Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 12 квітня 2024, 23:12
294
0

Леся ЦУРЕНКО: «Нам потрібна підтримка вболівальників. Ми будемо вдячні»

Українська тенісистка просить підтримати збірну у важливому протистоянні

| Оновлено 12 квітня 2024, 23:12
294
0
Леся ЦУРЕНКО: «Нам потрібна підтримка вболівальників. Ми будемо вдячні»
Getty Images/Global Images Ukraine

Представниця жіночої збірної України з тенісу Леся Цуренко (№42 WTA) звернулася до вболівальників напередодні матчу проти збірної Румунії у рамках Кубка Біллі Джин Кінг.

«Шановні українці, шановні вболівальники. Це дуже особлива подія – грати за національну збірну. Зараз справді важливий момент. Ми дуже бажаємо перемогти, дуже бажаємо порадувати вас. Ми зробимо все, що від нас залежить для перемоги, а від вас ми просимо якнайбільше моральної підтримки.

Я спробувала запросити сюди всіх, кого знаю, хто зараз мешкає у Штатах, щоб вони особисто приїхали та підтримали. Тому що це справді те, що нам необхідно – підтримка, підтримка та ще раз підтримка. Ми будемо вам неймовірно вдячні», – сказала українська тенісистка.

Також Леся згадала свою гру з Аною Богдан на Вімблдоні-2023. Тоді спортсменки зіграли найдовший тай-брейк в історії турнірів Grand Slam.

«Краще не згадувати, якщо чесно, бо там було багато нюансів, яких, можливо, не було видно по телевізору. Це, наприклад, той нюанс, що мені, і їй було погано. Ми обидві мали сильний головний біль.

Швидше за все погодні умови так вплинули на нас, тому що всі попередні дні було прохолодно, а саме того дня температура різко піднялася до 30 градусів. І ми вдвох із нею по черзі просили знеболювальні, бо обом було погано.

У мене особисто картинка пливла. Знаєте, у нас був такий, може, не дуже високий рівень тенісу, але ми обидві хотіли виграти, обидві боролися, і саме тому цей матч дійшов до такої вирішальної стадії, коли на тай-брейку ніхто не хотів поступатися.

Я чесно скажу: я намагаюся не згадувати той матч, бо дуже багато такого енергетичного напруження і дуже багато ось цього «подолати себе та боротися, незважаючи ні на що».

І матчболів у неї було дуже багато. Я взагалі один згадую, як страшний сон, коли вона добре подала, проатакувала. Я просто захищалася, і вона помилилася, виконуючи дуже легкий удар із льоту. Для мене це був кінець матчу, а вона помилилась. І навіть був такий момент, що я так замислилась: «Ну все!». А вона зіграла з льоту у сітку м'яч. Тому продовження.

Я пам'ятаю, як мене підтримувала команда, як мене підтримували гравці, як навколо корту зібралися всі люди, хто міг, дивилися цей матч, хтось на телевізорах. І справді, я отримала потім неймовірну кількість повідомлень. І просто люди особисто підходили, казали, що це щось неймовірне.

Тож справді, у нас із нею тепер є якийсь особливий зв'язок. Тому що такі матчі не забуваються, і ви тепер маєте щось спільне. Нелегке, але спільне», – сказала Цуренко.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий італійський клуб повернувся в Серію А
Футбол | 01 травня 2024, 21:43 3
Відомий італійський клуб повернувся в Серію А

«Парма» достроково оформила підвищення у класі

Мінус чемпіон. Визначено першу півфінальну пару Мастерса в Мадриді
Теніс | 02 травня 2024, 00:45 0
Мінус чемпіон. Визначено першу півфінальну пару Мастерса в Мадриді

Карлос Алькарас програв Андрєю Рубльову, Тейлор Фрітц здолав Франсіско Черундоло

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.