Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 26 березня 2024, 17:29
6831
0

Перегляд матчу та зміцнення ком’юніті: як NAVI борються у Копенгагені

У NAVI є постійні проєкти направлені на пошук, взрощення та роботу з талантами індустрії

| Оновлено 26 березня 2024, 17:29
6831
0
Перегляд матчу та зміцнення ком’юніті: як NAVI борються у Копенгагені

Увечері 22 березня ліцензійний букмекер GGBET та українська команда NAVI організували Community Watch – ексклюзивну подію для своїх вболівальників та медіа. Матч у межах PGL Major Copenhagen став чудовим приводом покликати друзів та трохи більше розповісти про кіберспорт в Україні для медійників.

Завітав на цей івент і кореспондент Sport.ua. Окрім можливості зануритися у світ кіберспорту, ми поспілкувалися з маркетинг-директором NAVI Русланом Гутніковим та менеджером із роботи з партнерами Андрієм Заварзіним.

Перед початком Community Watch представники NAVI провели коротку екскурсію офісом команди. Одразу на вході гостей зустрічає величезний стенд із нагородами, які команда виграла на різних турнірах. На першому поверсі є простір для перегляду подій із великим екраном. На другому – офісний центр, нарадча кімната та досить простора кухня. А на третьому – тренувальна кімната, де команда може відпрацьовувати тактику на прийдешні ігри. Для фізичної активності тут встановлено пінг-понг.

Поки вболівальники підтягувалися на локацію, Руслан Гутніков та Андрій Заварзін розповіли про діяльність NAVI. За словами директора з маркетингу, знаходити нових партнерів для команди за останні два роки стало непросто. Але попри війну компаніям з бізнес-сектору важливо будувати маркетинг навколо залучення аудиторії. Партнерів шукають як в Україні, так і закордоном. А ідеальний варіант – український бізнес, який готовий масштабуватися на європейський та світовий ринки.

“Індустрія дуже динамічна, вона змінюється, стає цікавою новим партнерам та брендам. Зокрема, GGBET, ми вже 5 років співпрацюємо. У нас хороша комунікація, розуміємо одне одного з напівслова. GGBET висвітлює нас на своїх платформах настільки цікаво, що це часто доповнює те, що ми робимо для своєї аудиторії. Це чемпіонати, івенти, рейтинги і тому подібне. Але є ще друга категорія партнерів, для яких кіберспорт стає новим. Вони на нього дивляться. Це великі бренди, для них це незвична історія. Одна з наших функцій, як гравця індустрії – це показувати та розповідати, що це таке”, – розповів Руслан Гутніков.

Комунікації та активності із глобальними європейськими брендами побудовані із акцентом на європейську та світову аудиторію, оскільки гравці перебувають закордоном. У випадку із українськими брендами, NAVI організовує навіть невеликі турніри для усіх бажаючих, аби зміцнити кіберспортивне ком’юніті.

“Наприклад, український офіс Logitech був партнером на наших ком’юніті-турнірах, які ми організовуємо. Фактично, це як Watch Party, у комп’ютерному клубі організовується турнір, є відкриті кваліфікації, будь-яка команда з п’яти гравців може відібратися, пройти, приїхати до Києва і зіграти LAN-змагання за один день та заробити реальні гроші, які їм видадуть одразу після турніру. Буквально у кінці поточного місяця у нас буде турнір з призовим фондом у 50 тисяч гривень”, – розповів Андрій Заварзін.

У NAVI є постійні проєкти направлені на пошук, взрощення та роботу з талантами індустрії. Для цього у команди є проєкт “Road to NAVI”. Це своєрідна скаутингова система, яка дозволяє гравцям спробувати свої сили у команді.

“Ми постійно дивилися на таланти на ринку. Чотири роки тому у нас був величезний проєкт NAVI Esports Camp , який тоді підірвав ринок. Тоді ж з’явився склад NAVI Junior і b1t, який виграв мейджор через 2,5 роки. Труд, праця, наполегливість, партнерські відносини з клубом приводять до успіху.

У нас є проект NAVI Youth, Це молодіжна команда, яка дає можливість тренерам та психологам постійно працювати з підлітками. Там є своя специфіка роботи: психологія, прийняття рішень, навіть подорожі. А ще є Road to NAVI – це проект, у якому кожен молодий талановитий гравець може податися на розгляд у клуб. Ми його не завжди підсвічуємо медійно, тому що не завжди у нас є потреба в нових гравцях. Ми постійно тримаємо себе в формі у роботі із молодими талантами завдяки цьому”, – каже Руслан Гутніков.

Озброївшись поп-корном та колою, гості івенту почали дивитися гру. На жаль, NAVI поступились у матчі, вигравши на карті Nuke, а ось на мапах Ancient та Mirage сильнішим був суперник, який і гарантував собі вихід у плей-оф. Але навряд поразка сильно засмутила друзів та прихильників команди, які бодай на кілька годин змогли побувати у штаб-квартирі улюбленців та відчути дух переможців. Тим більш, що NAVI все ж змогли гарантувати собі прохід у фінальну стадію на вихідних.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

NAVI вийшли на перше місце у регіональному рейтингу Valve
Кіберспорт | 23 квітня 2024, 23:53 0
NAVI вийшли на перше місце у регіональному рейтингу Valve

Українська команда очолила престижний рейтинг

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.