Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 12 квітня 2024, 23:18
1762
2

Світоліна зізналася, у якому матчі за збірну вона нічого не змогла зробити

Еліна згадала поєдинок проти Серени Вільямс напередодні зустрічі з румунками у КБДК

| Оновлено 12 квітня 2024, 23:18
1762
2
Світоліна зізналася, у якому матчі за збірну вона нічого не змогла зробити
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна та Серена Вільямс

Перша ракетка України Еліна Світоліна поділилася спогадами про матчі за збірну Україну та розповіла, у якому поєдинку вона нічого так і не змогла зробити:

– Востаннє ви грали за збірну тоді ще в Fed Cup в 2020 році. Після того була Олімпіада, яку ми всі добре пам’ятаємо. Чим відрізняється Еліна у національних кольорах від звичайної Еліни у WTA-турі? Наскільки взагалі складно бути лідером збірної? Чи є додатковий тиск, відповідальність, що ви граєте не просто за себе, а за країну? Що змінюється всередині вас, коли ви граєте за збірну, а не просто за себе?

– Звісно, є відповідальність, але це придає мені сил, придає мені більше мотивації. Тобто, я можу якось направити це в правильне русло. Інколи реально дуже нервуєш, тому що знаєш, що багато хто вболіває, і ти граєш за країну. Більше тиску відбувається в твоїй голові, можна так сказати.

Але мені дуже подобається. Я концентруюся якось краще на ці івенти. Для мене грати за збірну, грати Олімпіаду – це завжди було десь окремо. Десь дуже високо в моєму листі стояло, що треба там грати дуже добре.

– Ви пам’ятаєте свій перший матч у кар’єрі в рамках Fed Cup?

– Так, пам’ятаю. Це було в Харкові. Якщо не враховувати оці до 14, до 12, де ми грали десь за збірну, перший матч я грала у Харкові проти Серени Вільямс. Непоганий такий початок для мене, для дівчинки. Я не знаю, скільки мені було років, мабуть років 16 чи 17 (матч пройшов у квітні 2012-го, Еліні тоді було 17 – прим.).

Мабуть, тоді це був єдиний випадок, коли я не змогла нічого зробити, реально було дуже важко (Серена виграла 6:2, 6:1 – прим.). Але це досвід. І потім мені вдалося обіграти її на Олімпіаді в Ріо (6:4, 6:3 – прим.). Мабуть, і поганого досвіду нема, як такого. Будь-які матчі, які програєш, які залишили якийсь слід – вони потім допомагають у наступних перемогах.

– Який з матчів за збірну або на Олімпіаді запам’ятався найбільше?

– Запам'ятався дуже отой перший матч проти Серени, тому що вона – легенда спорту взагалі, не тільки тенісу. І щоб вона приїхала в Харків – це неймовірно. Зараз ми з Лесею згадували, як ми грали в Харкові проти США (американки виграли 5:0 – прим.) і проти Австралії (2017 рік, перемога України 3:1 – прим.).

Ми пригадували тільки вчора, що так класно було, що грали в Харкові, і так сумно, що зараз не можемо грати вдома. Багато матчів, які ми пам’ятаємо, і які грали в Україні, в Києві, в Чорноморську. Тому дуже сумно зараз пригадувати ті матчі, де ми грали і взагалі не задумувалися, що може так трапитися, що станеться війна, і що ми не зможемо зіграти вдома перед нашою публікою. Дуже сумно.

Але всі матчі, які ми грали в Україні, були неймовірні. Я пам’ятаю підтримку, яку ми отримували під час матчів у Харкові. Були розкуплені всі квитки на цей матч проти Австралії. Пам’ятаю, дуже крутий матч був, організація була дуже крута. Думаю, ці домашні матчі всі запам’яталися, тому що їх небагато, – сказала Світоліна.

Раніше відбулося жеребкування матчевого протистояння.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український тенісист уперше зіграв на Мастерсі. Скільки заробив?
Теніс | 30 квітня 2024, 20:56 0
Український тенісист уперше зіграв на Мастерсі. Скільки заробив?

Денис Молчанов у парі з Джоном Смітом програв дуету Ніс / Зелінськи у Мадриді

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.