Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна – Румунія. Шанс зіграти у фінальній частині Кубка Біллі Джин Кінг

Зустріч відбудеться 12-13 квітня

Україна – Румунія. Шанс зіграти у фінальній частині Кубка Біллі Джин Кінг
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю та суботу, 12-13 квітня, відбудеться зустріч кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг між командами України та Румунії. Зустріч пройде на зелених ґрунтових кортах комплексу Omni Amelia Island Resort у Флориді, США. Переможниці зустрічі виходять у фінальну частину Кубка Біллі Джин Кінг 2024 року.

Збірна України

  • Еліна Світоліна (№18 WTA)
  • Леся Цуренко (№42 WTA)
  • Людмила Кіченок (№18 WTA парний)
  • Надія Кіченок (№42 WTA парний)

Українки приїхали на матч практично найсильнішим складом зі своїм лідером у жіночому одиночному розряді Еліною Світоліною та найсильнішими українськими тенісистками у парному розряді Надією та Людмилою Кіченок.

Світоліна цього року має і фінал турніру WTA (Нова Зеландія на початку січня), і 1/8 фіналу Australian Open, в якому вона знялася через травму в першому сеті при рахунку 0-3. Після цього, щоправда, лідер команди України лише двічі дійшла до 1/8 фіналу — на «тисячнику» у Дубаї та «п'ятисотці» в американському Чарлстоні.

Цуренко також двічі дійшла до 1/8 фіналу турнірів WTA нинішнього сезону – у Новій Зеландії та на «тисячнику» у Катарі. На останньому українка не змогла вийти на корт, і її суперниця Наомі Осака далі пройшла без боротьби.

Людмила Кіченок цього сезону є найуспішнішою з тенісисток, які вийдуть на корти у Флориді. У парі з Оленою Остапенко на Australian Open вона дісталася фіналу, а перед цим взяла титул у Брісбені. А в парі із сестрою на початку квітня Людмила зіграла у фіналі турніру в Чарлстоні, який, щоправда, вони програли Ешлін Крюгер та Слоан Стівенс. Фінал турніру в США — поки що найкращий результат сезону і для Надії Кіченок, яка кілька разів доходила до півфіналів з різними напарницями.

Збірна Румунії

  • Ана Богдан (№64 WTA)
  • Жаклін Крістіан (№75 WTA)
  • Анка Тодоні (№724 WTA парний)
  • Мара Гає (№958 WTA парний)

Практично найсильніший склад виставила команда Румунії в одиночному розряді, хоч і без тенісистки з найвищим рейтингом Сорани Кирсті. А у парному розряді в румунок зіграють спортсменки з нижньої частини першої тисячі світового рейтингу. Несподіваний вибір, при тому, що у Богдан та Крістіан рейтинг у парному розряді вищий, ніж у Тодоні та Гає.

Ана Богдан вибула вже у першому раунді Australian Open. Після цього вона дісталася фіналу домашнього турніру WTA 250 у Клуж-Напоці, де поступилася у трьох сетах Кароліні Плішковій, а потім тричі поспіль вибувала вже в першому раунді.

Приблизно так само нинішній сезон проводить Жаклін Крістіан. Вона також вибула за підсумками першого раунду Australian Open. Потім були 1/8 фіналу в Австрії та півфінал у Клуж-Напоці, після яких серія з чотирьох ранніх вильотів поспіль. Але Крістіан змогла перервати цю серію чвертьфіналом у Чарлстоні, де нав'язала боротьбу Дар'ї Касаткіній.

Щодо парниць, то обидві частіше виступають на турнірах ITF. На турнірі WTA у нинішньому сезоні вони виступили лише вдома у Клуж-Напоці, де вибули вже за підсумками першого раунду.

Розклад матчів

12 квітня (початок о 20:00 за Києвом)

  • Леся Цуренко – Ана Богдан
  • Еліна Світоліна – Жаклін Крістіан

13 квітня (початок о 18:00 за Києвом)

  • Еліна Світоліна – Ана Богдан
  • Леся Цуренко – Жаклін Крістіан
  • Людмила Кіченок / Надія Кіченок – Анка Тодоні / Мара Гає

Прогноз

У принципі, проблем у збірної України із цим складом бути не повинно. Якщо, звісно, вони не створять їх собі самі. Сестри Кіченок свій матч мають вигравати, як і Еліна Світоліна, а Леся Цуренко має виграти один матч із двох точно. Іншими словами – для українок взяти потрібні для спільної перемоги три очки проблемою не повинно бути.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України з рахунком 3:1 чи 3:2.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 30 квітня 2024, 19:00 11
Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів

Справжня класика європейського клубного футболу

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
T-800
очень нравилось негласное правило Дэвиса: кто берет парный матч, тот заруливает почти все турниры по 2018 за некоторыми исключения. 2-1 в свою пользу мало кто терял. По теории вероятности 75% на 25% 3-й день, но на деле выходило под 90% у первых и 10% у вторых.
T-800
у мужиков аж мировая группа из 18 команд, гугглил 2019 год. ОГРОМНЫЙ ПЛЮС,
но то, что убрали 5-и сетовые матчи на крупнейшем турнире - это МИНУС(( финалы и полуфиналы уже не те ... за 2 дня по_сути играется, если по 2-0 .... а раньше 1-й день: 2 одиночки, 2-й день - ПАРА ...  3-й день -КЛАТЧ, ухххххххххх
T-800
Кто-то говорил, что топы забивают на Кубок Федерации ... Богема вроде Эверт, Кинг, Корт, Навратиловой, Граф ... не согласна
выборку не собирал, но по ощущения под новым брендом (Кубка Федерации) топы меньше динямят турнир, чем такой же аналог мужской, где правят Пике и Ко после ребрендинга.
Sashamar
Поки що порядок б'є клас. Таусон - Саккарі 2:0. А на кону вихід з групи.
Stanislav Matusevych
Якщо трохи відкинути статистику (у рейтингу в нас дійсно серйозна перевага) та подивитися на поточну форму гравчинь, то проблеми якраз цілком можуть намалюватися. Еліна після чергової травми так і не набрала поки повністю кондиції, а Леся відверто шокувала у тому ж Чарльстоні поразкою Шармі, та й загалом вік та лікоть давно даються взнаки. Найкращої за грою української тенісистки цього року у збірній немає. Натомість та сама Крістіан пройшла на зеленому грунті Чарльстона далі, ніж обидві наші збірниці, показавши доволі якісну гру. Тому безсумнівна перевага у нас тільки в парі. А дві одиночки ще якось виграти потрібно, а це далеко не факт, що вдасться. На папері ми все одно будемо фаворитами, а ось на корті - хтозна. Більше, ніж 51/49 на нашу користь я б не дав наразі.