Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 08 квітня 2024, 00:27
1331
4

Словаччина – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Наші дівчата завершують відбірковий турнір

| Оновлено 08 квітня 2024, 00:27
1331
4
Словаччина – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
handball.net.ua

Поєдинок Словаччина – Україна відбудеться в неділю, 7 квітня, в Словаччині. Початок зустрічі о 19:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

Підходить до завершення кваліфікація до чемпіонату Європи-2024. В неділю у всіх восьми групах будуть зіграні поєдинки заключного, шостого туру. І для збірної України він буде вкрай важливим. Підопічні Бориса Чижова свій фінальний матч зіграють у Словаччині, де в боротьбі зі своїм прямим конкурентом й визначать володаря другої путівки на континентальний форум від нашого квартету.

Загалом шанси у «синьо-жовтих» зіграти в грудні у фінальній частині європейської першості досить високі. Збірна України випереджає словачок на два очки та має в активі перемогу над своїм основним суперником у матчі другого туру з непоганим доробком – 25:20. Відповідно, для завоювання підсумкової другої позиції нам буде достатньо навіть нічиєї або поразки з різницею не більше ніж у чотири м'ячі. При фіаско у п'ять підсумкових пунктів Словаччина обійде Україну завдяки кращій загальній різниці м'ячів, а поразка в шість і більше точних кидків без варіантів відправить українських дівчат на третю позицію.

Але й тут у наших гандболісток залишаються реальні шанси. Справа в тому, що майбутній Євро-2024 стане першим, у фінальній стадії якого зіграють на 16, а 24 збірні. Відповідно, прямі путівки на турнір також отримають чотири найкращі команди з-поміж тих, хто займе треті позиції у своїх групах. Причому в рейтингу третіх місць не враховуватимуться результати протистоянь із четвертим колективом своїх відбіркових груп. І якщо припустити, що українки опустяться на третю позицію, то в них уже гарантовано буде два залікові очки завдяки тій самій перемозі над Словаччиною ще в другому турі. Одне очко має збірна Туреччини за нічию із Сербією. І все. В усіх інших шести групах третій колектив поки не набрав жодного балу для цього зведеного рейтингу. Тож завадити зіграти на чемпіонаті Європи українським гандболісткам може хіба що вал сенсаційних результатів, на кшталт перемог Греції над Румунією чи Італії над Словенією.

Той самий перший поєдинок між Україною та Словаччиною, який зараз є для наших дівчат справжнім рятувальним колом, було зіграно п'ятнадцятого жовтня минулого року в польському Мелеці. І тоді, українська команда в складі, який можна назвати близьким до оптимального (не на приклад нинішнього просто величезного числа травмованих), провела дуже гарний матч. «Синьо-жовті» з перших хвилин захопили лідерство, в першій тридцятихвилинці сформували відрив, а у другій половині гри не підпускали словачок ближче ніж на чотири м'ячі. Найкращими снайперами цієї зустрічі стали права напівсередня Діана Дмитришин та лінійна Андріяна Науменко. На їхньому рахунку по п'ять точних кидків. Також не можна не відзначити чудову гру нашого голкіпера Вікторії Салтанюк (10 сейвів із 23 кидків, відсоток відбитих – 43,48%).

Щиро кажучи, думається, що словачки в останньому турі візьмуть реванш. Їм це відверто більш потрібно, та й збірна України в оновленому складі поки не вражає. Але ситуація в нашій відбірковій групі та у всьому кваліфікаційному турнірі загалом, складається українкам на руку. Шанси підопічних Бориса Чижова на те, щоби зіграти на Євро, можна оцінити приблизно на рівні 75%. Втім, набагато солідніше буде, якщо наші дівчата власноруч оформлять вихід на континентальний форум.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Словаччини

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Німеччина

5

5

0

0

181:93

+88

10

2. УКРАЇНА

5

3

0

2

130:149

-19

6

3. Словаччина

5

2

0

3

122:143

-21

4

4. Ізраїль

5

0

0

5

113:161

-48

0

7 квітня

  • Словаччина – Україна
  • Німеччина – Ізраїль
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Shturmgewehr
Вірю в перемогу збірної України, але те що зараз навколо команди це... шапіто якесь
Jeka23
У світлі сьогоднішніх виборів у цій країні, де обрали чергову підстилку параші, хочеться розгрому цієї Словаччини.