Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 29 березня 2024, 02:39
656
0

ПОНОМАРЕНКО: «Із 5 забитих м'ячів найціннішим був дубль швейцарцям»

Юніорська збірна України U-19 виграла 3 матчі та вийшла на Євро-2024

| Оновлено 29 березня 2024, 02:39
656
0
ПОНОМАРЕНКО: «Із 5 забитих м'ячів найціннішим був дубль швейцарцям»
ФК Динамо Київ. Матвій Пономаренко

Нападник «Динамо» та юніорської збірної України U-19 Матвій Пономаренко взяв участь в усіх трьох поєдинках еліт-раунду відбору до чемпіонату Європи 2024 U-19.

Жовто-сині здобули три перемоги, посіли перше місце у групі, що дозволило команді вийти до фінальної частини Євро-2024 U-19. Матвій зробив вагомий внесок у загальний успіх, забивши у трьох поєдинках п’ять м’ячів.

– Матвію, вітаємо з виходом на Євро-2024. Чи вже встигли усвідомити цей успіх?

– Дякую за привітання. Так, в принципі, вже усвідомили, що нам вдалося зробити. Ми прагнули цього досягти, вірили, у нас підібралася хороша команда, з якою вдалося вийти на Євро.

– Здалося, що збірна пройшла еліт-раунд на одному диханні, впевнено обігравши усіх суперників. Що було найскладнішим?

– На папері, можливо, все виглядає легко, але насправді за цим успіхом стоїть важка праця всієї команди, тренерів, лікарів, адміністративного штабу. На кожну гру ми виходили зосередженими, грали самовіддано, і за рахунок цього досягли результату.

– Який матч з трьох вам запам’ятався найбільше?

– Звичайно, останній, проти Швейцарії, в якому вирішувалася доля путівки на чемпіонат Європи. Нас влаштовувала навіть нічия, але завдяки позамежній налаштованості ми не залишили супернику жодних шансів на успіх. Швейцарцям необхідно було будь-що забивати, але їм не вдавалося цього зробити, через що вони нервували, ми же діяли спокійно і довели матч до перемоги.

– Чи надихнув вас успіх юнацької збірної України U17, яка теж напередодні вийшла до фінальної частини Євро-2024 своєї вікової категорії?

– Так, звичайно. Але пораділи за хлопців, а потім потрібно було впоратися з власним завданням та кваліфікуватися на Євро. Чим ми гірші за них? (посміхається)

– У трьох матчах з Північною Македонією, Латвією та Швейцарією ви забили 5 м’ячів, чи задоволені власною грою та результатом?

– Як на мене, якщо нападник забиває в кожному матчі, то це є дуже хорошим показником. У еліт-раунді вдалося забити 5 мʼячів, і це дуже непогано. Звичайно, сам би я нічого не досяг, тож дякую всім партнерам по команді, які допомагали мені забивати, й ми всі разом вийшли на чемпіонат Європи.

– Який із ваших забитих м’ячів сподобався вам найбільше або був найбільш цінним?

– Найціннішими стали два голи Швейцарії, а найбільше сподобався перший результативний удар у матчі зі швейцарцями, а також єдиний у поєдинку з Латвією.

– Що відчували, коли пролунав фінальний свисток заключного матчу зі швейцарцями? Яка атмосфера була у роздягальні?

– Звичайно, в усіх була ейфорія, всі були дуже щасливі. Ця перемога для всієї України, для наших ЗСУ. У роздягальні тренер подякував нам за гру, похвалив за те, що вдалося успішно подолати цей відбірний шлях. Усі розуміємо, що попереду на нас чекає важкий фінальний турнір, але поки є час трошки порадіти цьому успіху.

– Ви провели кваліфікаційний раунд під керівництвом Олега Кузнецова, а в матчах еліт-раунду команду очолював Дмитро Михайленко. Чи змінилося щось у грі? Чи швидко звикли до вимог нового наставника?

– В принципі, звикли швидко, адже Дмитро Станіславович – висококласний тренер, раніше працював із «Дніпром-1», має чудовий підхід до молодих футболістів. Я вважаю, що з його приходом ми отримали додаткову мотивацію, іскру, завдяки чому продемонстрували чудовий футбол і вийшли на Євро.

– Які ваші очікування від жеребкування фінальної частини Євро-2024? З якими командами хотілося б зіграти?

– Ми увійшли до вісімки найкращих команд, і прохідних матчів точно не буде. З усіма цікаво буде зіграти, і я вважаю, що нам до снаги грати на рівних із кожним суперником та а кожному матчі боротися за перемогу. Бачу по хлопцях, що всі цього хочуть, тож думаю, нам усе вдасться.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 8
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.