Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 12 квітня 2024, 13:20
3906
0

Битва за плей-оф НХЛ + Кубок президента та найкращий бомбардир

Оцінюємо шанси команд заскочити до зони плей-оф на фініші регулярки

| Оновлено 12 квітня 2024, 13:20
3906
0
Битва за плей-оф НХЛ + Кубок президента та найкращий бомбардир
Getty Images/Global Images Ukraine

Командам НХЛ у регулярному сезоні залишилося провести по 3-4 матчі, тому саме час оцінити фініш чемпіонату та шанси вийти у плей-оф. Вже відома більшість учасників пост-регулярного чемпіонату, але боротьба продовжується, особливо на Сході.

Схід

У плей-оф у конференції вже вийшли Нью-Йорк Рейнджерс, Флорида, Бостон, Торонто, Кароліна і Тампа-Бей. Найбільш заплутана ситуація у Столичному дивізіоні, де після Рейнджерів і Ураганів є провал в очках і третє місце посідають Нью-Йорк Айлендерс. Однак їх звідти ще можуть вибити Піттсбург, Вашингтон і Філадельфія.

З кожного дивізіону в плей-оф виходять топ-3 команди та ще дві команди, що посіли wild-card позиції.

Айлендерс йдуть на третій позиції дивізіону з 87 пунктами, випереджаючи Вашингтон на два очки, а Піттсбург та Детройт – на три. Є ще Філадельфія з 83 пунктами.

Якщо говорити про календар, то найменші шанси залишимо Філадельфії. По-перше, команді залишилося провести лише три матчі (а не чотири, як конкурентам), а по-друге, Льотчики потрапили в кризу, програвши дев'ять з останніх десяти зустрічей. Однак в останній ігровий день у Флаєрс буде матч з Вашингтоном, і він ще може багато що визначити.

Найкраще на льоду зараз виглядають Острів'яни, які виграли 5 поспіль матчів. Календар у команди Патріка Руа досить прийнятний: матчі проти Монреаля та Нью-Джерсі, які вже не в боротьбі, а також Рейнджери, які готуються до плей-оф, та Піттсбург. Ця зустріч ще може бути важливою.

Непоганий календар у Детройта: Ред Вінгз фінішують двома зустрічами з Монреалем, який посідає у конференції передостаннє місце. Однак буде надважливий матч з Піттсбургом та гра з Торонто, де Остон Меттьюз явно націлився на 70 шайб у регулярці.

Є всі шанси вийти у плей-оф у Піттсбурга та Вашингтона. Незважаючи на те, що у команд досить вікові склади, обидві чудово проводять фініш регулярного сезону. У Пінгвінів календар не дуже приємний: важливі матчі з Детройтом та Айлендерс, а також Бостон і Нешвілл. Дві останні команди вже вийшли до плей-оф.

Вашингтон у календарі матиме Баффало, якому нічого не потрібно, а також Тампу-Бей, Бостон і Філадельфію. Допомогти Кепіталз може той факт, що Блискавки та Бостон вже готуються до плей-оф, а Філадельфія до останнього матчу може втратити шанси вийти у пострегулярний чемпіонат.

Прогноз: у топ-3 фінішують Айлендерс, два wild-card місця займуть Тампа-Бей і Вашингтон.

Захід

У західній конференції все трохи простіше. У плей-оф вже вийшли Даллас, Колорадо, Вінніпег, Ванкувер, Едмонтон і Нешвілл.

Якщо Зірки, Лавини та Джетс вже зафіксували топ-3 Центрального дивізіону, то в Тихоокеанському ще є боротьба за третє місце: позаду Ванкувера та Едмонтона знаходиться Лос-Анджелес, який має 93 пункти. Посунути Королів звідти може чинний чемпіон Вегас, який має 92 очки. Однак за фактом можна стверджувати, що і Королі, і Лицарі вже вийшли до плей-оф, потрібно лише визначити їхнє розташування в сітці.

Щоправда, шанси зайти у wild-card має Сент-Луїс, але йому потрібно відіграти 3 очки за три матчі, що виглядає не надто реалістично. Блюзмени у непоганій формі, проте їм потрібна допомога Вегаса у вигляді поразок, плюс у Лицарів є матч у запасі.

Прогноз: у топ-3 Тихоокеанського дивізіону фінішує Вегас, у якого є матч у запасі, а wild-card будуть у Нешвілла і Лос-Анджелеса.

Кубок президента

Окрім боротьби за плей-оф, триває гонка за Кубок президента. Навіть минулий сезон Бостона показав, що цей трофей нічого не означає, але щонайменше дає перевагу свого льоду до кінця плей-оф.

Зараз у загальній таблиці Ліги у групі лідерів знаходяться Нью-Йорк Рейнджерс (110 очок), Даллас (109), Кароліна та Бостон (по 107). Навряд чи Ванкувер (105), Колорадо і Флорида (по 104) сильно витрачатимуть сили перед плей-оф заради Кубка президента.

Прогноз: тут складно визначити фаворита, тому що наприкінці регулярки топ-команди даватимуть відпочинок основним гравцям перед плей-оф. Однак Рейнджери та Даллас перебувають на сильних серіях (8 та 9 перемог відповідно в останніх десяти матчах), тому виглядають фаворитами.

Найкращі бомбардири

Варто зазначити, що цього сезону як ніколи щільна боротьба за статус найкращого бомбардира. Якщо минулого чемпіонату всіх розривав Коннор Макдевід, то зараз капітан Ойлерз набрав 130 очок і йде третім, поступаючись Нікіті Кучерову (139) і Натану Маккіннону (137). Між цими ж хокеїстами йде боротьба за звання найкращого асистента, але Макдевід тут перший (99), випереджаючи Кучерова (96) і Маккіннона (86).

А ось у гонці найкращих забивал усе вже ясно: Остон Меттьюз стане найкращим, питання тільки, з якою кількістю шайб. Наразі у лідера Торонто 66 голів, він на 13 шайб випереджає Сема Райнхарта.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.