Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 березня 2024, 13:46
2770
1

ХОМА: «Українцям треба нейтралізувати партнера Маліновського по Дженоа»

Екс-півзахисник збірної України – про перспективи українців у грі з Ісландією

| Оновлено 24 березня 2024, 13:46
2770
1
ХОМА: «Українцям треба нейтралізувати партнера Маліновського по Дженоа»
Футбол24. Ярослав Хома

26 березня у Вроцлаві національна збірна України з футболу проведе вирішальний поєдинок у боротьбі за путівку до фінальної частини чемпіонату Європи – з Ісландією.

Колишній гравець національної збірної України Ярослав Хома ексклюзивно для Sport.ua дав оцінку діям підопічних Сергія Реброва у стиковому матчі з боснійцями й зробив прогноз на протистояння з ісландцями:

– Я не буду оригіналом, коли скажу, що українська збірна не справила враження в Зениці. На мій погляд, боснійці були ближчими до перемоги й в тому, що зійшли з дистанції, передусім, повинні звинувачувати себе.

Невиразну гру гостей в Зениці до середини другого тайму можна пояснити відсутністю конструктивних дій з боку наших півзахисників. Їхні задуми були передбачуваними й балканці без особливих зусиль гасили спроби гостей наблизитися до воріт господарів. Ситуація на полі почала змінюватися після виходу на поле Руслана Маліновського, який потішив диспетчерськими здібностями й Олексія Гуцуляка, котрий забезпечив нашому наступу ширину. І як вишенька на торті – вихід на заміну Романа Яремчука, що став героєм поєдинку, зрівнявши на останніх хвилинах рахунок та зробивши результативну передачу Артему Довбику.

Що ж до наступного суперника – ісландців, то він дотримується іншого стилю, ніж боснійці. Ісландці діють більш різноманітно, краще контролюють м'яч, багато атакують флангами, настирливі. Є в них й лідер наступу – Альберт Гудмундссон – одноклубник нашого Маліновського по «Дженоа». І дуже багато залежатиме, чи пощастить його нейтралізувати.

Переконаний, що буде багато єдиноборств, бо в ісландців у пошані – англійський стиль, вони люблять нав'язати супернику жорстку боротьбу. Тому треба перевершити їх у непоступливості і продемонструвати свої найкращі якості: виходи з – під пресингу завдяки передачам в один дотик, рваному темпу, різноманітності наступальних операцій, агресивності гренадера Артема Довбика.

Думаю, що в порівнянні із матчем в Зениці зміни в стартовому складі української збірної будуть незначні. Можлива поява в опорній зоні Сергія Сидорчука, а на правому фланзі півзахисту – Віктора Циганкова. Останнє слово буде за керманичем Сергієм Ребровим, який зупинить свій вибір на тактичній схемі, яка виявиться незручною для ісландців. І ще в нас буде один «козир» – 12 гравець. На мій погляд, наші футболісти візьмуть гору з рахунком – 1:0.

Раніше захисник збірної України та київського «Динамо» Денис Попов розповів про підготовку національної команди до вирішального матчу відбору Євро-2024 проти Ісландії.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
Один правильный поткат и всего-то......