Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 05 квітня 2024, 19:42
1970
0

Нестримна Ракета. Ронні О'Салліван влаштував розгром Алі Картеру

Знаменитий англійський снукерист вийшов у півфінал Tour Championship

| Оновлено 05 квітня 2024, 19:42
1970
0
Нестримна Ракета. Ронні О'Салліван влаштував розгром Алі Картеру
WST. Ронні О'Салліван

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван розгромив Алі Картера з рахунком 10:2 у чвертьфіналі Tour Championship у Манчестері.

Ронні знаходиться лише за дві перемоги від завоювання 6-го титулу за один сезон (вдруге в кар'єрі). О'Салліван виграв 19 із 20 зустрічей із Картером за кар'єру, і черговий поєдинок був одностороннім, оскільки Ракета домінував із самого початку. О'Салліван зустрінеться з Гері Вілсоном або Чжаном Андою у півфіналі у п'ятницю.

Картер сподівався помститися за поразку у січневому фіналі Мастерса, але його єдиним яскравим досягненням став брейк у 141, найвищий результат на турнірі, коли він уже програвав 0:7.

У сезоні 2023/24 О'Салліван виграв п'ять турнірів, включаючи UK Championship та Masters. У віці 48 років він може провести найкращий сезон у кар'єрі. Єдина попередня кампанія, в якій він виграв шість титулів, була ще у сезоні 2000/01. Він також уже два роки є номером один у світі, що є найтривалішим перебуванням на вершині рейтингу.

Брейки в 77, 87, 54, 51, 81 і 92 допомогли О'Саллівану взяти перші 7 фреймів. Картер скоротив відставання до 2:7, але промах на червоній кулі на 38 очках у 10-му фреймі поклав кінець його надіям на бій у відповідь. Серії 62, 54 та 67 допомогли О'Саллівану виграти останні три фрейми та здобути розгромну перемогу (10:2).

Незважаючи на свої трофеї цього сезону, Ронні О'Салліван наполягає на тому, що він незадоволений своєю грою та технікою:

«Мені доведеться прийняти те, як я граю, і використовувати те, що маю. Таке життя, ти не можеш бути досконалим увесь час. Спроба бути досконалим не є ідеальною. Мені потрібно розібратися в цьому, тому що останні два роки я доводив гру до досконалості».

Відповідаючи на запитання про свою сорочку гірчичного кольору, О'Салліван додав: «У нас багато бейджів для різних турнірів, я витратив усі чорні сорочки, і це була єдина, яка лишилась у мене в гардеробі».

За іншим столом китаєць Дін Цзюньхуей заробив перевагу з рахунком 5:3 над Марком Алленом із Північної Ірландії у матчі 1/4 фіналу, який завершиться у четвер увечері.

За матеріалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Манчестер (Англія), 1–7 березня

1/4 фіналу

  • Джадд Трамп (Англія) – Марк Вільямс (Уельс)
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Марк Аллен (Півн. Ірландія)
  • Чжан Анда (Китай) – Гері Вілсон (Англія)
  • Ронні О'Салліван (Англія) – Алі Картер (Англія) – 10:2

Сітка турніру

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.