Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 березня 2024, 19:57
1985
6

Олександр ЗІНЧЕНКО: «Не буду здивований, якщо валідолу в аптеках вже немає»

Півзахисник збірної України не знає, чому команда здобуває так багато вольових перемог

| Оновлено 27 березня 2024, 19:57
1985
6
Олександр ЗІНЧЕНКО: «Не буду здивований, якщо валідолу в аптеках вже немає»
Getty Images/Global Images Ukraine

Півзахисник збірної України та лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко прокоментував гру проти Ісландії (2:1), а також розповів, чи є це покоління збірної потенційно найсильнішим в історії.

– Чому ми чемпіони світу за вольовими перемогами?

– Я не знаю, чесно. Я думаю, якщо в аптеках залишився валідол, я не буду здивований, якщо його вже там немає. Я дуже перепрошую, я не можу це від всієї збірної казати, тому що я просто гравець, але я все розумію, як люди переживають, як люди спостерігають за грою. Я все це розумію. Хочеться здобувати результат якомога швидше і спокійніше, але що маємо, те маємо.

Якщо чесно казати, була далеко невдала гра проти збірної Боснії, все це розуміли. Перший раз створили момент на 85-й хвилині. Що маємо, то маємо. Звичайно, потрібно працювати над собою. У нас є дуже багато недоліків. Але також я можу сказати, що у нас хороша команда, дуже багато хороших гравців. У нас перебудовується збірна, потрібно звикати один до одного. Я вірю в те, що в нас велике майбутнє.

Роман Яремчук дав дуже хороші слова після гри з Боснією, коли в роздягальні нагадав нам про той досвід, який ми мали проти збірної Уельсу. Я теж пам’ятаю, як ми раділи після гри зі збірної Шотландії, коли ми перемогли, але це був тільки один крок. І Роман нагадав всій команді, що ми вже маємо цей гіркий досвід з приводу того, що ми ще не вийшли нікуди. Він підібрав дуже правильні слова, і вже ми налаштовували себе на цю гру.

– Ми занадто багато авансів видаємо цьому поколінню? Всі називають цю команду потенційно найсильнішою в історії.

– Може, потенційно – погоджуся з цим, але не мені судити з приводу цього. Я можу сказати тільки одне: команда дійсно хороша, гравців дуже багато якісних на кожній позиції. Всі заслуговують грати. Нам просто потрібно менше читати, що про нас пишуть багато хорошого чи поганого, правильно приймати критику, на яку ми дійсно заслуговуємо. Якщо ми просто будемо працювати, один одному допомагати – у нас велике майбутнє, я в це вірю.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Не здивуюсь, якщо скоро титульним спонсором буде дарницький валідол)
Муґунот Уух
шкода, що на футболку збірної не можна нанести титульного спонсора. а то б наліпили собі на весь живіт "Лубнифарм" чи "Фармак". 
ZANREGENT1993
" Партнер показу матчів збірної України з футболу - клініка "Борис". "Борис"- завжди допомога!"
Ron Noiill
Кожне наступне покоління футболістів стає все тупішим і тупішим.