Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 березня 2024, 23:02
2207
3

Президент Оболоні різко розкритикував суддівство у матчі проти Шахтаря

У матчі 22-го туру команда Олександра Слободяна пропустила 3 м'ячі від гірників

| Оновлено 31 березня 2024, 23:02
2207
3
Президент Оболоні різко розкритикував суддівство у матчі проти Шахтаря
ФК Оболонь. Олександр Слободян

У матчі 22-го туру УПЛ київська Оболонь вдома програла лідеру УПЛ – донецькому Шахтарю (0:3). Пивовари в першому таймі залишилися вдесятьох. Головний рефері матчу Олександр Кальонов після перегляду VAR вилучив Сергія Суханова за грубий підкат проти Мар'яна Шведа.

Президент Оболоні Олександр Слободян розкритикував їхні дії суддів. Керівник пивоварів після поразки на Оболонь-Арені і вилучення у першому таймі Сергія Суханова різко висловився у бік арбітрів і не надто приємно оцінив їх роботу.

– Розгромна поразка від Шахтаря. По грі як вам, сподобалося чи не дуже?

– Ми розпочали матч непогано. У Суханова були два моменти, які він не реалізував. Зрозуміло, що гра із Шахтарем – це певні уроки для нашої команди. Ми повинні від таких ігор зростати і робити висновки. Не тільки гравці, але й тренери в тому числі. Але окремі футболісти зовсім невдало зіграли. Ми привезли голи самі собі. Хочу сказати, що за останні 25 років у нашому футбольному суддівстві мало що змінилося. Ми робили офіційні запити до УАФ і писали, щоби нам не ставили таких рефері, як Копієвський чи Іванов. Якимось чином зараз на VAR сидів Копієвський. Думаю, що він і вплинув на вилучення нашого гравця.

А потім ми грали вдесятьох. Звичайно, у меншості грати проти технічної команди з гравцями міжнародного класу – непросто. За 25 років нічого не змінилося. Якщо колись у нас дві команди були фаворитами за чемпіонство і боролися, щоби потрапити в Лігу чемпіонів. Одна завжди користувалася владою, а інша – роботою суддів. Через велику кількість років ця робота з рефері залишається і навіть була у цій грі. Арбітром керували гравці Шахтаря.

– То вилучення не було, ви вважаєте?

– Так, там була серйозна боротьба. Але в такому випадку дають жовту картку, а не червону. Суддя нібито з Мілана приїхав. Але він не бачить італійського футболу і як там судять Серію А. Мабуть і не бачив роботу рефері в АПЛ. Ще раз хочу сказати, що на червону картку той епізод не тягнув. Але нам потрібно робити висновки і йти далі. Важко було сподіватися, що ми переможемо Шахтаря, але поборотися за нічейку можна було. Але помилки допустили як гравці, так і тренери. Ну і судді також вплинули на результат цього матчу.

– Ви після матчу підійшли до свого тренерського штабу і щось з ними говорили. Про що йшла мова?

– Я вказував на їх помилки. Розбір польотів зразу по гарячих слідах. Ми вже давно говоримо, як потрібно комплектувати команду і на які позиції потрібно мати гравців. Команда пропускає дуже багато після стандартів і дуже багато програє верхових м’ячів. А щоб поборотися за ці єдиноборства – нам потрібні ці гравці.

– В минулому турі обіграли Полісся. Не завжди так все погано.

– Ну що я можу тут сказати? Я би міг говорити, як окремі люди впливають на такі матчі, як з Шахтарем. Не можна, щоб гравці на полі керували суддями. Наші гравці мовчать, ніби води у рот набрали, а ті без кінця ойкають, падають і встають. А рефері показує картки і роздає їх праворуч та ліворуч.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlato0709
Президент, а ты не смотрел, что желтых карточек в этом матче поровну. У Шахтера три и у Оболони три. Так что ты не прав , говоря. что твоей команде только раздают карточки. А по красной карточке вопросов не должно быть, твой костолом шел сознательно на грубейший фол с целью нанесения тяжелой травмы футболисту. За такие фолы нужно дисквалифицировать таких костоломов минимум на полгода.
Выталкиватель парашутистов
Тренеры наши как малые дети - до них не доходит, что катить бочку на арбитров, даже если они на 100% не правы, не следует,это чревато санкциями. Ребята наши в этом плане злопамятные и могут глушить провинившуюся команду не один год, а за что - причина всегда найдется.Как была судейская мафия  при Суркисе, так она еще более пышным цветом расцвела при павелке и сейчас продолжает цвести при Монзуль Катеньке. А как может быть по-другому, если в судейском корпусе остались руководить очень одиозные личности, которые в былые времена ярко проявили себя в судейских скандалах.