Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2024, 02:06
1183
3

У Дніпрі-1 зберігається тримісячний інтервал заборгованності

Дніпряни нещодавно отримали виплати за листопад 2023 року

| Оновлено 20 березня 2024, 02:06
1183
3
У Дніпрі-1 зберігається тримісячний інтервал заборгованності

Однією з найгучніших у березні цього року стала тема фінансових заборгованостей, які мають місце у деяких клубах УПЛ – зокрема, у «Зорі» та «Дніпрі-1». Якщо про перипетії конфлікту, який виник у луганському клубі напередодні матчу 21 туру з київським «Динамо», Sport.ua повідомляв детально, то про стан справ у дніпровському було відомо менше.

Трохи більше тижня тому з’явилася інформація про те, що впродовж трьох місяців (грудень 2023 року та січень-лютий 2024 року) футболістам не виплачуються зарплати. Однак того ж дня комерційний директор «Дніпра-1» В’ячеслав Фрідман прокоментував ці чутки, запевнивши, що футболісти кожен місяць отримують виплати: «Футболісти кожен місяць отримують зарплату, наприклад перед «Минаєм» була виплата, до цього на зимових зборах, наступна буде під час паузи збірних», – сказав він 11 березня.

А між тим за інформацією нашого джерела, на сьогоднішній день тримісячний інтервал заборгованості по зарплаті у «Дніпра-1» зберігається. Два-три тижні тому футболісти отримали кошти за листопад 2023 року, хоча у відповідності з контрактними домовленостями на даний час вони повинні були б мати зарплатню за грудень, січень та лютий. Тож можна зрозуміти гравців, які заздалегідь побоюються, що у випадку збереження інтервалу заборгованості у три місяці по завершенні терміну дії контракту вони ризикують зароблених грошей не отримати. Подавати ж позов до відповідних інстанцій – Палати з вирішення спорів УАФ та Спортивного Арбітражного суду у Лозанні наважиться не кожен гравець, адже це пов’язано з неабиякими клопотами та витратами. Якщо тому чи іншому футболісту все ж вдасться отримати зиск від свого позову, то на клуб буде накладено трансферний бан. Як це було у випадку з хорватським тренером Ігорем Йовічевічем, який працював у «Дніпрі-1» у сезонах 2020/21 та 2021/22. До позову вдався також і його наступник Олександр Кучер.

«Дніпро-1» посідає зараз 3-тю сходинку у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 39 очок.

Раніше ми повідомляли, що «Дніпро-1» чекає на пропозиції щодо хавбеків Олександра Піхальонка та Олексія Гуцуляка – двох нинішніх представників збірної України в команді.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перша ліга. Лівий Берег забезпечив собі перехідні матчі
Футбол | 03 травня 2024, 19:50 2
Перша ліга. Лівий Берег забезпечив собі перехідні матчі

Клуб із Київської області побореться за вихід в УПЛ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Граблі ті самі. 
Умник
Вильевич беги оттуда
mini.f
Тисяча доларів зараз, це 38 тисяч грн. Таких грошей вистачить на нормальне життя на три місяці. 4 тисячі вічно зелених вистачить на рік. Футболисти в Дніпрі-1 отримують не меньше 15-20 тисяч доларів  місяць. Так що не треба бідкатись за них, що вони загнуться з голоду, все у них нормально. Нашим захисникам на передку таких грошей ніколи не бачити під час війни... А повинно бути навпаки, до речі...