Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 28 березня 2024, 11:19
992
0

Зірка Реала відреагував на звинувачення у підтримці ісламських терористів

Антоніо Рюдігер є побожним мусульманином

| Оновлено 28 березня 2024, 11:19
992
0
Зірка Реала відреагував на звинувачення у підтримці ісламських терористів
Getty Images/Global Images Ukraine. Антоніо Рюдігер

Захисник мадридського «Реала» та збірної Німеччини Антоніо Рюдігер виступив із заявою після скандалу з фотографією, яку він опублікував у своїй соцмережі.

Рюдігер постав на фото в білому одязі з піднятим вказівним пальцем та привітав мусульман із настанням священного місяця Рамадан. Журналіст Юліан Райхельт назвав жест Рюдігера ісламістським знаком та пов'язав його з терористичною організацією. Після цих заяв Рюдігер подав на Райхельта до суду, звинувативши його в «образі, наклепі, підбурювальній образі та підбурюванні до заколоту». Німецький футбольний союз (DFB) підтримав гравця.

«Щоб визначити початок Рамадану, я опублікував допис. Він уже 13 днів перебуває у загальному доступі та залучив кілька мільйонів підписників без будь-якої критики з боку будь-кого.

Але останніми днями фотографія була використана окремими особами для необґрунтованого звинувачення. Жест, який я використав, називається «пальцем таухіду». В ісламі він вважається символом єдності та унікальності Бога. Цей жест широко поширений серед мусульман у всьому світі та за останні кілька днів був визначений МВС Німеччини як такий, що не доставляє проблем.

Як побожний мусульманин я сповідую свою віру, але твердо дистанціююся від будь-якого роду екстремізму та звинувачень в ісламізмі. Насильство та тероризм є абсолютно неприйнятними. Я виступаю за мир та толерантність. Багато членів моєї родини належать до різних релігій. Тим не менш, ми поважаємо один одного та разом відзначаємо релігійні свята.

Повага та толерантність є основними принципами, які ми всі представляємо в нашій сім'ї. Однак я також визнаю, що через недостатню увагу я надав можливість третім особам навмисно невірно витлумачити моє повідомлення, щоб розділити та поляризувати.

Але я не надаватиму майданчик для розколу та радикалізації, тому я вирішив зробити чітку заяву після наших двох успішних міжнародних матчів. У той же час я не дозволю, щоб мене ображали та очорняли як ісламіста. Тож я вирішив подати скаргу. Йдеться про пропаганду та поділ, я завжди рішуче захищатимуся від цього.

Я сподіваюся, що це пояснення допоможе прояснити непорозуміння та розкрити правду. Я також хотів би подякувати DFB, який завжди підтримував мене у цьому питанні», — наводить слова Рюдігера видання Bild.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.