Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
4121
1

САБО: «Перший тайм ніякий, другий був валідольним»

Екскерманич збірної оцінив гру українців із боснійцями

САБО: «Перший тайм ніякий, другий був валідольним»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо в ексклюзивному інтерв'ю для Sport.ua прокоментував вольову перемогу «синьо-жовтих» у півфіналі кваліфікації Євро над збірною Боснії і Герцеговини:

- В мене, мабуть, були такі самі відчуття вчора під час матчу збірної, як і у всієї України. Перший тайм, чесно кажучи, вийшов ніяким зі сторони українців, у другому кінцівка вийшла валідольною.

Як я і казав перед грою, треба було витримати перший тайм, а у другому у боснійців не вистачить сил. Адже їхні гравці грають у європейських клубах, вони вікові хлопці, тому можуть не зіграти на максимумі 95 хвилин. Але, на жаль, наші все ж таки пропустили гол. Потім відігралися і вирвали перемогу. Але ж якось все вийшло на нервах, і трохи пізно. Добре, що було в кінцівці матча везіння.

- Що стало причиною невиразної гри в першому таймі – недооцінка суперника чи смілива гра боснійців?

- Думаю, що тільки те, що боснійці гарно вивчили гру нашої збірної. Але наші також готувалися і вивчали суперника. Думаю, що сталося так, як ми і очікували. Боснійці не витримали темп. Але нам довелося похвилюватися. Хороші заміни. Ребров молодець, що відреагував на хід матчу. Футболісти також молодці. Дай бог, щоб зараз добре відновилися і підготувалися до Ісландії. Бо наприкінці матчу з Боснією українці дали хороший темп, свіжі гравці додали швидкості. А боснійці підсіли.

- Яремчук – герой матчу?

- Мабуть, заслуговує на такий титул. Забив гол, віддав гольову передачу. Було видно, що на флангах боснійці вже не встигали за нашими хлопцями. Раніше вони страхували, а в кінцівці матчу не встигали. Роман утік та зробив гольову на Довбика. Хлопці молодці, але я трошки був злий, коли не забили третій гол. Треба було ставити крапку, щоб не пропустити випадковий гол на останніх секундах.

- У Зениці дебютував динамівець Бражко. Він гідно замінив Степаненка?

- Молодець. Я думав, що все ж таки буде грати Сергій Сидорчук. Але тренерському штабу видніше. Бражко прогресує на очах. Думаю, він зіграв гідно і врешті решт у майбутньому може перейти в європейський клуб, кудись в Іспанію чи Англію. У нього є всі якості для цього. Але в Боснії він під кінець матчу вже «наївся», тому був замінений. Заміни, звичайно, вплинули на гру. Везіння також було на нашому боці.

- З Ісландією українцям буде важче, ніж у Боснії?

- Сто відсотків. Ця збірна сильніша. Особливо в захисті. Ісландці гарно використовують також стандарти та контратаку. Нашим захисникам доведеться бути дуже уважними. На півзахисників також очікує навантаження, треба допомагати захисникам. Чи потрібен буде по такій грі Мудрик? Не знаю, бо простору для того, щоб утекти, буде небагато. Що стосується Циганкова, то, я думаю, він на весь матч готовим не буде. Лише на заміну. Зінченко також ще не в повній формі. Він не грав через травму, і це відчувалося в Боснії. Треба бути уважними. Ісландія карає за помилки. Але я вважаю, що наша збірна також буде готуватися до матчу, і Сергій Ребров знає, що протиставити супернику. Головне, добре відновитися фізично, бо часу до гри з ісландцями не так багато.

Раніше захисник збірної України та донецького «Шахтаря» Юхим Конопля прокоментував перемогу національної команди у матчі проти Боснії і Герцеговини (2:1).

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир
Сабо прав. Сидорчук был бы как раз для такой плотной игры . А Бражко был бы гораздо полезней  чуть впереди вместо Зинченко .