Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 квітня 2024, 21:20
3699
1

Дно Металіста 1925, розгроми від Динамо і Шахтаря, повернення Ярмоленка

Найцікавіші події 22-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 02 квітня 2024, 21:20
3699
1
Дно Металіста 1925, розгроми від Динамо і Шахтаря, повернення Ярмоленка
ФК Динамо

Лідируючий квартет здобув синхронні перемоги. «Шахтар» крупно здолав «Оболонь», динамівці розбили «Ворсклу», «Дніпро-1» і «Кривбас» здобули комфортні перемоги над «Колосом» та «Вересом» відповідно. Очевидно, саме ця четвірка і розіграє між собою всі призові місця.

Чергових невдач зазнали «Полісся» та «Металіст 1925». Після поразки від «Зорі» команда Віктора Скрипника – одноосібний аутсайдер чемпіонату за втраченими очками.

Вилучення туру

Перший тайм проти «гірників» для «Оболоні» став справжнім жахом. Давно ще «пивовари» стільки не помилялися. Та й не грубіянили стільки. На останній хвилині першої половини зустрічі півзахисник киян Суханов побачив перед собою червону картку. Червоніше нікуди: Сергій в'їхав ногами ззаду у Шведа. Справедливість суддівського вердикту визнав навіть наставник «Оболоні» Іващенко, який закликав Суханова «показувати свої емоції забитими м'ячами».

Дебют туру

Гра проти «Оболоні» стала дебютною для багатомільйонного новачка «гірників» Марлона. Бразилець з'явився на полі у середині другого тайму, замінивши Судакова. Проте блиснути справжньою майстерністю молодому півзахиснику не вдалося.

ФК Шахтар. Марлон виходить на поле замість Георгія Судакова

Перфоманси туру

Справжнім героєм туру став півзахисник «Чорноморця» Авагімян, який відзначився хет-триком у воротах «Полісся». Зірковий час Артура настав у другій половині зустрічі. На те, щоб забити три голи, Авагімяну знадобилося лише одинадцять хвилин.

Відмінний поєдинок провів і хавбек «Шахтаря» Мар'ян Швед. Отримавши місце у стартовому складі, Швед довіру Маріно Пушича виправдав сповна. У поєдинку з «пивоварами» 26-річний півзахисник, який чимало пропустив через різні травми, зробив гольовий пас, двічі забив і заробив вилучення для суперника. Напевно, так Швед феєрив ще за Ігоря Йовічевича. Будемо сподіватися, що це був не одноразовий сплеск від талановитого півзахисника.

ФК Шахтар. Мар'ян Швед провів відмінний поєдинок

Тенденція туру

«Полісся» продовжує лихоманити. У весняній частині сезону житомирська команда не знає радості перемог. Не допомогло команді і рокірування на тренерському містку. У Шищенка, як раніше і у Калитвинцева, теж не виходить повернути колектив на переможні рейки. Замість боротьби за призові місця «Поліссю» тепер потрібно боротися за п'яту сходинку у турнірній таблиці.

Одкровення туру

Після розгрому від «Чорноморця» виконувач обов'язків головного тренера «Полісся» Сергій Шищенко не шукав крайніх у поразці: «Хочу вибачитися перед уболівальниками команди, і перед президентом клубу. Це моя вина, я повністю беру на себе відповідальність за цей результат».

Ляп туру

Другий м'яч у ворота «Вереса» «Кривбас» забив після явної помилки голкіпера «народної команди». Паст вибіг далеко з воріт, але несподівано послизнувся, і у півзахисника криворіжців Луньова з'явилася гарна нагода пробити метрів із тридцяти по порожніх воротах. З цією можливістю Максим упорався.

Трилер туру

Після того, як на початку другого тайму матчу «Минай» – «Олександрія» рахунок став 2:0 на користь гостей, важко було уявити, що надалі гра не втратить ані видовищності, ані інтриги. Однак завдяки зусиллям закарпатців їм вдалося не лише скоротити розрив у рахунку, а й вирвати підсумкову нічию. А ще в цьому божевільному поєдинку був і нереалізований пенальті (схибив півзахисник «Олександрії» Ковалець), і вилучення (знов не пощастило Ковальцю). «Минай» навіть міг вирвати перемогу, але, мабуть, футбольний Бог вважав, що на поразку гості не заслуговували. Втім, як і господарі на перемогу.

Демарш туру

Коли твоя команда виграє у два м'ячі і має шанси забити третій, а в підсумку ледве забирає ноги, мало не програвши – можна не сумніватися, що у тренера такої команди на душі шкребуть кішки. Тож десь можна зрозуміти наставника «Олександрії» Руслана Ротаня, який не прийшов на післяматчеву прес-конференцію після гри з «Минаєм». Нерви пустують, не інакше. Але ж регламент все одно ніхто не скасовував. Навіть у випадках, коли ці нерви пустують не по-дитячому.

Піке туру

Починалося все за здоров'я, а зараз – краще не згадувати. «Металіст 1925» дуже великі надії покладав на Віктора Скрипника, проте під керівництвом досвідченого фахівця харків'яни у весняній частині сезону здобули лише одне очко. А після чергової невдачі – цього разу у грі проти «Зорі» – «Металіст 1925» за втраченими очками є абсолютним аутсайдером УПЛ.

Гол туру

Класний м'яч забив форвард «Зорі» Герреро у ворота «Металіста 1925». Власне, панамець забив обидва голи луганської команди у цьому поєдинку. Але особливо видовищним був його другий влучний удар. Без розмаху, без розбігу, з-за меж штрафного майданчику, впритул зі штангою.

Тривога туру

І цього туру не обійшлося без сигналів повітряної тривоги, через які доводилося зупиняти поєдинки. Найбільше не пощастило матчу у Полтаві. Через вимушені паузи та зупинки гра «Ворскла» – «Динамо» тривала майже чотири години.

Повернення туру

Капітан «Динамо» та національної збірної України Ярмоленко через складну травму не грав з жовтня минулого року. Андрій повернувся у гру у матчі проти «Ворскли»: він з'явився на полі на 66-й хвилині матчу, замінивши Кабаєва. Повернення Ярмоленка вийшло ефектним. Він поставив переможну крапку у матчі, забивши п'ятий гол своєї команди.

ФК Динамо. Андрій Ярмоленко

Бомбардир туру

Забивши гол «Ворсклі», півзахисник «Динамо» Ярмоленко довів рахунок своїх м'ячів в УПЛ до 104. В історичній таблиці бомбардирів чемпіонатів України Андрій піднявся на п'яте місце, обійшовши на один гол Жуніора Мораеса. До Андрія Воробея, який розташувався на четвертому місці, - один м'яч.

Цифра туру

Завдяки насамперед впевненій грі голкіпера Фесюна, «Колос» вважався командою з найкращою в УПЛ обороною. Це визначення було оформлене і «документально»: у графі «пропущені м'ячі» у «Колоса» довго було найменше. Однак після того, як ковалівська команда зазнала чергової поразки, цього разу від «Дніпра-1», підопічні Вишняка втратили лаври «найкращої оборони». Тепер у пасиві «Колоса» – 17 пропущених м'ячів. Стільки ж і у «Шахтаря». Але якщо негативна тенденція для «аграріїв» і надалі збережеться, від титулу «найкращої оборони» не залишиться й сліду.

Пенальті туру

Переможець поєдинку «Рух» – ЛНЗ визначився в останні хвилини зустрічі. Вже в доданий до другого тайму час. Визначився після пробиття пенальті. Для того, щоб призначити цей пенальті, арбітру зустрічі Солов'яну довелося дивитися відеоповтор. Притула чітко реалізував суддівський вирок, принісши «Руху» перемогу.

Символічна збірна туру:

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
Сирота и Бражко в сборной тура ? Смешно смотреть .