Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 00:06
10842
9

Шевадзуцький битиметься з екссуперником Кличка. Не дивуйтесь, якщо переможе

Ігор може здивувати

| Оновлено 31 березня 2024, 00:06
10842
9
Шевадзуцький битиметься з екссуперником Кличка. Не дивуйтесь, якщо переможе
Getty Images/Global Images Ukraine. Кубрат Пулєв

30 березня в Софії, Болгарія, відбудеться неочікуваний поєдинок, який склався буквально за декілька днів. Український 34-річний боксер Ігор Шевадзуцький (11-1, 9 КО) зустрінеться із болгарським колишнім претендентом на чемпіонський титул 42-річним Кубратом Пулєвим (30-3, 14 КО).

Перед цим Пулєв отримав титульний шанс, який зник за тиждень до протистояння. Тепер буде просто весело. А ще цікаво для українців.

Пулєв мав битись за титул проти такого самого вікового чемпіона. Шевадзуцький погодився на бій після одного дзвінка

У цю ж дату в столиці Болгарії мав відбутись поєдинок між Кубратом Пулєвим та німецьким «регулярним» чемпіоном Махмудом Чарром. Для тих, хто пропустив цей момент, Махмуд Чарр та Мануель Чарр – одна й та ж людина. Просто в один день Мануель оголосив, що тепер його зватимуть не так, як раніше.

Махмуд – унікальний чемпіон. Він рідко боксує, змінює статуси, але ніяк не відчепиться від чемпіонського статусу. Простий приклад – його останній бій відбувся у 2022 році проти Нурі Сефері. Далеко не чемпіонського рівня боєць, безумовно. Та й це був не захист титулу. Але Чарр зміг відсудити право вважатись чемпіоном.


Getty Images/Global Images Ukraine. Кубрат Пулев

Через півтора роки він мав зустрітися з Кубратом Пулєвим – віковим колишнім претендентом на титули, який програв усім топовим суперникам, з якими зустрічався. Але травмував біцепс. Настільки, що довелось робити операцію, а він, зрозуміло, випав з чемпіонського поєдинку за тиждень до виходу у ринг.

На щастя, організатори звернули увагу на Ігоря Шевадзуцького. Українець, безумовно, не боксер чемпіонського рівня. Але його бої завжди веселі. Він виглядає колоритно, має потужний удар і ніколи не здається, що довів у протистоянні проти Мартіна Баколе.

А Чарр буде і далі лікуватись. Потім кидати виклик Тайсону Ф’юрі. Потім знову якось вибувати з поєдинку. І так по колу. Дивний бізнес-проект, в якому справжніх активностей мінімум.

Якщо говорити відверто, Пулєв – теж той ще претендент на пояс. Болгарському боксеру 42 роки. Найкращі роки далеко позаду. Приблизно за часом, коли Володимир Кличко упіймав його жорсткими ударами, довівши поєдинок до нокауту.

Останні чотири протистояння Кубрата відбувалися з великими перервами. У 2020 році він зустрівся з Ентоні Джошуа. Британець відверто займався незрозуміло чим у ринзі. Довів протистояння до дев’ятого раунду проти суперника, який стояв прямо навпроти нього. Але все ж розбив Кубрата нокаутом.


Getty Images/Global Images Ukraine. Кубрат Пулев

Наступний поєдинок відбувся у 2022 році. Слизький, незручний американець Джеррі Фостер все ж не зміг створити Пулєву достатньо проблем – Кубрат виграв рішенням суддів. За два місяці сталося протистояння проти Дерека Чісори. Нічого цікавого, недостатньо насиченого екшену. Але переміг Дерек – розділеним рішенням суддів. Ще один, наразі останній, відбувся у 2023 році проти поляка Анджея Вавжика. Проста перемога рішенням суддів.

У перерві між цим Пулєв встигнув ще й побити Френка Міра за правилами боксу у рукавичках для ММА. Але те шоу – суцільна дивина. Мір побив старого Евандера Холіфілда, після чого дуже швидко отримав від молодшого боксера. Кубрат знищив опонента, а рефері так довго не давав команду зупинитись, неначе у поєдинку Міра проти Холіфілда поставив усі гроші на Евандера і мстився за поразку.

Тож, насправді, бій проти Шевадзуцького – не просто подарунок Ігорю. Це ще й реально той поєдинок, на який варто було розраховувати Кубрату. Точно не на чемпіонське протистояння, яке могло б в теорії привести до бою проти Усика чи Ф’юрі. Звісно, вони з Чарром зараз варті один одного. Але всесвітня справедливість цього разу спрацювала – Пулєв отримав хорошого опонента, відповідно до свого рівня.

Тим більше, що Шевадзуцький в останній час нарешті піднявся на рівень, за яким цікаво дивитись. Зустріч з Мартіном Баколе – очевидно програшна для українця в плані рівня опонента, але виграшна, якщо говорити про впізнаваність.


Instagram. Ігор Шевадзуцький

Шевадзуцький був битий. Дострокова поразка вже у третьому раунді – точно не та ситуація, коли можна застосувати слово «але». З іншого боку, що Ігор точно показав – так це готовність працювати навіть тоді, коли опонент більший, сильніший, точніший і просто кращий. Принаймні, допоки буде дозволяти йому організм.

Після тої поразки українець був поза рингом десять місяців. Повернувся чудово – нокаутував німця Едоніса Берішу у четвертому раунді шестираундового поєдинку. До того моменту Беріша не програвав жодного разу і нокаутував шість опонентів з семи.

Хто фаворит?

Згідно з котируваннями букмекерів, Кубрат Пулєв – явний фаворит поєдинку. На нього можна поставити за 1.16. На Ігоря Шевадзуцького – за 5.00. І загалом, до логіки коефіцієнтів питань не може бути.

Все ж, Пулєв ще недавно був боксером нехай не елітного, але дійсно топового рівня. Боровся за чемпіонські пояси двічі, бився з Чісорою, Букером, Діну, Пітером та іншими. За іменами та рівнем саме турнірів, у яких брав участь Кубрат, і близько Шевадзуцький не стоїть.

З іншого боку, на стороні Ігоря молодість. 34 роки – все ще чудовий вік для супертяжа. На відміну від 42 років Пулєва. З віком Кубрат не втратив у силі удару, але все ж плавні та швидкі рухи «Кобри» стали повільнішими та не такими чіткими, як колись.

А ще болгарин вищий за опонента з України. Та має страшенно довгі руки, які свого часу створили купу проблем навіть для Володимира Кличка.

Проте говорити, що шансів Шевадзуцький не має жодних, точно не варто. Ігору по силах нав’язати свій бокс хоча б частину поєдинку. Добре стартувати, спробувати протиснути силою. Затиснувши біля канатів чи у куті, зарядити силовими. А там, можливо, щось і зайде, десь вплине на іменитого опонента. Від цього вже йти далі. Це вже, якщо не говорити про те, що Шевадзуцький реально має удар, який може валити опонентів. І Кубрата – також.

Шанси є. Потенційний головний апсет від українця у 2024 році.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Дивно, що при такому розлогому аналізу автор не згадав про один з ключових факторів - у Шевадзуцького не було часу на повноцінну підготовку до бою. Якщо йому запропонували вийти на заміну, то якраз тому, що не бачать у ньому загрози для Пулева
Oleksandrid
Якщо Пулєв остаточно не розвалився через вік, то для Ігоря все буде плюс-мінус, як в бою проти Баколе. Рівень боксерських скілів - неспівставний. Не бачу тут потенційного апсету.
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Мешок этот Дзуцкий!