Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2024, 17:21
2262
1

Складні перемоги Динамо та Шахтаря, осічки Кривбасу й Дніпра-1

Найцікавіші події 24-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 квітня 2024, 17:21
2262
1
Складні перемоги Динамо та Шахтаря, осічки Кривбасу й Дніпра-1
СК Дніпро-1

Лідери здобули складні й синхронні перемоги. «Шахтар» на виїзді мінімально здолав «Ворсклу» - 1:0, з таким же рахунком «Динамо» в гостях переграло «Олександрію». А от «Кривбас» знову не виграв. Цього разу команда Юрія Вернидуба поділила очки із «Рухом». У битві аутсайдерів – «Оболонь» – «Верес» – теж нічия. Нічиєю завершилася й остання гра туру – «Металіст 1925» – «Дніпро-1».

Розбірки туру

У лобовому поєдинку за виживання зустрілися «Оболонь» та «Минай». Кожного із суперників влаштовувала лише перемога, але в підсумку вони зіграли внічию. У цьому поєдинку було практично все: і вилучення (відразу два), і забиті м'ячі (теж два), і призначений пенальті, і перебиття пенальті, і розбиті в кров голови футболістів, і невдоволення суддівством…

Одкровення туру

Після непростого поєдинку проти «Оболоні» головний тренер «Минаю» Желько Любенович зізнався, що йому «сьогодні вперше треба щось випити, щоб заспокоїтись, бо я зараз не такий, як завжди». Це точно: випити ніколи не завадить. Особливо тоді, коли сам не свій.

Вилучення туру

Як заробити дві жовті картки за дві хвилини, добре знає півзахисник «Динамо» Волошин. На 43-й хвилині матчу проти «Олександрії» Назар отримав перший «гірчичник». А на 45-й – другий. А з ним – і червону картку. Цікаво, що обидва попередження Волошин отримав за гру не за правилами проти одного й того ж суперника – Логінова.

ФК Динамо. Назар Волошин підвів команду в Олександрії

Атака туру

Єдиний гол у матчі «Олександрія» – «Динамо» був забитий після відмінної атаки, яку і починав, і завершував Бражко. Динамівський опорник видряпав м'яч у центрі поля, протягнув його до штрафного майданчика суперника, по ходу руху пройшовши Кравченка, далі зіграв у стінку з Шапаренком і потужно вистрілив під поперечину.

Слова туру

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський після матчу з «Олександрією» пояснив відсутність у складі команди голкіпера Нещерета: «У нього була висока температура, він не готувався до гри через інфекцію. Також температура вчора піднялася і в Сироти, тому його теж не було у заявці. Тож не шукайте того, чого немає».

«Демон» туру

Головного тренера «Кривбасу» Юрія Вернидуба після гри з «Рухом» дуже засмутило питання про суддівство: «А чому ви мені завжди такі запитання ставите? Ну були у мене претензії до судді. Але я хіба комусь нагрубіянив? Ви не ловіть мене на цьому. Я їх не чіпав і чіпати не буду. Досить уже робити з мене якогось демона».

«Репетиція» туру

15 травня у фіналі Кубка України зіграють «Ворскла» та «Шахтар». У рамках 24-го туру УПЛ ці суперники провели очне протистояння. Репетиція кубкового фіналу більше вдалася «гірникам» – вони здобули мінімальну перемогу.

Поле туру

Після матчу із «Ворсклою» головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич розкритикував стан газону полтавського стадіону: «Нелегко грати у півзахисті на цьому полі. Ви були на ньому? Я хотів би, щоб ви вийшли на це поле, і якщо повернетесь без перелому ноги, я відсвяткую з вами».

Передача туру

Як на блюдечку. Захисник «Зорі» Бутко видав чудову передачу на Горбача у грі проти «Чорноморця». Бутко подав зі свого правого флангу прямо на голову форварда: тому навіть не довелося підстрибувати. Просто підставив голову під м'яч, і м'яч залетів у кут воріт одеситів.

Джокер туру

Усього 46 секунд знадобилося півзахиснику «Полісся» В'ячеславу Танковському, щоб відкрити рахунок у матчі проти «Колоса». На 82-й хвилині В'ячеслав з'явився на полі, а вже на 83-й приймав вітання від партнерів із влучним ударом.

ФК Полісся. В'ячеслав Танковський

Чутки туру

Після чергової невдалої гри «Колоса» – цього разу проти «Полісся» – у роздягальні команди з Ковалівки було спекотно. Крім криків і лайки, була ще, з чуток, й штовханина. А тренерська доля наставника «аграріїв» Вишняка висить на волосині. Знову ж таки, якщо вірити чуткам, то якщо «Колос» проведе невдало і наступний матч чемпіонату, Вишняку вкажуть на двері.

Брати туру

Брати-близнюки – Михайло та Сергій Шестакови – опинилися по різні боки барикад. Сергій захищає кольори ЛНЗ, а Михайло – «Вереса». У звітному турі вони зійшлися в очному протистоянні. Більше пощастило Сергієві: його команда виграла 1:0. Брати Шестакови з'явилися на полі у другому таймі.

Порятунок туру

«Металіст 1925» програвав «Дніпру-1» до останньої хвилини матчу. Але зрештою не програв. Підопічні Скрипника відігралися на останніх секундах поєдинку. Після розіграшу кутового відзначився захисник харків'ян Імереков, точний удар якого приніс «1925-м» нічию.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ErichMariaШевченко
Самое интересное как Днепр-1 сыграет с Шахтёром и Динамо.