Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 квітня 2024, 05:21
355
0

Володимир ПЯТЕНКО: «Зі збірною Косова легко не буде»

Тренер жіночої збірної України – про матч відбору на Євро-2025

| Оновлено 06 квітня 2024, 05:21
355
0
Володимир ПЯТЕНКО: «Зі збірною Косова легко не буде»
УАФ. Володимир Пятенко

Сьогодні, 5 квітня жіноча збірна України з футболу стартує у відборі на Євро-2025 матчем проти Косова.

Головний тренер команди Володимир Пятенко поділився очікуваннями від матчу:

«Умови для тренувань у нас дуже хороші. Ми тут у лютому вже проводили навчально-тренувальний збір перед поєдинками Ліги націй із Болгарією, і відтоді поля стали тільки якіснішими. Дівчата, які виступають у чемпіонаті України, зібралися трохи раніше, а потім приєдналися легіонерки. Днями провели перше спільне заняття в повному складі, плануємо працювати в дворазовому режимі. Що стосується травмованих, то є певні проблеми. Деякі гравці прибули з мікротравмами, але загалом усе більш-менш нормально.

Суперників ми вже розбирали, бачили матчі збірної Хорватії, але до неї готуватимемося детальніше вже після зустрічі з Косовим. Цю команду ми вивчили, переглянули її поєдинки, провели тактичні заняття. Легко не буде, адже зараз простих суперників не буває. Як я вже говорив, наша група дуже рівна. Та ж збірна Косова добре виступила в Лізі націй, вийшовши з Ліги С до Ліги В. Потім у лютому вона відмінно зіграла на Turkish Women's Cup, здобувши в трьох матчах три перемоги (Індія, Естонія і Гонконг – прим.).

Ми дивилися ці зустрічі, можу сказати, що у Косова дуже сильна лінія атаки, адже багато гравців виступають у зарубіжних клубах. Так, капітан команди, центрфорвард Ерелета Меметі, виступає за «Хоффенхайм», правий нападник Валентина Лімані – за франкфуртський «Айнтрахт», а лівий вінгер Елізабета Еджупі - за англійський «Сандерленд». Є представниці чемпіонатів Швейцарії, Австрії, Швеції, Туреччини.

Завдання на майбутні поєдинки у нас завжди високі, адже мета – перемагати в кожному матчі. Завдання-мінімум – вийти в плей-оф, а максимум – потрапити до фінальної частини Євро-2025».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.