Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 08 квітня 2024, 14:01
16005
6

Марк Вільямс сенсаційно обіграв Ронні О'Саллівана у фіналі в Манчестері

Валлійський снукерист взяв 7 фреймів поспіль та виграв Tour Championship

| Оновлено 08 квітня 2024, 14:01
16005
6
Марк Вільямс сенсаційно обіграв Ронні О'Саллівана у фіналі в Манчестері
WST. Ронні О'Салліван та Марк Вільямс

У Манчестері відбувся фінальний матч рейтингового турніру зі снукеру Tour Championship 2024.

Усі найкращі моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Фінал у неділю між Ронні О'Салліваном та Марком Вільямсом складався з двох сесій. За підсумками першої частини фіналу Ронні, перший номер рейтингу та фаворит матчу, був попереду з рахунком 5:3. Проте у вечірній сесії Марк Вільямс взяв 7 фреймів поспіль та здобув перемогу з рахунком 10:5. Переможець забрав трофей та головний приз у розмірі 150 тисяч фунтів стерлінгів.

Якщо не рахувати титулів у турнірах Потрійної Корони, це явно один із найзначніших тріумфів Марка Вільямса, оскільки цього тижня в Манчестері він обіграв трьох найкращих гравців світу – Джадд Трамп був відправлений додому з рахунком 4:10 у чвертьфіналі, Марк Аллен отримав 5:10 у півфіналі, а тепер настала черга знаменитого О'Саллівана у фіналі. У віці 49 років Вільямс показав найкращий снукер, який він демонстрував з часу своєї третьої корони ЧС у Крусіблі у 2018 році.

Ронні О'Салліван, володар п'яти титулів цього сезону, здавалося, контролював ситуацію, коли він виграв чотири фрейми поспіль з трьома сенчурі та був попереду з рахунком 5:3, але саме Вільямс домінував у вечірній сесії, вигравши 7 фреймів поспіль і завоювавши трофей. Це 26-й рейтинговий титул Марка у його кар'єрі та другий у сезоні, після того як він виграв British Open у вересні. Піднявшись на шосте місце в рейтингу, Вільямс через два тижні вирушить до Шеффілда, на піку своєї форми і сповнений впевненості.

О'Салліван втратив шанс виграти 42-й титул у кар'єрі та завоювати 6 титулів за один сезон вперше з сезону 2000/01. Він залишається номером один у світі, і його рекордний призовий фонд за сезон збільшився до 1,215 млн фунтів стерлінгів.

За останні два десятиліття Марк Вільямс погано грав проти свого товариша за «Класом 92» Ронні О'Саллівана, програвши 22 із 24 попередніх зустрічей. Але під наглядом дружини Джоан та синів Коннора, Кіана та Джоела він опинився на висоті у їх першому рейтинговому фіналі після China Open 2000.


WST. Марк Вільямс з трофеєм та сім'єю

Марк Вільямс: «Ронні був неймовірний, коли вийшов уперед із рахунком 5:3. Пауза настала для мене в потрібний час, бо якби він грав так і далі, його було б неможливо зупинити. Ввечері я чинив на нього тиск, я виграв сім фреймів поспіль. Мало хто робив це проти Ронні. Він почав промахуватися і засмучувався ближче до кінця. Ронні грав не дуже добре, але я думаю, що це сталося через ті брейки, які я робив. Мені довелося віддати йому належне та піти на свої удари. Я цілий тиждень робив важкі удари. Я сказав (тренеру) Лі Уокеру: якщо я програватиму, то буду атакувати і робити божевільні удари. Ось як це мені подобається. Я вирушаю в Крусібл, маючи шанси, й ця перемога надає мені більше впевненості. Я б не сказав, що я один із фаворитів, але можу відіграти гідно».

Ронні О'Салліван: «Марк був настільки послідовним протягом останніх п'яти років. Він так добре атакував і дуже рідко грав погано. Він приголомшливий гравець, і я думаю, що він кращий, ніж будь-коли. Я спробував усе, що міг. Міг би залишитися в матчі, але він був настільки сильний. Якби Марк присвятив цьому своє життя, то, мабуть, міг би стати номером один у світі, але він цього не робить – любить відпочивати, грати в гольф та насолоджуватися життям! Марк є гідним переможцем сьогодні. Тут уболівальники реально підтримували гравців, неймовірно хороший турнір. Це чудове місце, мені дуже сподобалося приїжджати сюди. Сподіваюся, турнір залишиться у Манчестері».

Останнім турніром сезону стане чемпіонат світу 2024 в Шеффілді, кваліфікація до якого стартує вже 8 квітня. У відборі візьмуть участь українські снукеристи Юліан Бойко та Антон Казаков. Фінальний раунд пройде у знаменитому театрі Крусібл із 20 квітня до 6 травня. 16 найкращих гравців світу мають прямі путівки до 1/16 фіналу.

За материалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Фінал, 7 березня. Манчестер (Англія)

Марк Вільямс (Уельс) – Ронні О'Салліван (Англія) – 10:5

Сітка турніру

Відеофрагменти фіналу

Фотогалерея

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Уильямс красава, респект 
T-800
вот это молодец валлиец !!
easterly
Ронні розслабив булки і зразу був наказаний
Kubok-69
Сподіваюся, що до ЧС Ронні встигне відновити свій психологічний стан.
Sashamar
Сенсаційно - сильно сказано. Ронні трохи клеїв дурня. Але й цього "трохи" вистачило, щоб взяти у нього сім фреймів поспіль (не пригадаю, кому ще це вдавалось), Вільямс не настількі слабше за Ронні, щоб цим не скористатися.
Останній фрейм потішив. Коли обидва грали у піддавки. 
Barry
Судя по совершаемым ошибкам, такое ощущение, что оба нажрались накануне и играли с будунища. Не исключено, что бухали друг с другом.