеримент із призначенням Томаса Тухеля на посаду головного тренера виглядав сумнівним ще рік тому, і час лише підтвердив справедливі сумніви щодо рішення керівництва «Баварії». Вони свою помилку вже визнали: Тухель покине Мюнхен наприкінці сезону, а пріоритетний кандидат на заміну йому – все той же Юліан Нагельсманн, якого й звільнили рік тому заради запрошення колишнього коуча «Челсі».

Безумовно, команди, які просто дограють сезон з одним тренером, знаючи, що він точно піде влітку, рідко досягають успіхів. Однак на стадії плей-оф Ліги чемпіонів проблем із мотивацією немає і бути не може, а в класі гравців «Баварії» сумнівів немає. Так само як і в умінні того ж Тухеля правильно тактично підготувати команду до окремо взятого суперника.

Арсенал

«Баварія» минулої неділі офіційно склала з себе чемпіонські повноваження, проте «Арсенал» того ж дня отримав не менш важкий психологічний удар. «Каноніри» пішли стопами «Ліверпуля», зазнавши домашньої поразки від «Астон Вілли» і значно ускладнивши завдання завоювання довгоочікуваного чемпіонства. «Манчестер Сіті» вирвався в лідери АПЛ, і, з огляду на колосальний досвід і чемпіонський менталітет команди Пепа Гвардіоли, скинути «Містян» з вершини буде дуже непросто.

Тому Ліга чемпіонів може стати альтернативним шансом для «Арсенала» завоювати в нинішньому сезоні якийсь великий трофей. Команда Мікеля Артети, якщо брати загалом по сезону, виглядає краще, ніж «Баварія», однак на стадії плей-оф «Каноніри» поки що не вражають. «Порту» в 1/8 фіналу був пройдений лише в серії пенальті, а в протистоянні зі значно маститішим і досвідченішим суперником із Мюнхена все буде ще складніше. Тим паче, на його полі.

Історія зустрічей

На даний момент «Баварія» і «Арсенал» зустрічалися між собою 13 разів. Відчутна перевага на боці німецької команди – 7 перемог проти 3. Ще три матчі завершилися внічию. Різниця голів – 29:15 на користь «Баварії».

Прогноз на протистояння

Перший матч показав, що сили команд приблизно рівні, і будь-яка дрібниця може схилити шальки терезів на чиюсь користь. У такій ситуації на перший план можуть вийти такі, як комусь може здатися, абстрактні чинники, як досвід і чемпіонський менталітет. А тут явна перевага на боці «Баварії», і букмекери з цим згодні. Тому, наша ставка – перемога команди Томаса Тухеля в основний час матчу-відповіді, коефіцієнт – 2,37.

Орієнтовні склади:

«Баварія»: Ноєр, Девіс, де Лігт, Упамекано, Мазрауї, Горецка, Кімміх, Мюллер, Сане, Мусіала, Кейн

«Арсенал»: Райя, Зінченко, Габріель, Саліба, Вайт, Парті, Райс, Едегор, Мартінеллі, Сака, Жезус

17 квітня, середа

«Баварія» – «Арсенал»
Мюнхен. Стадіон «Алльянц Арена». 22:00
ТБ-трансляція на MEGOGO
Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.