Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 14 квітня 2024, 16:06
2597
0

Руслан ПОНОМАРЬОВ: «Думаю над варіантом поїхати воювати в Україну»

Український шаховий гросмейстер вже 12 років машкає в Іспанії

| Оновлено 14 квітня 2024, 16:06
2597
0
Руслан ПОНОМАРЬОВ: «Думаю над варіантом поїхати воювати в Україну»
С-Е. Руслан Пономарьов

Український гросмейстер Руслан Пономарьов, який уже 12 років мешкає в Іспанії, розповів, що не виключає варіанта повернення в Україну, щоб приєднатися до лав ЗСУ для боротьби з російськими окупантами:

«З початку війни пройшло вже два роки. Я постійно думаю, як підтримати нашу країну. Обмірковую навіть варіант, щоб оформити заповіт, залишити родину в Іспанії і поїхати воювати в Україну. Як ще допомогти, більше в голову не приходить. Хоча є відчуття, що маю допомагати активніше. Якби не мав родини і малолітніх дітей, то вже давно повернувся був в Україну. Саме діти мене тримають в Європі.

Нещодавно бачив інтерв'ю відомого українського тенісиста Сергія Стаховського. Він пішов добровольцем у ЗСУ. Хоча мав «бронювання», бо в родині троє дітей. До війни Сергій жив в Угорщині, займався виноробством. А тепер воює в Україні. Щоб зробити такий сміливий вчинок, треба мати особливий, сталевий, характер.

На жаль, востаннє в Україні я був ще перед пандемією ковіду, у 2019 році. Поїхав на новорічно-різдвяні змагання. Пізніше збирався відвідати Україну, але через пандемію кордон було зачинено. Коли ситуація із ковідом покращилася і всі вакцинувалися, я збирався побувати в Україні в 2022 році. Зокрема на Великдень. Але почалася велика війна, і знову не вийшло.

Коли почалося повномасштабне вторгнення рф в Україну, сестра і батьки приїхали до мене. Вони побули більше року. І все ж вирішили повернутися в Україну. Далися взнаки інша мова, інший побут, відсутність друзів в Іспанії. Хоча в Києві наразі тривожно, постійно працює ПВО, і є влучання у житлові будинки.

Я пропонував рідним знову повернутися до мене, якщо у Києві виникнуть проблеми з електрикою чи опаленням. Добре, що зима пройшла більш-менш спокійна. Хоча, якщо закінчаться боєприпаси для установки «Петріот», то чим тоді у столиці збиватимуть ворожі ракети і дрони?!»

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.