Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 березня 2024, 21:12
3548
10

Шахтар не домовився з Тоттенхемом про компенсацію за Соломона. Буде суд?

Раніше «гірники» відчували оптимізм у питанні переговорів зі «шпорами»

| Оновлено 19 березня 2024, 21:12
3548
10
Шахтар не домовився з Тоттенхемом про компенсацію за Соломона. Буде суд?
Getty Images/Global Images Ukraine. Манор Соломон

Керівництво «Шахтаря» розглядає можливість подання судового позову до Спортивного арбітражного суду на «Тоттенхем» за «несправедливе збагачення», яке «шпори» отримали в результаті підписання ізраїльського вінгера Манора Соломона на підставі Annexe 7 ФІФА.

Раніше сторони вели переговори про справедливу суму компенсації, але вони ні до чого не привели.

«З жовтня ми ретельно ведемо переговори з «Тоттенхемом». Але, зрештою, лондонський клуб не діяв таким чином, щоб підтримати принципи справедливості та рівності. У цій ситуації ми відчуваємо неповагу з боку «Тоттенхема».

«Ми хотіли б звернутися до голови «шпор» Деніела Леві із проханням діяти сумлінно та підтримувати спільні цінності європейської футбольної родини, аби знайти справедливий спосіб виплатити нам компенсацію за цим трансфером і це те, про що ми говоримо», – заявив генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін.

Між Палкіним та Ребекою Кейплхорн, директором з футбольної адміністрації та управління «Тоттенхема», велися переговори, під час яких «шпори» пропонували виплатити 10% від суми продажу, якщо Соломон залишить лондонський клуб. Соломон зіграв за «Тоттенхем» лише шість разів, оскільки з жовтня вибув з гри через травму коліна.

«Вони щось пропонували, але це навіть несерйозно. Це щось на зразок крихт, аби показати, що вони готові щось віддати, але це не порівняти з тим, що вони отримали. Такий клуб, як «Тоттенхем», не може так поводитися. Це топ-клуб, відомий у всьому світі, і поводитись так – дуже дивно».

«Ми вели із ними переговори протягом багатьох місяців, ми їх поважали та не просили, щиро кажучи, якусь величезну суму. Ми навіть не просили грошей. Ми сказали: «Добре, дайте нам комісію від наступного трансферу». Коли ви отримуєте гравця безкоштовно, а цей гравець коштує 20 мільйонів євро – трансферний ринок завжди недооцінює гравців – це щось означає. Це означає, що ми розвивали та інвестували в цього гравця. Ви маєте поважати нашу роботу. Якщо ми всі кажемо, що ми одна футбольна родина, і після цього ви отримуєте гравця безкоштовно та не звертаєте уваги на нас, це несправедливо. Для мене 20%, 30% були б справедливою вартістю. У цій ситуації це була б справедлива оцінка».

«Шахтар» готовий звернутися до суду із позовом проти «Тоттенхема», як раніше зробив це стосовно «Ліона», «Галатасарая» та Тете, але вважає, що «шпорам» слід діяти сумлінно стосовно клубу, який намагається продовжувати функціонувати у країні, де триває війна.

«Якщо знадобиться, ми збираємося порушити судовий позов проти «шпор». Але в будь-якому разі я звертаюся до голови «Тоттенхема» тому, що вірю, що він простягне нам руку допомоги та підтримає. У нас в країні війна, і вони мають звернути на це увагу. Коли в нашій країні розпочалася війна, нас підтримав увесь демократичний світ. Я закликаю до такої моралі, щоб вона допомогла нам. Але в будь-якому випадку, справа в наших суперечках з ФІФА… Так, ми програли у CAS, і боротися із системою складно. Але в будь-якому разі ми вважаємо, що якщо клуби отримують щось безкоштовно, то це несправедливе збагачення».

«Ми підемо до суду та зробимо все можливе, щоб отримати якусь компенсацію, бо ми вкладаємо багато грошей у гравців, і така ситуація неможлива. Нам потрібно поділитися своїми проблемами та отримати допомогу від клубів. Якщо ФІФА та Асоціація європейських клубів кажуть, що ми одна футбольна родина, ми маємо бути родиною, а не ось так».

Представник «Тоттенхема» прокоментував ситуацію наступним чином: «Ми зробили пожертву у фонд «Шахтаря» після товариського матчу минулого літа та продовжуємо обговорювати з ними цю ситуацію, але не через пресу».

В серпні минулого року два клуби провели товариський матч, у ході якого було зібрано 505 тисяч фунтів стерлінгів для соціального фонду «Шахтаря» для реалізації проектів підтримки та допомоги постраждалим від війни.

Джерела у ФІФА підтвердили, що ситуація щодо кожного гравця розглядається в приватному порядку, тому футболісти не можуть автоматично піти по безкоштовному трансферу.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maxno
Ахмед кидал государство покупая за бесценок гоки и металлургические заводы в пять раз дешевле чем они стоят и не ныл но теперь за ныли ФК лапочка .
Умник
С Евреями тяжело спорить
Олег Бундаш
А еще Фифа распустило игроков Шахтера бесплатно, но при этом требует, чтоб Шахтер за некоторых из этих же игроков расплатился по долгам с предыдущими их клубами)), иначе угрожают дисквалификацией) Цирк)) 
Игорь Левченко
А какого эта палка сюда войну приплетает, решил на жалость надавить?
Remark
Пенсию в этом месяце на 8% добавили, а за свет нам с бабушкой платить вовремя нужно
Remark
Буде черговий кидок ФК ЕлектроВатт.
sashav2007
Ну хоч хтось нагнув шЛютхьор. ))))))