Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 02:24
3435
3

У Богачука вкрали бій за титул, але це не повинно вибити його з колії

Українець має перемагати суперника

| Оновлено 31 березня 2024, 02:24
3435
3
У Богачука вкрали бій за титул, але це не повинно вибити його з колії
BoxingScene. Сергій Богачук

Кардинальні зміни для українця Сергія Богачука (23-1, 23 КО). Замість поєдинку за повноцінний чемпіонський титул WBC у першій середній вазі (до 69,85 кг) – бій за «тимчасовий» пояс тієї ж організації. Замість височенного Себастьяна Фундори українець проведе поєдинок проти Браяна Мендоси (22-3, 16 КО).

Проте, тут як не подивись, поєдинок цікавий. Це найтоповіший суперник в кар’єрі Богачука, не дивлячись на наявність поразок у рекорді. І найбільший шанс. Навіть попри вкрадений шанс стати чемпіоном світу.

У Сергія вкрали шанс взяти участь у чемпіонському поєдинку. Хоча контракт був уже підписаний

У боксі не можна вірити нікому і нічому. За словами Сергія Богачука, вони близько півроку вели перемовини щодо поєдинку проти Себастьяна Фундори. Це дуже хороший крок для кар’єри українця. Відомий суперник, непростий, але яскравий. А ще сам Богачук боксував проти нього. Правда, у спарингах і давно, але все одно не повна невідомість.

Окрім цього, все було зроблено дуже вчасно. Джермелл Чарло потрохи залишався без титулів. Організація один за одним оголошувала пояси вакантними і Богачук, який знаходився максимально близько за рейтингом до титулу, ясна річ, отримав свій шанс.

Причому, сам бій також був організований у чудовому вечорі боксу. Дебютний турнір для Amazon Prime, у головному шоу найпопулярніший австралієць у боксі Тім Цзю проти колишнього чемпіона світу Кіта Турмана. В андеркарді Роландо Ромеро, Ісаак Круз, Ерісланді Лара і купа відомих боксерів.

Аж раптом Кіт Турман травмувався. Проблеми з біцепсом, потрібна операція та заміна візаві. Проте в карді наявні Богачук і Фундора – боксери тієї самої вагової категорії. Але Цзю пропонують не того, хто вищий у рейтингу, а Фундору, який нижчий у рейтингу WBC. А ще пропонують Ерісланді Лару – боксера більш важкої вагової категорії. Богачука – не пропонують.

І воно б нічого, якби в додаток до Фундори не запропонували ще й бій за чемпіонство WBC. Те, за яке мав боксувати Богачук. І те, де в рейтингу вище стоїть Сергій. А після цього ще й оголошують, що переможець пари Цзю – Фундора має зустрітися з Теренсом Кроуфордом. Американець - «суперчемпіон» WBO у напівсередній вазі на категорію нижче. А отже, має право претендувати на пояс при зміні категорії, чим він і вирішив скористатись.

У підсумку Богачук боксуватиме за пояс «тимчасового» чемпіона WBC, який нічого, окрім ось цього статусу, йому не дає. Це не повноцінне чемпіонство. Це не можливість у наступному поєдинку провести бій за повноцінне чемпіонство чи отримати більш грошового суперника. Поки Цзю чи Фундора битимуться з Кроуфордом, Богачуку треба буде захищати пояс проти менш грошових суперників.
І це за умови перемоги. Адже замість Себастьяна, який має агресивний стиль та величезні габарити, Богачук отримав меншого за нього суперника з потужним ударом.

Мендоса старший за Богачука на два роки – йому 30. Має чудовий удар, має фізичну силу та поєдинки на вищому, ніж у Сергія, рівні. Для прикладу, нокаутовував того ж Фундору навесні 2023 року, а потім виходив на Тимофія Цзю – програв одностайним рішенням суддів.

Загалом, це протистояння – чудове для фанатів. Поєдинок повноцінних нокаутерів. Сергій Богачук має сто відсотків нокаутів у поєдинках, в яких він перемагав. Мендоса має понад 70 відсотків дострокових перемог, але боксує, акцентуючись саме на нокауті. Браян рідко намагається перебоксувати опонента, розраховує на силу удару та жорсткість.

Тобто, суто в плані шоу – чудовий поєдинок. Більше того, якщо говорити про справедливість, то саме бій Мендоси за титул виглядає логічніше, ніж протистояння Фундори. Браян нокаутував Себастьяна і потім програв чинному чемпіону. Фундора просто програв нокаутом Мендосі і після того не виходив в ринг.

Найрозумніше про це сказав Богачук. Сергій запитав, чи не було логічно зробити поєдинок між ним та Мендосою за повноцінний титул WBC, а між Цзю та Фундорою - за пояс WBO, яким володіє Тимофій. Насправді, це чи не єдиний логічний вихід з ситуації, але боксерські організації мають іншу мету в боксі.

Хто фаворит?

BoxingScene. Сергій Богачук

Неочікувано, але букмекери вважають доволі явним фаворитом Сергія Богачука. На українця можна поставити за 1.56. На Браяна Мендосу – за 2.50.

Насправді ж, вкрай рівний поєдинок, в якому складно виділити однозначного фаворита. Українець, безумовно, розвивається. Після зміни тренера Богачук став більш розумним боксером, більше боксує та шукає вихід на фінал поєдинку через бокс, а не жорсткість та агресію. Поразка дійсно пішла на користь, Сергій перебудовується і стає по-боксерськи кращим.

При цьому, Мендоса – хлопець з досвідом. Два великі поєдинки позаду. В одному переміг чітко та яскраво. В іншому був перебоксований кращим боксером. Цзю теж любить попрацювати на нокаут, але з Браяном згадав про бокс – це принесло результат.

Проте, якщо дивитись далі, Мендоса міг отримати дві поразки поспіль у важливих боях, а не рахунок 1-1 за перемогами та поразками. Річ у тім, що навіть у протистоянні проти Фундори, про яке зараз згадують тільки через яскравість нокауту, Мендоса програвав. Причому, доволі очевидно – двоє суддів бачили перемогу Фундори 60-54, третій 59-55.

Що однозначно не треба робити Богачуку – лізти у відверту бійку. Як показала практика, Сергій не має трималки рівня Головкіна, тому пропускати важко та більше норми не варто.

А от боксувати обережніше, але з загостреннями Сергій точно вміє. Аби вистачило сил на ту ситуацію, коли суперник не падає одразу. Лише один з останніх трьох боїв Богачука зайшов далі екватора. У всьому іншому українець дійсно може подарувати землякам причину для радості і завоювати хоч і «тимчасовий», але все ж чемпіонський пояс.

Поєдинок Сергій Богачук – Браян Мендоса відбудеться в ніч проти неділі, 31 березня, у Лас-Вегасі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Бензар Євген
Вибачте але кого бив з напівтопів хочаб Сергій щоби казати що в нього вкрали бій за титул?
Bernard6-9
Bye bye 🗣️🗣️
Сміх
Сталося те що було прямо в котракті прописано. Я би не називав це "вкрали".
Не пощастило - так, але не вкрали!