Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
500
1

У Німеччині хочуть заборонити використання дронів під час Євро-2024

Країна-господарка континентальної першості боїться атак терористів

У Німеччині хочуть заборонити використання дронів під час Євро-2024
Фото Google

Профспілка федеральної поліції Німеччини закликає до загальнонаціональної заборони використання безпілотників на території Німеччини під час чемпіонату Європи з футболу через терористичну небезпеку.

Німеччина має намір заборонити використання безпілотників під час чемпіонату Європи-2024 через побоювання, що вони можуть бути використані для терористичних атак. Про це розповів голова Профспілки федеральної поліції Німеччини Андреас Росскопф. За його словами, БПЛА становлять найбільшу терористичну загрозу майбутньому турніру.

«Безпілотники стають однією з найбільших проблем. Необхідне введення всеосяжної загальнонаціональної заборони на польоти дронів по всій Німеччині до, під час та протягом якогось часу після чемпіонату Європи», — наводить слова Росскопфа BILD.

Експерт з тероризму та безпілотників Ніколас Штокхаммер, професор міжнародних досліджень у Дунайському університеті Кремса, підтримав побоювання Росскопфа. Він попередив, що можливість без проблем придбати БПЛА в інтернеті викликає серйозне занепокоєння влади, так само як і можливість купівлі терористичними організаціями досконаліших військових безпілотників.

«БПЛА неодноразово використовувалися в терористичних атаках за останні 10 років — як дронів-камікадзе, так і безпілотників, оснащених зарядами вибухівки. Сьогодні технології стали доступнішими. Це також збільшує реальний ризик того, що терористи вдадуться до цієї недорогої та дистанційно керованої технології. Інструкції із застосування безпілотників легко доступні на відповідних форумах в Інтернеті. Небезпека зростає, якщо нападникам вдасться заволодіти сучасними військовими БПЛА, подібними до тих, які зараз використовуються в зонах бойових дій», — зазначив Штокхаммер.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sher15
Так і ракети можуть залетіти на євро .Вже кілька разів ракети збивалися з курсу і залетали на теріторіюпольщі .А поляки проводжали її в Україну і не збивпли .хай там взривпєтьсч