Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 14 квітня 2024, 20:54
13265
65

Україна – Румунія – 2:3. Фіаско. Сестри Кіченок програли Богдан та Крістіан

Українська команда не зуміла пробитися у світовий фінал Кубка Біллі Джин Кінг

| Оновлено 14 квітня 2024, 20:54
13265
65
Україна – Румунія – 2:3. Фіаско. Сестри Кіченок програли Богдан та Крістіан
Getty Images/Global Images Ukraine. Сестри Кіченок

13 квітня жіноча збірна України з тенісу завершила матч кваліфікації до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг проти команди Румунії.

Третій поєдинок другого ігрового дня на корті Omni Amelia Island Resort у Флориді (США) провели Людмила та Надія Кіченок проти тандему Ана Богдан / Жаклін Крістіан.

Зустріч завершилася перемогою румунського дуету у двох сетах.

Кубок Біллі Джин Кінг. Україна – Румунія

П'ятий матч. 13 квітня. Зелений ґрунт

Людмила Кіченок / Надія Кіченок – Ана Богдан / Жаклін Крістіан – 2:6, 6:7 (7:9)

На тай-брейку другої партії українки перемагали 4:1, але віддали перевагу. Сестри Кіченок двічі врятували матчбол, але з третьої спроби румунки таки дотиснули...

Таким чином, збірна України програла матчове протистояння команді Румунії і не зуміла пробитися у світовий фінал Кубка Біллі Джин Кінг, хоча після першого ігрового дня рахунок був 2:0 на користь «синьо-жовтих».

Збірна Румунії стала однією з 12 команд-учасниць КБДК, розіграш якого відбудеться у листопаді 2024 року. Національна команди України знову відправиться в раунд плей-оф.

Україна – Румунія – 2:3

  • Леся Цуренко – Ана Богдан – 3:6, 6:2, 6:0
  • Еліна Світоліна – Жаклін Крістіан – 6:3, 7:5
  • Еліна Світоліна – Ана Богдан 4:6, 6:4, 3:6
  • Леся Цуренко Жаклін Крістіан6:2, 4:6, 4:6
  • Людмила Кіченок / Надія Кіченок – Ана Богдан / Жаклін Крістіан – 2:6, 6:7 (7:9)

Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sirjoga
Дорогий щоденнику, мені не підібрати слів щоб описати біль від того як дві румунки не топового рівня рознесли збірну України по тенісу. 
Юрий Щербань
Програли,тому що Цуренко вже стара ,Світоліна не в формі,а де Калініна,Костюк,Ястремська,чому вони не хочуть грати за збірну,опять якісь розбірки чи що?Це повна ганьба мати а країні стіки хороших тенісисток ,а грати нікому,ганьба федерації і всім хто так готувався до цих матчів 
slavarost
Да уж, так епічно просирати вміють тільки наші. 5 тенісисток у топ-50, а хулі толку 
Stanislav Matusevych
А тепер давайте називати речі своїми іменами. Левова частка вини за цей епічний провал лежить на Еліні Світоліній. Адже було дуже весело останніми роками поливати лайном ФТУ в цілому та пана Зукіна особисто щодо неспроможності домовитися з найкращими нашими тенісистками та забезпечити їм хороші в першу чергу фінансові умови. Хто цим тільки не відзначався. І самі гравчині, і пан патріот Сапронов разом зі своїми шістками, і вболівальники свою частку вносили теж, начитавшись і перших, і других. Ну ось ви досягли свого. Усі справи передано Фонду Світоліної. І що ми бачимо? На гру з румунками у збірну входять сама Еліна (ну, якщо б головна людина Фонду сама себе не заявила, було б зовсім смішно) та номінально п'ята ракетка України Леся Цуренко. Рейтинг рейтингом, але ж Леся перебуває у жахливій формі, і ще щастя, що змогла одну гру виграти у Богдан, яка вперше в сезоні потрапила на грунт і за умов сильного вітру виглядала просто дівчинкою-початківницею. З найкращою за грою та результатами тенісисткою України цього року на ім'я Марта домовитися не вдалося. З грунтовичкою Калініною - теж. Еліна сама збиралася у румунок вигравати, чи як це розуміти? При цьому сама перебуваючи у поганій формі? Так тут ще з жеребом пощастило, а якби хоч трохи сильніший суперник був? Зате федерацію так класно за військовим кораблем послали! Ну, молодці! 
Просто цікаво, хтось виявить сміливість взяти на себе відповідальність за ганебну поразку? Чи наші очікування є традиційно нашими проблемами? 
draiden
Просто сором!!! Дві румунки виносять провідних майстринь українського тенісу
Дві румунки
Ганьба та й годі
Sashamar
Програли, бо занадто рано повірили в перемогу. Після першого дня: Світоліна точно виграє у Богдан, яка востаннє перемагала ще до історичного матеріалізму. Але навіть як що, сестри проти якихось ноунеймок підстрахують. Зізнайтеся, багато хто з нас саме так думав, найстрашніше, що так думали й дівчата. А коли треба було зібратися, вже не змогли.
Взагалі ці ігри - суцільний провал номінальних лідерів. З гравчинь першої тридцятки обидві зустрічи виграли тільки Свьонтек і Пегула, але там клас суперниць непорівняний. Всі інші... Остапенко - просто ганьба. Саккарі, Гарсія, Гаддад Майя, Світоліна, Бултер результат не забезпечили. А далі виграли ті команди, в яких знайшовся хтось готовий взяти на себе тягар лідера. Леся на таке, на жаль, неспроможна. А от у данок була Таусон, яка (після того, як Возняцька, програючи вщент, знялася) забезпечила збірній перемогу. У британок це Радукану (яку хтось вперто продовжує вважати вискочкою), у француженок - Паррі (дивився їхню гру, шкодував, що в тенісі нема нічиїх; порівняно з цим паралельна гра Світоліна - Богдан представляла собою, вибачайте, жалюгідне видовище, причому з обох боків).
І востаннє: шкода що не поставили Юлю замість Лесі проти Крістіан. Ні, вона б не виграла, але був би досвід на майбутнє.
kelym
Українська збірна, явно сильніша за румунську..... сенсаційно програла! Сила духу була на стороні румунок!  Ви подивіться на рейтинги ВТА - де наші і де суперниці? Але зовсім без характеру та бійцівських якостей!  ГАНЬБА ! Перед ЗСУ соромно......
kollekciy
Я вважаю, що найбільший hate від вболівальників, повинні отримати саме сестри Кіченок. Тому-то Еліна та Леся після АО не показують хорошу гру, та програють в першому чи другому колах на всіх турнірах, і їх можливий програш будь-кому з топ 100 був реальний. І за цих умов вони виграли таки свої перші ігри, а сестрам потрібно було тільки завершити почате. А в результаті сестри, які багато років, тиждень за тижнем грають тільки пари, повинні елементи парної гри виконувати значно краще за будь-яку одиночницю, виходить рятувати збірну і програють в щент,  стомленим дівчатам, які пари грають раз на два-три місяці, і не дуже вдало. 
Олександр Науменко
Вважаю головними виновниками Киченків. Програвати вирішальну гру з посмішками на обличчах, це що?
himars_2023
Дві епічні пенсіонерки- тенісистка думали.що після 2:0 першого дня перемога у нас в кишені...і на другий день чи то фарт закінчився, сил так точно не було та й особливого бажання , щось перевернути на свою користь  під час матчу , що в Елін , що в Лесі не проявлялось. Світоліна вже подумки " забивала" легкі мячі , а сама робила жахливі помилки.Цуренку Крістоф постійно ловила на вкорочених ударах під сітку.Висновків , що та , що та під час матчу не робили.Так само на це не звернув і не підказав їм той наш " капітан" Міша...Крім того в обох були  жахливі перші подачі , а на ослаблених других румунки відразу крили різкими контударами.Короче нашим ТОПкам ганьба за виступи , а румунки - бійці справжні.Після 0:2 зібратися , не впасти духом і у двох розібрати усю збірну  України. Молодці і ще й симпатичні обоє...)))
Leonidas B
На жаль дівчата не зуміли виграти, не фарт сьогодні, але дякуємо за боротьбу, румунки сьогодні показали бійцівські якості, це що нашим дівчатам завадило перемогти. Дякуємо ЗСУ!
introvert
Гадаю, вирішальним фактором поразки (окрім самовпечненості і розслабленості після першого дня) став не вибір складу на матч, а вибір покриття. На харді ці румунки-землерийки не мали б жодного шансу. Перехід з американської сірої глини на червону не набагато простіший ніж з харду, тож вибір не просто сумнівний, а дуже дивний.
Хоча особисто я трагедії з поразки не роблю. Теніс індивідуальний вид спорту, тут головне перемоги на мейджорах, а всі ці КХ, КД та КБДК річ другорядна. До того ж я давно зрозумів, що наші дівчата ще більші індивідуалістки, ніж представниці решти країн (така вже ментальність, нічого не вдієш), тож до командних турнірів повністю охолов. Як і писав раніше, якщо виграють румунки - значить їм більше треба))
Swimmer
не цi двi дiвчини виннi, грати треба було краще Свiтолiноi та Цуренко. Двi румунки, без замiн, витащили цей матч. Оце i e шана та повага до краiни.
mevast
Мені цікаво, кого розпинали б фахівці-критики, якби жіночий теніс був би на рівні чоловічого?
Sunrise
Я понимаю конечно ситуацию в целом в матче, но неужели только мне не даёт покоя грубая ошибка судьи которая фактически украла второй сет у сестёр? Всегда поражаюсь как можно так ошибиться на самых важных розыгрышах... 
maxno
Просрали красиво .
Southeast*
Эти сёстры раз в год выигрывают.
u6464u
яка болюча поразка від послабленої збірної Румунії , це нокаут для наших пенсіонерок , щось не ладне відбувається в тенісному царстві України , цікаво як відбирався склад збірноі .
C.Пеклов
зірки відвернулися від наших тенісисток сьогодні нажаль,румунки не виглядали втомленими,а суддя(падлюка) вкрав у наших парниць 2 сет
vvm2068
Як і у країні загалом. Бардак, і результат кошмарний. Хтось знає, чому не грали Костюк та Калініна?