Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 05:30
1420
0

Рамірес ризикує чемпіонським боєм проти Гуламіряна. Але буде яскраво

Хільберто хоче увійти в історію

| Оновлено 31 березня 2024, 05:30
1420
0
Рамірес ризикує чемпіонським боєм проти Гуламіряна. Але буде яскраво
Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

У ніч з 30 на 31 березня у Інглвуді, США, відбудеться поєдинок, який може увійти в історію мексиканського боксу. Французський чемпіон WBA вірменського походження у важкій вазі (до 90,7 кг) Арсен Гуламірян (27-0, 19 КО) захищатиме свій титул у поєдинку проти мексиканця Хільберто Раміреса (45-1, 30 КО). Рамірес може стати першим в історії чемпіоном світу з Мексики у крузервейті.

Колись Сауль Альварес збирався добитись ще й цього – навіть домовлявся про поєдинок проти Ілунги Макабу. Але не склалось, і тепер в кроці від такого історичного здобутку знаходиться Хільберто Рамірес.

Рамірес змінив категорію після поразки і після першої перемоги претендуватиме на пояс

До 2022 року Хільберто Рамірес рухався, як боксер, що збирається побити рекорд Флойда Мейвезера. Не сказати, що він мав у рекорді забагато топових суперників, але цифри крапали, непогані опоненти програвали, габарити вирішували питання.

Восени 2022 року мексиканець зустрівся з чемпіоном напівважкого дивізіону Дмітрієм Біволом. Поразка виглядала дивно. Рамірес був сам не свій, атакував в’яло, мало що намагався зробити в атаці і фактично був побитий без шансів меншим чемпіоном.

Але дивно лише на перший погляд. Бо, по-перше, очевидно, що Бівол – кращий, як боксер. Йому зручно боксувати проти суперників, які атакують саме так, як Рамірес. По-друге, Хільберто явно давно переріс той дивізіон. Він зі своїми габаритами без проблем набрав би вагу до крузервейту, а доводилось скидати до менш як 80 кілограмів.

Тому рішення піти далі було розумним. Крузервейт – справа великих хлопців і Рамірес – саме такий. Проте перший суперник був не найбільш очікуваним. Це і не поганий, і не хороший варіант. Просто дебютувати у новій вазі поєдинком проти дебютанта у цій же вазі – спірний варіант. З іншого боку, Джо Сміт, з яким зустрівся Хільберто – хороший боксер для перевірки себе у будь-якому дивізіоні.

Американець – завзятий та з важкими кулаками. Такий міг похоронити всі сподівання мексиканця на щасливе майбутнє, але не спромігся на це. І не спромігся тільки і виключно через самого Раміреса. Хільберто показав, що вміє боксувати розумніше, вміє не лізти туди, де можуть бути проблеми, а користуватись габаритами та навичками. Чудовий сигнал для майбутніх суперників.

Спочатку обговорювався варіант, що цим самим суперником стане Майріс Брієдіс. Навіть обговорювалось, що боксери можуть зустрітись в поєдинку за титул IBF і були призначені торги. Проте все згорнули, коли Брієдіс домовився про реванш проти Джея Опетаї. Вони влаштували скажене перше протистояння зі зламаною щелепою, але перемогою Опетаї, тож цей бій, як частина карду поєдинку Ф’юрі та Усика, продався краще.

А Рамірес все одно отримав чемпіона, але іншого – Арсена Гуламіряна, який володіє чемпіонським поясом з 2018 року. При цьому всі, окрім останнього, захисти завершив достроковими перемогами.

Boxing Scene. Арсен Гуламірян

Гуламірян свого часу боксував в аматорах і брав участь в авторитетних міжнародних турнірах. У 2010-му навіть двічі зустрічався з Олександром Усиком. Обидва рази програв.

А от у профі Арсен не програвав нікому. Дебютувавши ще у 2010 році, Гуламірян здебільшого боксував у Франції. Були виїзди до Бельгії, двічі, і ось тепер перша в кар’єрі боксерська поїздка до США.

У 2018-му француз завоював чемпіонський титул у поєдинку проти Ріяда Мерхі. Потім нокаутував поспіль Марка Фленагана, Кейна Воттса та Константіна Беженару. Єдина перемога рішенням суддів за час чемпіонствування – у бою проти Алєксєя Єгорова.

Гуламірян – це про фізичну силу та домінування. Про справжню потужність. Він чудово атлетично складений спортсмен. Міцно б’є з обох рук, пресингує, а, затиснувши біля канатів, накидає так, що захиститись від цього блоком майже неможливо.

Саме тому його протистояння проти Раміреса точно варте уваги.

Хто фаворит?

Не дивлячись на все, чемпіон – аутсайдер поєдинку проти Раміреса. На Хільберто можна поставити за 1.44. На Арсена Гуламіряна – за 2.75.

Безумовно, мексиканець – більш популярний боксер. І є ймовірність, що за рівного поєдинку, перемога піде йому. Тим більше, що він має на меті історичне досягнення:

«Поразка від Дмітрія Бівола зачепила моє его та мою душу. Як мексиканець, я хочу реваншу, я хочу перемогти його.

Я хочу зробити все, що можу. Мені не треба озиратися назад. Мені потрібно дивитися вперед. Хто б не стояв переді мною, мені треба перемогти цього хлопця.

Я не бачу сенсу повертатися у напівважку вагу. Я хочу стати першим мексиканським чемпіоном світу у першому важкому дивізіоні. Це моя мета і те, заради чого я працюю», – сказав Рамірес.

При цьому не можна сказати, що цього разу Хільберто сильно переважає опонента за габаритами. Зріст 189 сантиметрів проти 186 сантиметрів у чемпіона. 191 сантиметр розмах рук проти 187 сантиметрів у чемпіона. Невелика похибка.

Тому інтриги тут вистачає. Звісно, Гуламірян іноді забагато пропускає. Рамірес – не топ-нокаутер, але б’є і дуже міцно, і достатньо багато, щоб змусити суперника страждати, отримувати травми і програвати достроково. Але і з Арсеном лізти у розміни – не найкраща ідея. Хлопець потужний, комбінує роботу поверхами. Триматись проти такого непросто. Тож стилістично це точно не той суперник, з яким Раміресу буде дуже просто. Треба буде знову вмикати бокс, тримати увагу весь час і лиш епізодично вмикатись у бійку. Тому що у відкритому бою занадто багато ризику залишитись у списку дострокових перемог Гуламіряна. А не у списку історичних чемпіонів для Мексики.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.