Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 01 квітня 2024, 21:08
2448
0

Люка Бресель і Ріан Еванс стали чемпіонами світу зі снукеру в міксті

У фіналі ЧС-2024 вони перемогли Марка Селбі та Ребекку Кенну з рахунком 4:2

| Оновлено 01 квітня 2024, 21:08
2448
0
Люка Бресель і Ріан Еванс стали чемпіонами світу зі снукеру в міксті
WST. Люка Бресель та Ренні Еванс

Англійська снукеристка Ріан Еванс і бельгієць Люка Бресель здобули титул чемпіонів світу у змішаному парному розряді (міксті), перемігши Марка Селбі та Ребекку Кенну з рахунком 4:2 у фіналі ЧС-2024 зі снукеру у міксті, що відбувся у Манчестері.

Цей дует став найтитулованішою парою цього року. На рахунку Еванс – 12 титулів чемпіонки світу серед жінок, а Люка Бресель є чинним чемпіоном світу серед чоловіків. Цікаво, що вони вибороли своє місце у фіналі лише завдяки тому, що взяли фінальний фрейм в останньому матчі групи, коли програли Селбі та Кенне з рахунком 1:3.

Це другий виступ у турнірі для Ренні Еванс, яка у 2022 році грала у парі з семиразовим королем Крусібла Ронні О'Салліваном. На той раз їм не вистачило одного фрейму для місця у фіналі. Бресель пропускає турнір 2024 Tour Championship. Тим не менш, для нього перший трофей у сезоні має стати стимулом на шляху до захисту титулу чемпіона світу.

Селбі та Кенна зазнали поразки у фіналі вдруге поспіль. У 2022 році вони зайняли друге місце після Ніла Робертсона з Австралії та Мінк Нутчарут з Таїланду.

Бресель розпочав фінал із брейка у 57 очок та взяв перший фрейм. Потім він із напарницею виграли другу партію та повели з рахунком 2:0.

У Селбі була можливість взяти третій раунд і скоротити відставання, але він промазав просту фінальну синю кулю. Зрештою, йому дали ще один шанс, і він зробив рахунок 1:2. Після цього була серія з 67 очок від Марка з Лестера, яка відновила паритет (2:2).

Бресель і Еванс вийшли вперед з рахунком 3:2, взявши 5-й фрейм, а потім внесок бельгійця в 6-й партії в 59 очок приніс їм титул.

12-разова чемпіонка світу серед жінок Ріан Еванс розповіла:

«Щоб виграти фінал на телевізійному турнірі, мені знадобилося 22 роки. Я знаю, що Люка трохи підтримав мене, але я граю вже довгий час. І це фантастика – завоювати трофей та зіграти у такому фіналі разом із усіма цими великими гравцями. Публіка була фантастична, і мені дуже сподобалося».

Участь у такого роду заходах та отримання визнання, на яке заслуговують жінки, а також підтримка з боку найкращих гравців лише допоможуть жінкам та грі. Сподіваюся, попереду ще багато різних змагань. Більше і краще, завжди сподіваюся і вірю в майбутнє».

Люка Бресель зазначив: «Це був особливий випадок – брати участь у цьому турнірі. Я з нетерпінням чекав на це, як тільки дізнався, що беру участь у ньому. Я завжди відчував, що у нас є хороші шанси на перемогу, бо ми справді сильна команда. Якби ми грали трохи ближче до наших звичайних стандартів, то могли б полегшити собі завдання».

За матеріалами World Snooker Tour

Чемпіонат світу 2024 у снукеру в міксті

30–31 березня, Манчестер (Англія)

Груповий раунд

  • Робертсон / Нутчарут – Бресель / Еванс – 2:2
  • Трамп / Сіріпапорн – Селбі / Кенна – 2:2
  • Бресель / Еванс – Трамп / Сіріпапорн – 3:1
  • Робертсон / Нутчарут – Селбі / Кенна – 2:2
  • Робертсон / Нутчарут – Трамп / Сіріпапорн – 1:3
  • Бресель / Еванс – Селбі / Кенна – 1:3

Турнірна таблиця

Фінал

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.