Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 07 квітня 2024, 15:50
14510
0

Марк Селбі вибув із Tour Championship і заявив, що може завершити кар'єру

Чотириразовий чемпіон світу розчарований поразкою від Гері Вілсона

| Оновлено 07 квітня 2024, 15:50
14510
0
Марк Селбі вибув із Tour Championship і заявив, що може завершити кар'єру
WST. Марк Селбі

Англійський снукерист Марк Селбі, чотириразовий чемпіон світу, заявив, що може завершити снукерну кар'єру наприкінці цього сезону після невдалої гри у турнірі Tour Championship 2024 у Манчестері проти Гері Вілсона (8:10).

Гері Вілсон, який уже виграв два рейтингові титули в цьому найкращому сезоні своєї кар'єри, зустрінеться з китайцем Чжаном Анда в чвертьфіналі.

П'ятий номер світового рейтингу Марк Селбі був пригнічений власною грою і повідомив, що чемпіонат світу, який стартує 20 квітня, може стати для нього останнім змаганням: «Від початку до кінця я був жалюгідним, я не заслуговував на перемогу. Я старався і боровся, але це було дуже жахливо. Якщо я продовжу так грати, для мене це точно буде кінець.

Я почував себе пригніченим. Це великий турнір, і якщо ти не можеш підготуватися до таких змагань, то щось не так. Я завжди казав, що якщо я дійду до того, що мені це не буде подобатися, то не має значення, номер 1 у світі або номер 128, я не продовжуватиму грати. Я все ще працюю, але якщо ти тренуєшся для таких виступів, це видається безглуздим. Якщо в мене буде такий самий виступ у Шеффілді, то це кінець моєї кар'єри».

Гарі Вілсон, який грає у цьому турнірі вперше, у першій сесії повів з рахунком 5:3 з топ-брейками 95, 98, 78, 101. Наступні шість фреймів суперники взяли порівну, і рахунок став 8:6. У 15-му фреймі у Гері були явні шанси збільшити перевагу, але він двічі не влучив коричневу кулю в центральну лузу. Селбі конвертував відмінну зачистку столу від коричневої до чорної кулі – в рахунок 7:8.

16-та партія також зводилася до кольорових куль, і цього разу Вілсон взяв своє – 9:7. Селбі відіграв один фрейм із брейком 90 і потім мав шанс зробити рахунок 9:9, але не влучив червоний шар у центральну лузу на 30 очках у 18-му фреймі. Це виявився його останній удар, оскільки Вілсон стильно завершив гру з сенчурі-брейком 105 та загальним рахунком 10:8.

Гері Вілсон сказав: «Це була не найкраща гра, ми обидва промазали прості удари. Все ще важко обіграти когось настільки ж хорошого, як Марк, хоча від цього не так багато плюсів, окрім результату. Я продовжував ускладнювати завдання для себе і давав йому шанс повернутися в гру, але, на щастя, я зробив хороший брейк в останньому фреймі і пройшов матчбол.

Мені треба вигадати щось до завтра. У цій грі ніколи не знаєш, напевно, іноді відчуваєш, що не знаєш, куди рухається твоя кар'єра, це так погано. Але плюс у тому, що я провів чудовий сезон. Я входжу до топ-16, і я сподіваюся, що у мене просто невдала серія, і я пройду через це. Я залишаюся оптимістом і просто продовжуватиму грати».

Алі Картер переміг Баррі Хокінса з рахунком 10:8 і тепер зустрічається в 1/4 фіналу з Ронні О'Салліваном у двох сесіях у середу.

Марк Вільямс із Уельсу в 1/8 фіналу пройшов Тома Форда з Англії у вирішальному фреймі (10:9), а Марк Аллен із Північної Ірландії завдав поразки Джону Хіггінсу із Шотландії (10:7).

За материалами World Snooker Tour

Tour Championship 2024

Манчестер (Англія), 1–7 березня

1/8 фіналу

  • Марк Вільямс (Уельс) – Том Форд (Англія) – 10:9
  • Марк Аллен (Півн. Ірландія) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 10:7
  • Гері Вілсон (Англія) – Марк Селбі (Англія) – 10:8
  • Баррі Хокінс (Англія) – Алі Картер (Англія) – 8:10

1/4 фіналу

  • Джадд Трамп (Англія) – Марк Вільямс (Уельс)
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Марк Аллен (Півн. Ірландія)
  • Чжан Анда (Китай) – Гері Вілсон (Англія)
  • Ронні О'Салліван (Англія) – Алі Картер (Англія)

Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.