Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 квітня 2024, 05:54
1107
1

ВІДЕО. Дніпро-1 тренувався після обстрілів. За що нагороджено Мірошніченка

Про ситуацію розповіли Сваток, Філіппов, Мірошніченко та президент клуба

| Оновлено 06 квітня 2024, 05:54
1107
1
ВІДЕО. Дніпро-1 тренувався після обстрілів. За що нагороджено Мірошніченка
СК Дніпро-1. Юрій Максимов та Денис Мірошніченко

Враховуючи паузу між матчами чемпіонату, футболісти «Дніпра-1» отримали декілька вихідних днів і поновили тренування. Почалася підготовка до матчу проти Зорі, який відбудеться у вівторок, 9 квітня.

Але, звичайно, не лише про футбол точилися розмови всередині команди. Якраз під час вихідних сталися прильоти по Дніпру, які понівечили заклад, не чужий для багатьох співробітників клубу, та пошкодили тренувальну базу. Футболісти першої команди були під час ударів у своїх домівках, а от багато молодих гравців перебували саме на базі. Вони й ділилися шокуючими подробицями. Утім, навіть вони не в змозі похитнути дух команди, яка ще більш рішуче налаштовується і на боротьбу в чемпіонаті, і на допомогу Збройним силам України.

Олександр Сваток: «Багато молодих хлопців були на базі, вони нам показали, як це відбувалось. Приємного мало, але такі реалії нашого життя. Ні в якому разі це не вплине на настрій та гру команди!»

Олександр Філіппов: «Ви бачите, хто це робить. Вони самі не розуміють, навіщо це роблять, куди цілять. Але нас не зломити! Ми сильні духом і продовжуємо працювати. Звичайно, шкода дітей, які в манежі мали гарні умови для тренувань, але треба жити і працювати далі».

Для підняття командного настрою долучився і почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза, який відвідав тренування та звернувся до гравців:

– Хочу нагадати, що в лютому 2022 року нам давали три дні: мовляв, путін дійде до Дніпра, до Києва, все захопить. Але поки я бачу, що за 2-3 дні до нас лише пісок із Сахари долітає (посміхається). І знову хочу сказати, що ми воюємо з нацією виродків, яким все одно, куди стріляти: по дитячому садку, школі чи тренувальній базі. Тому що вони так звикли. Це сучасні неандертальці, а, можливо, неандертальці були свого часу більш гуманними, свідомими та розумними. Ми ж воюємо з людьми нерозумними. Хоча називати людьми нащадків Шарікова знову ж таки образливо. Це якійсь перевідняк, що намагається знищити все гарне. Немає в них футболу – нехай і в сусіда не буде. Немає навчання (адже в них пропаганда, а не навчання) – нехай не буде і у сусіда. Це така нація так званих «совєцкіх человєків». Але нам своє робить: футболістам боротися за першу трійку, воїнам на передовій впевнено відбивати атаки, а всій Україні – їх підтримувати. Головне, пам’ятати, що завдяки воїнам ЗСУ ми можемо грати у футбол.

Мені сподобався настрій команди сьогодні. І особисто в мене настрій піднявся після успіхів збірної, після нашого крайнього матчу. Бачу, що мікроклімат в команді гарний.

Під час вступної частини до тренування був привід і для оплесків. Навіть два. До Дениса Мірошніченка дійшла нагорода від УПЛ за значуще число – 250 матчів у вищому українському дивізіоні. Без жартів та метафор щодо саме цієї цифри, звісно, не обійшлося, але сам гравець налаштований на суттєве покращення цього досягнення і на найближчий матч.

Денис Мірошніченко: «Дійсно, це велика кількість матчей, але я почуваюся добре і маю ще багато амбіцій. Тож рухаємось далі та готуємось до наступних матчі»в.

А капітан «Дніпра-1» Олександр Сваток став четвертим гравцем в історії клубу, якому підкорився ювілей у 100 матчів. Раніше цієї позначки досягли Ігор Когут, Сергій Логінов та Олександр Назаренко. Сотня матчів – водночас і багато, і залишає ще значний простір для покращення.

Олександр Сваток: «Зараз всі думки про наступний матч, і саме з ним пов’язані найближчі амбіції. Звичайно, дуже приємно, що зіграв таку кількість матчів за «Дніпро-1», тому відчуваю зараз позитивні емоції».

Почесний президент клубу Юрій Береза: «З такими людьми, як Олександр Сваток, пов’язані наші перемоги не лише на місцевому рівні, а й на міжнародній арені. А основною моєю мрією залишається матч Ліги чемпіонів на мирній та переможній «Дніпро-Арені».

Завдяки тренуванню футболісти мали втягнутись до роботи після вихідних. Ретельно розім’ялися та пограли у тенісбол. А від наступного дня у «Дніпра-1» піде вже звична кропітка щоденна робота.

ВІДЕО. Дніпро-1 тренувався після обстрілів. За що нагороджено Мірошніченка

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexey75
Президент нормальный мужик, правильно говорит, но борода...