Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 07 квітня 2024, 15:24
10290
4

Знаменитий Ронні О'Салліван вийшов у фінал Tour Championship

Англієць збереже першу сходинку рейтингу перед чемпіонатом світу

| Оновлено 07 квітня 2024, 15:24
10290
4
Знаменитий Ронні О'Салліван вийшов у фінал Tour Championship
WST. Ронні О'Салліван

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван порадував уболівальників на переповненій арені Manchester Central чудовою грою. Він переміг Гері Вілсона з рахунком 10:7 і вийшов у фінал Tour Championship на шляху до свого шостого титулу в сезоні.

Цього сезону О'Салліван провів 11 турнірів на вибування, і якщо він досягне успіху у недільному фіналі проти Марка Аллена або Марка Вільямса, то виграє 6-й з них, і це неймовірна результативність. Перший номер світового рейтингу вже встановив рекорд за кількістю призових, зароблених за один сезон. Їх сума може перевищити 1,3 млн фунтів стерлінгів, якщо він отримає головний приз у розмірі 150 тисяч фунтів стерлінгів.

Ронні вийшов у фінал рейтингового турніру в 64-й раз і претендує на 42-й рейтинговий титул. Лише одного разу у своїй кар'єрі, у сезоні 2000/01, О'Салліван виграв шість титулів за сезон.

Вілсон влаштував із Ракетою захоплюючий матч, але за рахунку 7:7 Гері не забив жодної кулі в останніх трьох фреймах. А от О'Салліван знайшов свою гру та не залишив шансів супернику. 48-річний Ронні, насолоджуючись атмосферою цього тижня, розповів: «Це приголомшливе місце – за лаштунками чудово, арена та глядачі неймовірні».

Гері Вілсон, володар двох рейтингових титулів цього сезону, відігрався з рахунку 0:40 у першому фреймі заключної сесії і повів 5:4, потім О'Салліван зрівняв рахунок із відмінним брейком 42 наприкінці 10-го фрейму, чому допоміг флюк на останній червоній кулі.

У 11-му раунді Вілсон вів з рахунком 41:9, але помилився у відіграші, і його суперник покарав кліренсом у 54 очки (6:5 на користь Ронні). І знову в 12-му раунді Вілсон контролював ситуацію, але промазав складну червону кулю в кутову лузу за рахунку 54:16. І 57 очок О'Саллівана дали йому перевагу в рахунку (7:5).

Після перерви 13-й номер світового рейтингу Вілсон провів серії 84 та 96 та зрівняв рахунок 7:7. Але з цього моменту він мало що міг зробити, оскільки О'Салліван виграв останні три фрейми за 33 хвилини з найкращими брейками 97 та 129. Підсумковий рахунок – 10:7 на користь Ронні.

Ронні О'Салліван: «Те, як я грав у останніх трьох фреймах, мені хотілося б грати так у 60–70% матчів. Але мені потрібно продовжувати намагатися змагатися та отримувати від цього задоволення.

«Я дуже ціную Гері. Ми стали хорошими друзями. Він чесний хлопець – яким він є в інтерв'ю, таким він і в реальному житті. Він чудовий хлопець, і чудово бачити, як він виграє турніри. Він так любить цю гру, і іноді він засмучується, як і я іноді. Він думає: чому я не можу частіше грати добре? Але зараз він розуміє, що не завжди можна грати добре, потрібне терпіння, щоб дати собі шанс».

О'Салліван визнає, що в останні роки він став одержимий дрібними деталями техніки, але працював із психологом Стівом Пітерсом, щоб спробувати звільнити свій розум від пошуку досконалості.

«Ви ніколи не припиняєте вдосконалюватися, але я так глибоко поринув у цей світ, що не знав, як із нього вибратися. Я відчував, що починаю психувати, я бив по кулях. Мені було страшно виходити та грати, особливо на великих турнірах. Там великий тиск, ти напружуєшся і відчуваєш, що можеш. Я не міг зрозуміти суть. Працюючи зі Стівом, я навчився долати те, що мені не завжди вдається грати в хороший снукер. Сподіваюся, завдяки цьому хороших результатів у снукері побільшає. Якщо я зможу очистити свій розум і не бути таким суворим до себе, можливо, дозволю собі грати більш інстинктивно».

Марк Аллен та Марк Вільямс грають у другому півфіналі в суботу. У недільний фінал вийде гравець, який виграє 10 фреймів.

За матеріалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Манчестер (Англія), 1–7 березня

1/2 фіналу

  • Марк Вільямс (Уельс) – Марк Аллен (Північна Ірландія)
  • Гері Вілсон (Англія) – Ронні О'Салліван (Англія) – 7:10

Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Всього 29 гравців? Мудрик взяв участь у командній фотосесії Челсі
Футбол | 20 вересня 2024, 21:29 7
ФОТО. Всього 29 гравців? Мудрик взяв участь у командній фотосесії Челсі

У соціальних мережах пофантазували, як виглядало б реальне загальне фото синіх...

Топ-клуб УПЛ відсторонив від тренувань одного з найкращих легіонерів ліги
Футбол | 20 вересня 2024, 13:34 12
Топ-клуб УПЛ відсторонив від тренувань одного з найкращих легіонерів ліги

Бені Макуана переведений в дубль «Полісся»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.