Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 08 квітня 2024, 00:40
10301
2

На півдорозі до суперкамбеку. Ронні О'Салліван дізнався суперника у фіналі

У півфіналі Tour Championship Марк Вільямс обіграв Марка Аллена

| Оновлено 08 квітня 2024, 00:40
10301
2
На півдорозі до суперкамбеку. Ронні О'Салліван дізнався суперника у фіналі
WST. Марк Аллен та Марк Вільямс

Валлійський снукерист Марк Вільямс виграв з рахунком 10:5 у Марка Аллена з Північної Ірландії у півфіналі Tour Championship, і тепер уперше за 24 роки проведе фінал рейтингового турніру проти Ронні О'Саллівана.

Поступаючись 0:9, Аллен пройшов половину шляху до того, що могло б стати найбільшим камбеком в історії снукера. Його суперник почав нервувати за рахунку 9:5. Але далі Вільямс зробив відмінний брейк у 15-му фреймі і завершив матч (10:5). Обігравши Джадда Трампа з рахунком 10:4 у попередньому раунді, ветеран з Уельсу досяг найкращого результату за останні роки, вибивши двох гравців із трійки найкращих у світовому рейтингу.

А в неділю він зустрінеться з першою ракеткою світу, суперником, якого він знав і поважав з юнацьких років, до того, як вони обидва стали професіоналами у 1992 році разом із Джоном Хіггінсом. Останнім фіналом рейтингового турніру між Вільямсом та О'Салліваном був China Open 2000, і недільна зустріч на арені Manchester Central стане великою подією.

Марк Вільямс: «Я просто насолоджуватимуся цим. Скільки разів це повториться? Я не можу вибрати кращого гравця для гри у фіналі. Я атакуватиму і намагатися грати щосили».

О'Салліван лідирує у особистих зустрічах із рахунком 33:9. Вільямс виграв лише дві з останніх 24 особистих зустрічей. Але якщо 49-річний Марк зможе грати так само добре, як у суботу, то фінал може стати серйозною битвою. Вільямс гратиме у своєму 41-му рейтинговому фіналі і прагнутиме завоювати 26-й титул, другий у сезоні, після тріумфу на British Open у вересні.

Триразовий чемпіон світу Марк Вільямс взяв усі 8 фреймів першої сесії проти Марка Аллена (8:0), зробивши брейки 57, 99, 105 та 112. Коли у другій сесії він взяв перший фрейм із набором 140 очок, у повітрі запахло розгромом під нуль. Це був би перший матч, що транслюється по телебаченню, який завершився з рахунком 10:0 з того часу, як Шон Мерфі обіграв Люо Хунхао з таким рахунком у Крусіблі в 2019 році.

Аллен, чия впевненість принесла йому безліч перемог за останні два сезони, зробив брейк 65 у 10-му фреймі, а потім відіграв ще чотири із серіями 53, 79, 56 та 69. Але Вільямс завдав дальній удар по червоній кулі на початку 15-го фрейму та з брейком 75 оформив перемогу (10:5).

Марк Вільямс: «Я трохи хвилювався за рахунку 9:5. У мене було кілька шансів виграти з рахунком 9:1 чи 9:2. Після цього Марко грав дуже добре. Якби рахунок став 9:6, то я був би вже під тиском. Але брейк, який я зробив в останньому фреймі, був не менш хорошим. Як і все, що я зробив у матчі. Приємно знати, що я досі у грі.

У першій сесії мої відіграші були надійними, мої брейки та дальні удари були чудовими. Я міг легко зробити 6 або 7 сенчурі у матчі. Він мав один шанс при рахунку 5:0, коли промазав складний удар по синьому. Крім цього, в інших фреймах він не атакував, тому що я нав'язав йому свою гру.

Наприкінці Аллен побажав мені успіху у фіналі. Марк більш ніж здатний виграти титул чемпіона світу. Щодо мене, хто знає? Це повинні казати інші люди. Я знаю, що давно не грав із Ронні у фіналі, але це тому, що він продовжує обігрувати мене перед фіналом!»

Фінальний матч у неділю між Ронні О'Салліваном та Марком Вільямсом складається з двох сесій і триває до 10 перемог у фремах. Переможець підніме трофей та отримає 150 тисяч фунтів стерлінгів.

За матеріалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Манчестер (Англія), 1–7 березня

1/2 фіналу

  • Марк Вільямс (Уельс) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 10:5
  • Гері Вілсон (Англія) – Ронні О'Салліван (Англія) – 7:10

Фінал, 7 березня

  • Марк Вільямс (Уельс) – Ронні О'Салліван (Англія)

Сітка турніру

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Довбика хочуть купити 2 топ-клуби. Жирона визначилась з його майбутнім
Футбол | 30 квітня 2024, 21:40 11
Довбика хочуть купити 2 топ-клуби. Жирона визначилась з його майбутнім

На Артема претендують «Наполі» та «Челсі»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Borys Yablonski
Відколи це снукеристи стали першими ракетками???
Stas2202
В когось є посилання на трансляцію?