Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 26 березня 2024, 17:24
12108
4

Переможний темп. Україна U-21 здолала Азербайджан у Баку

Команда Унаї Мельгоси знову одноосібно очолила відбіркову групу

| Оновлено 26 березня 2024, 17:24
12108
4
Переможний темп. Україна U-21 здолала Азербайджан у Баку
УАФ

Головною подією весни, безумовно, було визначено матч національної збірної України проти Ісландії в кваліфікації до чемпіонату Європи-2024 року, із чим важко було не погодитись. Але поки ми готувались до вечірнього протистояння у Вроцлаві, геть у іншому регіоні відбувався не менш цікавий двобій. До столиці Азербайджану, міста Баку, на матч проти місцевої молодіжної збірної завітали футболісти збірної України віком до 21 року.

І завітали не з порожніми руками, а з перемогою над суперниками в матчі першого кола кваліфікації до чемпіонату Європи-2025 на формально власному полі (1:0). Чим запам’яталась та гра? Тим, що три очки було здобуто завдяки шаленим зусиллям проти дуже непоступливого опонента. А до цього були ще чотири не менш визначальні перемоги, що й зумовило нашу першу сходинку у відбірковому квартеті.

На полі суперників грати було аж ніяк не легше, проте сценарій був приблизно таким самим. Україні був потрібен гол, і бажано швидкий, бо захист суперників ставав дедалі міцнішим із кожною наступною хвилиною. А ще в господарів був азарт ходити до контратак, під час однієї з яких ми ледь не пропустили від Ахундзаде, проте Нещерет урятував у ситуації сам на сам із форвардом.

Проте цей епізод мав місце вже на тлі нашого першого забитого м’яча, який стався на 25 хвилині. За прикладом національної збірної в матчі проти Боснії і Герцеговини, було розіграно комбінацію на правому фланзі штрафного поміж Очеретьком та Крупським, і простріл останнього потім у дальній перевів у один дотик Яцик.

Після цього грати стало значно легше, нехай і команда Саміра Алієва все одно не полишала спроби боротись за результат. М’яч майже не полишав ноги футболістів збірної України, тож зрештою вона забила вдруге наприкінці першого тайму за підсумком красиво розіграної комбінації перед чужим штрафним із пасом Брагару на Очеретька та відіграванням двох захисників перед ударом у правий кут від останнього.

На початку другого тайму Азербайджан ще трохи демонстрував бажання конкурувати з нашою командою, проте доволі швидко запал господарів удалось угамувати остаточно. Черговий м’яч, уже третій за ліком, і знову не без прямої участі Олега Очеретька. Цього разу гольову передачу він запустив із глибини правого флангу до центру штрафного, де Рубчинський без допомоги рук упорався з прийомом та другим доторком переграв воротаря в ближньому бою.

Після цього епізоду в грі настав повний спокій, бо ні в України, ані тим паче в Азербайджану, не було жодного стимулу влаштовувати справжній голепад. Кілька моментів команда Мельгоси біля воріт ще створила, але найближче до голу був лише Волошин, однак і він свої нагоди не використав. А потім почалась ротація з обох сторін, яка повністю вбила темп.

У наступному турі Азербайджан гратиме проти Люксембургу на виїзді, а Україна прийматиме Сербію.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 12-й тур.

Азербайджан U-21 – Україна U-21 - 0:3

Голи: Яцик, 25, Очеретько, 40, Рубчинський, 56

Попередження: Сафаров, 42, Мамедов, 64

Азербайджан U-21: А. Рамазанов – Ахмедов, Дамадаєв, Гусейнов, Мамедов, Сафаров – Джафаров (Алієв, 60), Абдурахманов (Гасанзаде, 73), Сафаров (Рзаєв, 60), Велієв (Насірлі, 79) – Ахундзаде.

Україна U-21: Нещерет – Смоляков, Батагов, Салюк, Крупський – Яцик, Рубчинський (Павлюк, 86), Очеретько (Варфоломєєв, 74) – Волошин (Квасниця, 86), Краснопір (Горбач, 74), Брагару (Хлань, 57).

Арбітр: Даріо Бел (Осієк, Хорватія).

Стадіон: «Азерсун Арена» (Баку, Азербайджан).

Удари (у площину): 4 (2) – 15 (8)
Кутові: 4 – 8
Офсайди: 1 – 1.

АЗЕРБАЙДЖАН U-21 - УКРАЇНА U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Дуже гарна в нас молодь. Маємо надію, що у збірної України світле майбутнє.
ErichMariaШевченко
А "дома" еле домучили с пеналем  1:0