Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Польща
|
5532
0

ХАЦКЕВИЧ: «Я міг вдарити у відповідь, але тоді був би великий конфлікт»

Білоруський тренер розповів про скандальну бійку з фанатами «Заглембе» Сосновець

ХАЦКЕВИЧ: «Я міг вдарити у відповідь, але тоді був би великий конфлікт»
ФК Заглембе Сосновець. Олександр Хацкевич

Білоруський футбольний тренер Олександр Хацкевич розповів про скандальну бійку з фанатами «Заглембе» Сосновець.

– Що трапилося під час роботи у «Заглембе»? Вас справді били хулігани, які ототожнювали себе з клубом?

– По-перше, те, що сталося, змусило мене вирішити більше не працювати в цьому клубі. На тренування прийшла агресивно налаштована група людей в балаклавах і почала скаржитися на команду. Коли я повернувся до них, я сказав англійською: «Зніміть маски». Тоді один чоловік завдав удару. Я заблокував його. Закон вулиці говорить, що якщо вас першим вдарили, ви можете вдарити у відповідь. Але я розумів, що якщо я відповім, то буде великий конфлікт з наслідками, які важко передбачити.

Люди, які приходять поспілкуватися з командою, роблять це без масок. Я пішов до роздягальні, тому що мені потрібно було втекти від натовпу. Частина гравців також пішла туди. Далі розмова на полі продовжилася. Спортивний директор клубу може сказати більше, тому що він залишився на полі і спілкувався з ними. Я сам пішов. Мене ніхто не турбував і не бив.

– То це неправда, що Вас били?

– Ви бачите, що я маю якісь травми?

– Вас хулігани ногами не били?

– Ні, тоді я вів тренування і не постраждав. Тоді в інтернеті написали, що побили тренера. Можу підтвердити, що близько 25 людей прийшли на тренування і напали на нас. Дійсно, цей удар був досить серйозним, він може мати наслідки для інших. Все, що відбувалося на полі, я знаю від спортивного директора та гравців. Для мене це був шок. Цей натовп запитав: «Хто не забив пенальті? Хто отримав червону картку?». Вони навіть не знають гравців. Ви такі справжні вболівальники, але не знаєте гравців?

– Тому що вони хулігани, а не вболівальники.

– Цей випадок означає, що я більше не працюю в «Заглембе». Все інше мені сподобалось. Не забуду підтримку на трибунах, там були справжні вболівальники. Їх неможливо сплутати з цим натовпом. Для мене також була важлива реакція команди. Цей момент показав, хто є хто. Хто стояв за мною, а хто ні. Хто з тренерів був на моєму боці, а хто нічого не зробив. Тепер я знаю, кому з гравців і тренерів можу потиснути руку. Не всі в тренерському штабі були в одному човні.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.