Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 квітня 2024, 18:55
1808
1

Додаткові місця у ЛЧ. Італія майже там, битва Англії та Німеччини

У Серії A очікується велика битва за 5-те місце

| Оновлено 12 квітня 2024, 18:55
1808
1
Додаткові місця у ЛЧ. Італія майже там, битва Англії та Німеччини
Getty Images/Global Images Ukraine

Аналітичний портал Opta після перших чвертьфінальних матчів єврокубків з 99,8% ймовірності прогнозує, що додаткове п'яте місце у Лізі чемпіонів сезону 2024/25 отримає Італія.

Команди Серії A вже не представлені у Лізі чемпіонів, але справно набирають бали в коефіцієнт у Лізі Європи та Лізі конференцій. Наприклад, вчора вдалося виграти «Аталанті» та «Ромі» (щоправда, римляни обіграли «Мілан»), а «Фіорентина» зіграла внічию.

Якщо Італія майже гарантувала собі п'яту команду в новій Лізі чемпіонів (зараз п'яте місце посідає «Рома», яка випереджає «Аталанту» на 5 очок), то за ще один додатковий слот у ЛЧ борються Англія та Німеччина.

Opta вважає, що в Англії шанси вищі (57,8% проти 41,8%). А ось шанси Іспанії та Франції на рівні статистичної похибки.

Додаткові місця у турнірі з'явилися після рішення УЄФА впровадити новий формат з сезону 2024/25, коли замість звичного групового турніру з 32 клубами буде загальна ліга 36 команд з матчами за швейцарською системою.

Раніше повідомлялося про шанси «Шахтаря» потрапити до нової Ліги чемпіонів.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Этот прогноз Опты от какого числа? В том, что Италия будет среди двух счастливчиков у меня лично сомнений почти не было. А вот кто второй тут интересно. На этой неделе Англия немного сдала свои позиции в этой борьбе. Вполне реально, что на следующей еврокубковой неделе все английские клубы могут вылететь, подарив бонусное место в ЛЧ Германии. Так что сейчас шансы я бы сказал не 58 на 42, а 50 на 50.
У Испании после раннего вылета всех представителей кроме ЛЧ ожидаемо не осталось шансов, тут аж целый 0,1% им дают, 0 это 0))