Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 06 квітня 2024, 19:31
6080
0

Трамп вибув у чвертьфіналі Tour Championship. Хто зіграє у півфіналі?

У Манчестері у півфіналі Марк Вільямс зустрінеться з Марком Алленом

| Оновлено 06 квітня 2024, 19:31
6080
0
Трамп вибув у чвертьфіналі Tour Championship. Хто зіграє у півфіналі?
WST. Джадд Трамп та Марк Вільямс

Знаменитий англійський снукерист Джадд Трамп програв із рахунком 4:10 Марку Вільямсу з Уельсу в чвертьфіналі турніру Tour Championship у Манчестері.

Трамп змагається з Ронні О'Салліваном за титул найкращого гравця сезону, вигравши п'ять рейтингових титулів. Але цього разу він виступив набагато нижче за свій рівень і поступився 49-річному супернику-ветерану.

Можливо, це найкращий виступ Марк Вільямса з того часу, як він завоював титул British Open у вересні, і це його перша перемога над Трампом у матчі на вибування після турніру German Masters 2018.

Валлієць вийшов до 65-го півфіналу рейтингових турнірів у своїй кар'єрі. У суботу він зустрінеться з Марком Алленом, який, програючи з рахунком 7:8, вирвав перемогу в китайця Діна Цзюньхуей (10:8).

Поразка Джадда Трампа поклала край його надіям стати номером один у світі цього тижня, а це означає, що О'Салліван продовжить очолювати рейтинг перед чемпіонатом світу 2024.

Марк Вільямс, який претендує на 26-й рейтинговий титул у кар'єрі, розповів: «Настав час перемогти Джадда, тому що я програв йому кілька рівних матчів. Перемогти найкращого гравця сезону з рахунком 10:4 – я не можу бажати більшого, ніж це. Незважаючи на те, що він грав не дуже добре. Моя гра настільки хороша, наскільки це можливо, враховуючи те, на якому етапі кар'єри я знаходжуся. Зараз ситуація не покращиться, я просто постараюся, щоб така гра тривала доти, доки я зможу. Це гарна сходинка перед Крусібл».

Ведучи з рахунком 5:3 після першої сесії, триразовий чемпіон світу Марк Вільямс взяв перші два фрейми на кольорових та збільшив свій запас міцності до 7:3. У 11-му фреймі він вів з рахунком 48:30, але промахнувся на прості червоній кулі в центральну лузу, і Трамп перехопив фрейм (4:7).

Однак це не стало поворотним моментом, оскільки Трамп не зумів скористатися наступними шансами, які йому випали. А от Вільямс збільшив свою перевагу до 9:4. У 14-му раунді він промазав синю кулю, коли вів з рахунком 42:0. Але надії Трампа закінчилися, коли він теж не забив синю кулю при наборі 11 очок. І це дозволило Вільямсу завершити матч (10:4).

Марк Аллен проводить визначний сезон. Він виграв титули Champion of Champions, Shoot Out та Players Championship. Північноірландець став міцним гравцем і знову продемонстрував свою стійкість у заключній стадії запеклої боротьби з Діном. Третій номер світового рейтингу Марк Аллен вийшов у свій 38-й рейтинговий півфінал турніру та перебуває на шляху до 12-го титулу.

Китаєць Дін Цзюньхуей взяв перший фрейм другої сесії з брейком 71 і повів 6:3, потім 38-річний Аллен відігрався, вигравши 4 фрейми поспіль, включаючи тотал-кліренс 142. Він став новим лідером у гонці за найкращий брейк та приз £10 тисяч. Дін відповів серіями 82 та 67 і повернув собі лідерство (8:7).

16-й фрейм був вирішальним, оскільки Дін отримав необхідний йому снукер на останньому червоному і, здавалося, був готовий зробити рахунок 9:7, проте промазав пряму фінальну рожеву кулю. Все звелося до перегравання на чорній кулі (респот-блек), і після помилки китайця Марк зробив рахунок 8:8. Після цього Аллен взяв останні два фрейми із серіями 56 і 127 і виграв матч (10:8).

Марк Аллен: «Була одна чи дві помилки, але загалом у ході матчу я ставав сильнішим, і це великий позитив для наступного раунду. 16-й фрейм був приголомшливим, тому що за рахунку 8:8 я відчув себе розслабленим, і моя гра була в правильній формі. Такі помилки, як у суперника, можуть статися з кожним, хто перебуває під тиском.

Я відчуваю, що готовий до всього. Минулого року я програв Марку Селбі у півфіналі в Крусіблі з рахунком 15:17, хоча я щиро відчував, що міг би грати всю ніч. У мене ще багато палива лишилося в баку. Трохи позаймавшись у спортзалі перед Шефілдом, я зможу бути готовим до ЧС. Чим довше тривають матчі, тим більше я приходжу до тями. Я приїхав сюди, щоб попрацювати над деякими технічними речами. І, навіть за рахунку 8:8, я дотримувався того, над чим працював. Зараз я у півфіналі, я хочу продовжити та виграти його.

Сьогоднішня перемога Марка Вільямса стала для нас сюрпризом, але він один із найкращих гравців усіх часів. Мені доведеться добре грати, і я завжди з нетерпінням чекаю на можливість зустрітися з ним».

За матеріалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Манчестер (Англія), 1–7 березня

1/4 фіналу

  • Джадд Трамп (Англія) – Марк Вільямс (Уельс) – 4:10
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 8:10
  • Чжан Анда (Китай) – Гері Вілсон (Англія) – 8:10
  • Ронні О'Салліван (Англія) – Алі Картер (Англія) – 10:2

1/2 фіналу

  • Марк Вільямс (Уельс) – Марк Аллен (Північна Ірландія)
  • Гері Вілсон (Англія) – Ронні О'Салліван (Англія)

Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.