Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 23:38
941
0

Кларк проти Уордлі – це рівний бій. На кону – cтатус топ-проспекта Британії

Поєдинок 50 на 50

| Оновлено 31 березня 2024, 23:38
941
0
Кларк проти Уордлі – це рівний бій. На кону – cтатус топ-проспекта Британії
Getty Images/Global Images Ukraine. Фабіо Вордлі (ліоруч) і Фрейзер Кларк

31 березня у Гринвічі, Велика Британія, відбудеться протистояння британських надважковаговиків. 32-річний Фрейзер Кларк (8-0, 6 КО) нарешті отримає опонента, з яким гарантовано буде цікаво. 29-річний Фабіо Вордлі (17-0, 16 КО) – реальна перевірка та потенційна проблема для Кларка.

Кларк, дебютувавши в профі, так швидко перемагав суперників, що вибачався перед фанатами. Він точно готовий до гучнішого шоу проти Вордлі

Фрейзер Кларк – дуже міцний боксер-аматор. Свого часу він боксував і проти Джозефа Джойса, і проти інших британських збірників. Джойсу здебільшого програвав. Саме тому поїхав на Олімпіаду після Джозефа – Джойс став срібним призером у 2016 році, Кларк бронзовим – у 2021-му.

Зрозуміла справа, на міжнародній арені учасник Олімпіади не міг не перебоксувати з купою топів. В рекорді Кларка наявні й Отто Валлін, і Джозеф Паркер, і Тоні Йока, і одразу декілька українців – Ігор Шевадзуцький, Владислав Сіренко, Віктор Вихрист, Рогава Цотне.

З останнім він навіть зустрічався на Олімпіаді. Так вже склалось, що Рогава замінив Вихриста у збірній. А потім на Олімпійських іграх програв Кларку, якого Віктор бив. Буває й таке.

Нагороду головного любительського турніру Фрейзер все ж отримав. У півфіналі він зійшовся з фаворитом змагань Баходіром Джалоловим. Представник Узбекистану побив і його, і всіх інших, з ким зустрівся, завоювавши золото. Кларк повернувся у Велику Британію із бронзовою нагородою.

І почав вибачатись перед фанатами. Річ у тім, що для нього за традицією почали підбирати більш простих опонентів. Все ж, форма бою інша, боксувати треба довше, а рукавички легші, з іншою набивкою. Але для Кларка це виявилось занадто просто. Три перші поєдинки закінчувались занадто просто – дві перемоги у першому раунді і одна у третьому. В один момент Фрейзер вибачився перед фанатами – казав, що хотів дати більше бою та шоу, але не вдалось, бо суперник посипався раніше.

Getty Images/Global Images Ukraine. Фрейзер Кларк

Наступним став найбільш терплячий поляк у боксі Каміль Соколовський, який традиційно витерпів усе. І почалось підвищення рівня опозиції. За теперішніми результатами можна сказати точно – проти дійсних топів Кларку не так просто, як могло здатись на початку кар’єри. Точніше, не справжніх топів, а боксерів, які раніше могли б претендувати на таке звання, але просто отримали величезний досвід.

До прикладу, Маріуш Вах. Величезний боксер протримався усі раунди, хоча йому вже 44 роки і швидкість впала навіть порівняно з попередніми посередніми показниками. Або ж ось Девід Аллен. Британець програв Кларку достроково, так. Але перед цим з Фрейзера було знято аж два бали за удари нижче поясу.

Тепер попереду Фабіо Вордлі – один з найгучніших британських проспектів. Не сказати, щоб Фабіо бив когось по-справжньому визначного. Були непогані суперники, але не більше того. Як той самий Нейтан Горман – родич Тайсона Ф’юрі. Хороший, міцний опонент.

Проте місце серед топових проспектів Великої Британії Фабіо завоював по праву. Восени 2023 року Вордлі зустрівся з іншим проспектом Девідом Аделлає у Саудівській Аравії. Два молодих нокаутери з локальними титулами на кону та статусом більш важливого для індустрії та країни боксера.

Не дивлячись на попередню сутичку під час анонсу поєдинку, де трохи постраждало обличчя Вордлі, у поєдинку все склалось інакше. Фабіо розумно користувався габаритами, потужністю та навичками. Саме завдяки третьому йому вдалось нівелювати переваги опонента і впевнено перемогти. У сьомому раунді Вордлі розбив Аделлає достроково.

Тепер ще одна битва проспектів. Так, навіть у 32 Кларк все ще вважається проспектом через кількість поєдинків та якість опонентів. Переможець стане не тільки чемпіоном Великої Британії та володарем титулу чемпіона Європи WBO, а й людиною, яку будуть першочергово просувати на більш гучні протистояння. Є за що битись, однозначно.

Хто фаворит?

Вордлі з непоганим відривом вважається фаворитом протистояння. На Фабіо можна поставити з коефіцієнтом 1.44. На Фрейзера Кларка – з коефіцієнтом 2.75.

Getty Images/Global Images Ukraine. Фабио Уордли

Але насправді переможця передбачити складно. З одного боку, Фабіо має габарити, силу та титули. Він дуже упевнений в собі боєць, вміє користуватись розмахом рук та не ламається під важкими атаками суперників, як було у минулому поєдинку.

З іншого, Кларк здається більш навченим боксером, ніж Девід Аделлає. Він таким і є – величезний аматорський досвід, бронзова медаль Олімпіади. Це серйозні досягнення, як не крути. Тому Вордлі буде не так просто, як показують коефіцієнти.

Це дійсно той бій, коли все може вирішити один удар. Обидва б’ють так, що перевернути можуть будь-кого. Обидва не дуже швидкі, але беруть своє завдяки природнім даним та вмінню ними користуватись. Вордлі чудовий в агресивному боксі. Кларк теж, але може упіймати й на помилці суперника – йому для цього вистачає і навичок, і таймінгу.

Бій, в якому все залежатиме від того, що відбувалось в кемпі бійців. Чи не було проблем під час підготовку, мікротравм. Можливо, навіть якихось сімейних проблем, які могли б вибити з психологічної колії. Від того, у кого кращий план на бій та чи є план Б, раптом все піде не так. Хто може бути більш гнучким і перелаштовуватись під опонента, шукаючи його помилки.

Загалом, поєдинок для визначення рівня бійця. Для визначення того, хто готовий стати новим британським топовим проспектом, а кому доведеться принаймні якийсь час побоксувати далі лише в андеркардах.

Тільки за такі бої можна полюбити бокс Великої Британії.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна
Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1
Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі
Бокс | 01 травня 2024, 21:15 1
Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі

Красюк вважає, що боксерів відрізняє дисциплінованість

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.