Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 24 квітня 2024, 23:23
3413
0

Де емоції? Ковалець оцінив вихід Шахтаря і Ворскли у фінал Кубка України

Сергій Ковалець прокоментував два півфінальні матчі

| Оновлено 24 квітня 2024, 23:23
3413
0
Де емоції? Ковалець оцінив вихід Шахтаря і Ворскли у фінал Кубка України
ФК Шахтар

Один з представників українського тренерського корпусу Сергій Ковалець розповів Sport.ua про свої враження від двох півфінальних матчів Кубка України – «Шахтар» – «Чорноморець» (4:1) та «Полісся» – «Ворскла» (0:1), за підсумками яких у фіналі 15 травня зустрінуться донецька і полтавська команди.


– Сподівались, що «Шахтар» візьме гору над одеситами з великим рахунком?

– Очікування у мене, як і у вболівальників «Чорноморця», були досить високими. Особливо після впевненої перемоги «моряків» у виїзному матчі з «Поліссям» та хет-трику Авагімяна. Але «Шахтар» був сильнішим, і це також признав головний тренер одеситів Роман Григорчук. Мені здалося, що з точки зору бажання перемогти більше емоцій було у донеччан. Хоча коли «Чорноморець» зрівняв рахунок, то здавалось, що одесити мали б зачепитись за цей результат – з тим, щоб не програти і спробувати вийти у фінал. Тим більше, що «Чорноморець» вже двічі вигравав Кубок України, та й Григорчук неодноразово перемагав у кубкових розіграшах у Латвії, був фіналістом – зокрема, Кубка України. Тобто досвід у кубкових перегонах в них був. Проте за рухом, за бажанням і можливостями переконливішими були гірники. Вони здійснили більше ударів та провели більше швидкісних атак. У цій півфінальній парі «Шахтар» був фаворитом, хоча ми знаємо, що у нинішньому кубковому розіграші півфінальна стадія складається лише з одного матчу, і не завжди так буває, що неодмінно перемагає сильніша команда. Та у даному випадку спадає на думку одна обставина. Про це навіть задавали питання Григорчуку під час післяматчового флеш-інтерв'ю: чому команда після матчу з «Поліссям» повернулась до Одеси, а не поїхала відразу ж у Львів? Можливо, цей факт і позначився на діях «Чорноморця» у кубковому півфіналі. Візуально здалося, що гравці одеської команди були стомленими. Та й сам головний тренер «моряків» підтвердив, що, мабуть, все ж було б краще з Житомира відразу ж їхати до Львова і там робити відновлення. Та хай там як, а «Шахтар» у фіналі – і я гадаю, що по праву.

– Що скажете про другу півфінальну гру, у якій перепустку до кубкового фіналу отримала «Ворскла»?

– Я був на цьому матчі, уважно спостерігаючи за діями суперників по другому півфіналі. За іронією долі у ньому якраз зійшлися команди, які у 22-у турі чемпіонату програли з великим рахунком у домашніх матчах: «Полісся» – «Чорноморцю» 1:4, а «Ворскла» – «Динамо» 1:5. Напередодні другого півфіналу наставник житомирської команди Сергій Шищенко сказав, що буде заруба, бійня. Але чесно кажучи, у діях гравців «Полісся» у першому таймі я не побачив емоцій. Чи це було пов'язане з надмірним хвилюванням, чи ще з чимось – мені важко сказати. На стадіоні було досить багато глядачів, однак складалося таке враження, що гравці «Полісся» не знали, що робити на футбольному полі. Навіть вболівальники, які сиділи на трибуні поряд зі мною, дивувались: де ж емоції, де пресинг, де бажання перемогти? Адже «Полісся» грало вдома.

Втім, ще до матчу я своїм друзям говорив, що «Ворскла» виграє в основний час 2:1. Хороший м'яч забили полтавці у першому таймі: Степанюк скинув на М'якушка (до речі, гравці молодіжної збірної України, які у минулому десятилітті грали під моїм керівництвом), котрий і завдав результативного удару. А у розпал другої половини зустрічі пролунала повітряна тривога, по завершенні якої гра продовжилась. Зробивши серію замін, Шищенко непогано освіжив гру, і реалізуй пенальті Будківський, все могло б повернутись інакше. Можливо, ми з вами говорили б про зовсім інший результат. Але відмінно відпрацював воротар Ісенко, який вивів «Ворсклу» у фінал. З чим я полтавців і вітаю. Тож тепер у Рівному очікується цікавий поєдинок за почесний трофей.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.